Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δυο λόγια.

Δύο λόγια για τα όσα συνέβησαν στον εντός έδρας αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. στην θύρα 1, στις 30 Γενάρη και τα οποία φανέρωσαν με την σειρά τους τους "περίεργους" συσχετισμούς και δοσοληψίες που επικρατούν στο εσωτερικό του συλλόγου.


Τα όσα έγιναν τότε είχαν συζητηθεί αρκετά μέσα στους κόλπους της ομάδας ακόμα και σε επίσημο επίπεδο, όπως αναφορά του Γιάννη Νέγρη στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον αθλητικό ραδιοσταθμό ιδιοκτησίας ομίλου Τουρώνη "Aris" Fm, που αναφέρθηκε για « αποβράσματα που έρχονται στο γήπεδο για να περάσουν πολιτικά μηνύματα... », του Χρύσανθου Τσαλτίδη υπεύθυνου του γραφείου τύπου της Π.Α.Ε. που μέσα από τον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό(!) της ομάδας, δήλωσε πως « πως έχουμε εδώ μια σακούλα με κράνη από κάτι παλικαριά, αν θέλουν να τα πάρουν ας έρθουν γιατί δεν φανήκανε ακόμα.. τα παιδιά του σούπερ 3 χρειάστηκαν 5 λεπτά για να τελειώσουν με αυτό το θέμα » και του Λάμπρου Σκόρδα που μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής καυτηρίασε τα γεγονότα.


Στον Kυριακάτικο αγώνα λοιπόν μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ένα μπουλούκι από φίλους της ομάδας, κατά βάση ενταγμένοι στον σύνδεσμο του Super 3, εισέβαλε σαν κατοχικός στρατός και επιτέθηκε με πλήρη συστοιχία και κατάταξη καθοδηγούμενοι με μαεστρία από εξέχοντα μεγάλο στελέχη του «κεντρικού» συνδέσμου τους, σε μερίδα οπαδών του ΑΡΗ που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στο κάτω διάζωμα της θύρας.


Ο σκοπός της εκστρατείας αυτής ήταν να καθαρίσουν την θύρα από όποιον θεωρούσαν μη αρεσκείας τους (κάτι που το πράττουν με "αξιοζήλευτη" συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια) και να κάνουν επίδειξη « δύναμης », εφαρμόζοντας το δόγμα και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς άπαντες αντιφρονούντες και μη (μιας και οι μνήμες της φυγής Κούπερ ήταν ακόμα ζωντανές) πως όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Προφανώς αυτοί οι ίδιοι είναι που μετά το ηττηφόρο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο στο Χαριλάου κινήθηκαν ενάντια σε μπαρμπάδια στο Aris Sports Cafe επειδή υποστήριζαν τον Κούπερ..


Πριν όμως πάρει σάρκα και οστά η όλη επιχείρηση, είχαν φροντίσει οι εγκέφαλοι της να καλλιεργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε αυτή να καταστεί εφικτή, γιατί αλλιώς αισθάνονται κάποια ανασφάλεια. Και κατάλληλες συνθήκες για τους διοργανωτές, δεν σήμαινε παρά υπέρ πολλαπλάσια ποσότητα κόσμου, γιατί ως γνωστών στα ίσα σκύβουν το κεφάλι χαμηλά και ζητάν συγνώμη ταπεινά. Έτσι η ενορχήστρωση της επιχείρησης έγινε διαρρέοντας ψευδείς φήμες ότι ο δημοσιογράφος και οργανωτής της κερκίδας τους δέχτηκε επίθεση έξω από το γήπεδο και ότι στην θύρα 1 βρίσκονταν «Τούρκοι» (προκειμένου να κινητοποιηθεί η μάζα) ...


Και αν σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά γίνονται και αλλού (ίσως όχι σε τόσο διογκωμένο βαθμό), το πρωτόγνωρο είναι ότι στην όλη επιχείρηση βρήκαν αμέριστο συμπαραστάτη και συνεργάτη την ΠΑΕ!, απόρροια των συσχετισμών που επικρατούν στην ομάδα, αφού η είσοδος και η έξοδος τους στην θύρα έγινε από την πλαϊνή πόρτα της θύρας 1 (που βλέπει στην Παπαναστασίου) και χρησιμοποιείτε μόνο για την είσοδο των ασθενοφόρων και ανοίγει μόνο στο τέλος του αγώνα προς αποφυγή του συνωστισμού κατά την έξοδο.

Μάλιστα σε ερώτηση του εισαγγελέα του αγώνα προς τους αρμόδιους της ΠΑΕ, κατά τη διεξαγωγή των συμβάντων σχετικά με το τι συμβαίνει, αναφέρθηκε λίγο πολύ πως « πήγαν κάτι οπαδοί να πετάξουν έξω από το γήπεδο κάτι αναρχικούς » , για να ολοκληρωθεί έτσι η κάλυψη της Π.Α.Ε. στα πουλέν της.


Έτσι οι "περιφρουρητές" του γηπέδου και του περιβάλλοντα χώρου εκείνη την ημέρα που μέσα από επιτροπάτα και υποεπιτροπάτα τις προηγούμενες ημέρες διαλαλούσαν την προστασία, για το «καλό» της ομάδας, από οποιονδήποτε προσπαθήσει να κάνει το παραμικρό, ήταν όπως τελικά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και οι μόνοι δράστες της ημέρας. Αλήθεια που πήγε το καλό της ομάδας που τόσο επαίρονταν. Δεν φοβήθηκαν μην φάει καμιά τιμωρία όπως διατυμπάνιζαν μέχρι εκείνη την στιγμή. Αλλά μάλλον όπως προείπα, είχαν εχέγγυα και την κάλυψη όχι μόνο από την πλευρά του επίσημου Άρη, αλλά και της πολιτείας.


Και τέλος για να αποδίδω « τα του Καίσαρος τω Καίσαρι », να πω ότι ευθύς εξαρχής στο όλο επιχειρησιακό σχέδιο δεν συμμετείχαν αρκετά παραρτήματα του συνδέσμου και παιδιά που πήγαν μην γνωρίζοντας και τρώγοντας τον παπά, εν συνεχεία δεν συμμετείχαν, είτε αποχώρησαν, μόλις κατάλαβαν τι συνέβαινε.


Όσον αφορά τους εγκέφαλους και τους ηθικούς αυτουργούς του όλου σχεδίου, θα τους βρείτε στο παρακάτω βίντεο να επδεικνύουν τις πολεμικές "αρετές" τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: