Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Μηνύστε με , μηνύστε με..

Έπεσε στην αντίληψη μου μεσοβδόμαδα ένα γεγονός το οποίο από μόνο του είναι ιδιαιτέρα στενάχωρο . Φυσικά και δεν μιλάω παρά για τις απειλές που δέχτηκε μέλος άλλης ιστοσελίδας και προφανώς και η ίδια η ιστοσελίδα , από υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης , το οποίο τυγχάνει να έχει και μερικά παραπανίσια κιλά .

Το να είσαι κάπως ευτραφής δεν είναι καταναγκαστικά κακό . Πολλοί λένε πως οι ευτραφείς ( δεν λέω χοντροί μην φάμε και μεις καμιά μήνυση) είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι άνθρωποι , αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει για όλους . Επίσης το να έχεις κάποια παραπανίσια κιλά πολλές φορές μπορεί να αποβεί και σωτήριο . Όπως σε συνθήκες γενικής λιμοκτονίας , όπου η τροφή είναι δυσεύρετη και ας μην γελιόμαστε με την οικονομική κρίση που περνάει όλος ο πλανήτης , τα πράγματα μπορεί ν’αλλάξουν προς το χειρότερο ανά πάσα στιγμή .

Το να απειλής όμως κάποιον προσωπικά , να προσπαθείς να τον τρομοκρατήσεις με μηνύσεις και να απειλής μια ολόκληρη ιστοσελίδα με κλείσιμο , επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου , επειδή σου ασκούν κριτική , επειδή εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου , τότε σαφώς και υπάρχει πρόβλημα . Το να προσπαθείς να περάσεις τη δική σου γραμμή , το δικό σου λόγω , με απειλές , μηνύσεις κτλ. και όχι με τη δύναμη των λεγομένων σου , είναι τουλάχιστον προβληματικό και σίγουρα καθόλου αντρίκιο . Αν εκμεταλλεύεσαι συγχρόνως και τη θεσμική σου θέση και τα πλεονεκτήματα που σου δίνει αυτό(υποστήριξη από τους υπόλοιπους θεσμούς) , για να πετύχεις κάτι τέτοιο, τότε κάτι καλά δεν πάει με εσένα και απλά δεν το έχεις καταλάβει .

Τον τελευταίο καιρό ουτοσιάλλος αιωρούνταν στον αέρα της πόλης μια τάση της π.α.ε να αρχίσει τις μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση . Τελικά αποφάσισε αυτό απ’ότι φαίνεται να ξεκινήσει από τα εχθρικά αρειανίδικα σάιτ . Και να φανταστείτε ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που μιλάνε για ελευθερία άποψης , ο λαός αποφασίζει , η ομάδα στον κόσμο της κτλ . Αλλά προφανώς όλα αυτά τα ωραία λόγια τα εννοούνε μέσα σε πλήρως ελεγχόμενες , τυπικές , συνθήκες , όπου όλα θα είναι από τα πριν καθορισμένα από τις κλίκες…Αλλά σε αυτό θα επανέλθω άλλη φορά .

Kαλό είναι τέτοια γεγονότα να δημοσιοποιούνται έτσι ώστε να ξέρει ο καθένας τη συμβαίνει και να μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του .Όσο μένουν στην αφάνεια χάνονται , σβήνουν σαν να μην συνέβησαν ποτέ .

*πολλά από τα παραπάνω ισχύουν εφόσον τα γεγονότα είναι έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τους πάσχοντες και δεν ισχύει τίποτα άλλο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες της πολυφωνίας και της δημοκρατίας που ευαγγελίζονταν κάποιοι, πεφτουν σιγά σιγά και το αντιλαμβάνετε πολύς κόσμος. Για κάποιους άλλους η επιφανειακή "προοδευτικότητα" της διοίκησης ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρο. Το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται μόνο γνωστα τέτοια θέματα (αν και απαραίτητο) σε εναν κύκλο ανθρώπων που ετσι κι αλλιώς γνωρίζουν και τα συγκεκριμένα γεγονότα και άλλα παλαιότερα, αλλά περισσότερο κατα την γνώμη μου προέχει το να καυτηριάζεται συνάμα η στάση μεμονομένων ατόμων , παρεών, ή παραρτημάτων συνδέσμων οι οποίοι προσφέρουν το αριστερο και "επαναστατικό" άλλοθι στην Π.Α.Ε.

FORCA MACABRA - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ