Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Απλά Ένας Αριθμός...

Την Κυριακή 26 Οκτώβρη, αρκετοί μετανάστες θέλησαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών που βρίσκεται στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με γκλομπς και χημικά και να τραυματιστούν σοβαρά 15 μετανάστες. Από ανακοινώσεις και καταγγελίες μεταναστευτικών και άλλων οργανώσεων γίνεται γνωστός ο θάνατος ενός 29άχρονου από το Πακιστάν, που βρέθηκε σε ρέμα στον Βοτανικό, έπειτα από βάρβαρη καταδίωξη από αστυνομικούς. Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση της αστυνομίας, αρχίζει ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού και σύγχυσης για το ίδιο το γεγονός του θανάτου, από τους μηχανισμούς συγκάλυψης. Δηλώνουν δε ότι ο θάνατος του Πακιστανού επήλθε την προηγούμενη μέρα και από διαφορετική αιτία!

Η δολοφονία του μετανάστη δεν είναι παρά μια ακόμα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Παρόμοια με την περίπτωση του Τόνι Ονούα πέρσι το καλοκαίρι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες και οι νεκροί από "τυχαίες" εκπυρσοκροτήσεις όπλων μπάτσων , από ναυάγια στο Αιγαίο, απο νάρκες στον Έβρο. Βασανισμοί στα αστυνομικά τμήματα, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, άγριοι ξυλοδαρμοί και ο κατάλογος είναι μακρύς από τους επιθανάτιους ρόγχους που προσφέρουν απλόχερα οι μπάτσοι και οι κυρίαρχοι στους αποκλεισμένους αυτού του κόσμου.

Ούτως ή άλλως ο αντίπαλος είναι κοινός και για μας τους ντόπιους και για τους "ξένους".

Για την Εξουσία είμαστε όλοι απλοί αριθμοί, ευλογημένο εμπόρευμα, σκλάβοι και υποτελείς στην λίστα του παγκόσμιου πολέμου της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ενάντια στην ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: