Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Bίτολο , Γεωργιάδης και όσα δεν είπε κανείς ..

Αναμφίβολα και οι δύο ενέργειες είναι εξίσου σκληρά φάουλ , εξίσου κόκκινες κάρτες , το ίδιο απαράδεκτες ενέργειες . Σίγουρα δεν συγκαταλέγονται σε λογικές το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα , σκληρό σπορ κ.τ.λ . Οι δύο φάσεις έχουν διαφορές μεταξύ τους αλλά αυτό ακούγεται περισσότερο σαν δικαιολογία και χρησιμεύει μόνο σε όσους τους αρέσει να κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους .

Οι δύο αθλητές δεν υπήρξαν παρά θύτες και θύματα , πέφτοντας και οι δύο στην παγίδα , της οποίας κύριοι δημιουργεί είναι άλλοι . Βασικοί υπαίτιοι είναι οι επίσημες αρχές του ποδοσφαίρου ( ουέφα , έ.π.ο , σούπερλιγκ ) , οι διοικήσεις των ομάδων , οι προπονητές τους και τελευταίοι στην πυραμίδα τα εκτελεστικά όργανα , οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές . Τα υψηλά κλιμάκια είναι που κατασκευάζουν ένα ποδόσφαιρο πλήρως εμπορευματοποιημένο στο οποίο το μόνο που μετράει είναι το χρήμα και για να φτάσεις στον πακτωλό των χρημάτων , πρέπει να φτάσεις ψηλά αλλιώς δεν έχεις στον ήλιο μοίρα . Έτσι το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το αποκτήσεις . Παίζοντας αμυντικά , άλλοτε αντιαθλητικά , κάνοντας καθυστερήσεις , καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου , αντί να δημιουργείς το δικό σου κ.τ.λ .

Μερίδιο ευθύνης έχουν σε αυτό και οι φίλαθλοι-οπαδοί οι οποίοι παρασύρονται από τέτοιες λογικές , μετατρέποντας τους κάθε Βίτολο , Γεωργιάδη , σε είδωλα της μιας βδομάδας , διαιωνίζοντας έτσι το πρόβλημα αντί να βοηθάνε στην επίλυση του .

Προσωποποιώντας το πρόβλημα και στοχοποιώντας τους παίκτες ως αποκλειστικά και κύρια υπεύθυνους το μόνο που πετυχαίνετε είναι η συγκάλυψη των κύριων υπαίτιων και των γενεσιουργών αιτιών . Την βρώμικη δουλειά ανέλαβαν για μία ακόμη φορά τα μ.μ.ε , τα οποία σε ρόλο κατήγορου και διαπομπεύοντας τους ποδοσφαιριστές έπαιξαν το γνωστό τους ρόλο .. του αποπροσανατολισμού . Οι στρατευμένοι δημοσιοκάφροι αναλόγως σε ποιο τζάκι ανήκαν προώθησαν τα μικροσυμφέροντα της μίας η της άλλης διοίκησης σε βάρος των αθλητών και της υπομονής μας .Ένα απλό θέμα μετατράπηκε σε αρένα , σε σήριαλ , σε αίθουσα δικαστηρίου , με κατηγορούμενους τους παίκτες , στο ρόλο του κατήγορου οι δημοσιοκάφροι , τους ενόρκους αντιπροσώπευαν οι διοικήσεις των ομάδων και στο ρόλο του ακροατηρίου για άλλη μια φορά όλοι εμείς .

Η εποχή του κουτόχορτου όμως έχει αρχίσει και ξεφτίζει σιγά σιγά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: