Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Π.Σ.Α.Π.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην ετήσια γενική συνέλευση του που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ξεκαθάρισε πως « εάν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα κατά της βίας και δεν τακτοποιηθούν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν », δεν θα επιτρέψει την έναρξη των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας, Football League και Football League 2, της νέας περιόδου.




To εν λόγω συνδικαλιστικό όργανο, σαν κλασικό συνδικαλιστικό όργανο, δεν ενδιαφέρθηκε παρά για τα συντεχνιακά του ζητήματα και φυσικά τάχθηκε στο πλευρό των επίσημων φορέων του αθλητισμού και των εργοδοτών τους.




Είναι λίγο αστείο να μιλάει κάποιος για οικονομικά προβλήματα όταν πολλοί εξ΄αυτών που αγωνίζονται ειδικά στην Σούπερ Κλίκα, είναι υπέρ του δεόντως υψηλά αμειβόμενοι και ας μην γελιόμαστε κανείς από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν χάνει πια χρήματα από το συμβόλαιο του, αφού είναι κατοχυρωμένοι από χίλιες δύο πλευρές.




Αντιθέτως η γενικότερη οικονομική κρίση, οι υπέρογκες υψηλές αμοιβές αρκετών εκ των ποδοσφαιριστών, οι αμοιβές των μάνατζερ, η υψηλή φορολόγηση των συμβολαίων από το κράτος, οι χρηματικές ποινές των διοργανώτριων αρχών στις ομάδες, η υπερτιμολόγηση των εισιτηρίων με αποτέλεσμα την χαμηλή προσέλευση ανθρώπων στο γήπεδο και διάφοροι άλλοι παράμετροι, είναι αυτές που προκαλούν οικονομικό πρόβλημα, τόσο στις ίδιες τις ομάδες, όσο κατ΄επέκταση και στους ίδιους τους επαγγελματίες αθλητές, ειδικά σε αυτούς που τα συμβόλαια τους δεν είναι τόσο υψηλά.


Αλήθεια αυτοί οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι που προκαλούν οικονομικό πρόβλημα σε άλλους συναδέλφους τους, όταν αυτοί χάνουν χρήματα (μικρότερα συμβόλαια λόγω χαμηλής κατάταξης στην βαθμολογία, από μπόνους που έχουν τα συμβόλαια) εξαιτίας των αλλοιωμένων αποτελεσμάτων (στημένα, εύνοια διαιτησίας) και της στήριξης που δίνουν σε αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν έχω δει τίποτα ενέργειες να κάνουν για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, παρά μόνο δηλώσεις μετά τους αγώνες όταν η ομάδα τους ευνοείτε, υπέρ της εταιρίας για την οποία δουλεύουν. Τι γίνετε όταν χάνουν λεφτά εξαιτίας τραυματισμού στο γήπεδο από ενέργεια αντιπάλου τους (διακοπή συμβολαίου, έξτρα χρήματα από την συμμετοχή τους στους αγώνες). Μήπως για όλα αυτά φταίνε οι φίλαθλοι, οι οπαδοί..


Αλήθεια οι ποδοσφαιριστές δεν είναι που έρχονται στα χέρια (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μεταξύ τους κατά την διάρκεια ενός αγώνα; Αυτοί δεν είναι που προκαλούν πολλές φορές με την συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο και με δηλώσεις τους έξω από αυτό, δρώντας σαν οι καλύτεροι εκπαιδευμένοι «χούλιγκανς».


Αλήθεια οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο προέρχονται από βία που άσκησαν κάποιοι οπαδοί; Ή μήπως από βία που άσκησαν κάποιοι συνάδελφοι τους μέσω μαρκαρισμάτων (όχι φυσικά γιατί το ποδόσφαιρο είναι "ανδρικό" άθλημα, αλλά λόγω σκοπιμότητας, επειδή η ομάδα για να πάρει τα φράγκα πρέπει να τερματίσει ψηλά), στέλνοντας αρκετούς αγωνιζόμενους στα νοσοκομεία για χειρουργικές επεμβάσεις, αφήνοντας τους εκτός αγωνιστικών χώρων για βδομάδα/ες, μήνες, με μόνιμα κουσούρια για το υπόλοιπο της ζωής τους.



Αλήθεια αν κάποιος πολίτης προκαλέσει τους ίδιους τραυματισμούς σε κάποιον άλλον στο δρόμο, θα πάει μήπως για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, έχοντας βαρύτατες ποινές στο κεφάλι του, ενώ οι αθλητές μήπως για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και κάνα δυο αγωνιστικές εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: