Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Αφού η Οικονομία τους Ασθενεί, ας την Βοηθήσουμε να Ψοφήσει!

Το φτέρνισμα του ελέφαντα στην Αμερική, επηρεάζει τον βηματισμό του βατράχου στην Ελλάδα... Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η αλληλένδετη παγκόσμια οικονομία. Η "κρίση" του παγκόσμιου τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, "αναγγέλλει" επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπτώσεις σε ποιους; Σ' αυτούς ή σε εμάς; Όταν μιλάνε για ισχυρή οικονομία και αγορά (εθνική ή παγκόσμια) εννοούν : δυνάμωμα των επιχειρήσεων, των κεφαλαιοκρατικών και πολιτικών ελίτ, των φοροληστρικών νόμων του Κράτους. Όταν μιλάνε για πλήγμα στην οικονομία και την αγορά εννοούν : τη διατάραξη των σχέσεων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, το μηδαμινό "χάσιμο" για το κεφάλαιο, τις ανακατατάξεις των διατραπεζικών αγορών και των προτεκτοράτων τους, τις συγχωνεύσεις ή "μετακομίσεις", τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις επανακρατικοποιήσεις... Είτε ισχυρή είτε πληγείσα οικονομία, για μας σημαίνει : αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αύξηση των τιμών βασικών αγαθών, μείωση των συντάξεων - αύξηση των ορίων ηλικίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, περικοπές, απολύσεις, ανεργία, συμβάσεις αορίστου (και αβέβαιου) χρόνου, αύξηση παγίων εξόδων, αύξηση δανείων και επιτοκίων, μείωση των κοινωνικών δαπανών, κατευθυνόμενη παιδεία, πτυχία χωρίς μέλλον...


Το "γιατρικό" για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία που προσπαθούν να βρουν η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι G7, είναι η συνέχιση της εκμεταλλευτικής επιβίωσής μας..


Το "δηλητήριο" μας , η όξυνση του Ταξικού πολέμου!




GLOBALIZE THIS!

1 σχόλιο:

oldschool1914 είπε...

το πιο αστειο ειναι το εξης.καποια κρατη της ευρωπης σκεφτονται λεει να κρατικοποιησουν καποια χρηματοπιστωτικα ιδρυματα.βΕΒΑΙΑ...το οτι κραζανε κατα καιρους ατελειωτα τις κρατικοποιησεις και οτι μας εχουν φαει το κεφαλι τοσα χρονια οτι πρεπουν να γινουν ιδιωτικοποιησεις παρουσιαζει μια αντιφαση.Σε κανεναν δεν λενε οτι (χωρις να χρυσωνω το χαπι)οταν υπαρχει το κρατος απο πισω μια υφεση στην οικονομια του τρομου αντιμετωπιζετε πιο ευκολα.Στην προκειμενη περιπτωση απαλλασουν τους μεγαλο καρχαριες απο την διαχειρηση της κρισης και τυχον ζημιες ,παιρνει το βαρος ο λαος..και μολις ερ8ουν οι εποχες των παχιων αγελαδων....ΦΑΤΕ ....ΜΑΓΚΕς παλι.Πετανε και την καραμελα,για χαρη της αναπτυξης,της ισοποπιας,για να χτυπησουμε την ανεργια..και ολα καλα.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.Ο ΛΑΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΕΙ.ΥΠΟΣΧΕΣΕΙς,ΟΧΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙς.