Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008


Οπαδοί της Σενεγάλης μετά την ήττα της ομάδας τους από την Γκάμπια οδηγήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τα γραφεία της ποδοσφαιρικής τους ομοσπονδίας και αφού έριξαν πέτρες , εισέβαλαν στα γραφεία όπου έκαναν αρκετές καταστροφές . Εν συνεχεία δεν έμειναν εκεί αλλά μπλόκαραν αυτοκινητόδρομο με φλεγόμενα λάστιχα , πέτρες και σκουπίδια . «Η Σενεγάλη έκανε μηδέν παιχνίδι και τους έχουμε βαρεθεί» , δήλωσε αγανακτισμένος οπαδός της .
Να ήταν μόνο οι οπαδοί της Σενεγάλης που έχουν βαρεθεί . Ξέρω από προσωπική εμπειρία ακόμη μια ομάδα όπου επικρατεί ακριβώς η ίδια κατάσταση , αν και αυτή βρίσκετε κάπως μακριά από την συμπαθή , εξωτική , Σενεγάλη .

Πριν δύο εβδομάδες οπαδοί της Ζυρίχης δημιούργησαν πρόβλημα σε προπόνηση της Μίλαν στο μεταξύ τους παιχνίδι για το κύπελλο ουέφα .
Ο λόγος ήταν δηλώσεις του Ιταλού τερματοφύλακα Αμπιάτι σύμφωνα με τις οποίες φέρετε να συμφωνεί με κάποιες βασικές θεωρίες του φασισμού .
«Συμφωνώ με κάποιες βασικές φασιστικές πολιτικές θεωρίες όπως την αγάπη για την πατρίδα , τις καθολικές αξίες , τον σεβασμό στους νόμους και την τάξη» .
Φυσικά όλα αυτά δεν έμειναν απαρατήρητα από του οπαδούς της Ζυρίχης οι οποίοι διέκοψαν την προπόνηση της Μίλαν στολίζοντας τον Ιταλό γκολκίπερ με επιφωνήματα και αναρτώντας πανό που έγραφε «Η Ζυρίχη θυμάται τα θύματα του φασισμού» .

Ο Άντριαν Μούτου αντίκρουσε τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να αποχωρεί από τη Φιορεντίνα το ερχόμενο καλοκαίρι προς χάρη της Ρόμα . Ενώ τοποθετήθηκε και για τις άσχημες εμφανίσεις του στην φετινή χρονιά .
« Ότι γράφετε στον τύπο είναι για τα σκουπίδια . Το θέμα με τη Ρόμα έχει κλείσει από το περασμένο καλοκαίρι και ότι γράφετε βλάπτει την Φιορεντίνα και κανέναν άλλον» . « Θέλω να παίζω σε όλο το ματς . Όταν δεν παίζω καλά το καταλαβαίνω από μόνος μου . Για το λόγω αυτό δεν χρειάζεται να ακούω την κριτική του τύπου για να το καταλάβω» .
Από τη φαίνεται το πρόβλημα με τους δημοσιογράφους δεν είναι ελλαδικό φαινόμενο αλλά συναντάτε παντού . Να ευχηθώ στον συμπαθεί παίκτη της Φιορεντίνα υπομονή και θα συμφωνήσω πλήρως μαζί του . Ότι γράφετε στις εφημερίδες είναι για τα σκουπίδια .

Δεν υπάρχουν σχόλια: