Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Διήμερη αποχή.

Σε διήμερη αποχή από τις προπονήσεις προχώρησαν την Τρίτη και την Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου  διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εν προκειμένου να ασκήσουν πίεση προς τους διοικούντες για την επίλυση των προβλημάτων τους. 


Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και το ότι οι αθλητές μας έχουν ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαν το χρώμα του χρήματος είναι κάτι που το παραδέχονται πια ανοικτά ακόμη και οι ιθύνοντες με τον περίγυρός τους, ασχέτως αν υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες πάνω στο ζήτημα, αν και παλαιότερα μας διαβεβαίωναν με περίσσεια σιγουριά ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι όλα είναι αποκυήματα της κακόβουλης φαντασίας κάποιων επιτήδειων που θέλουν να βλάψουν τον σύλλογο (δηλαδή την διοίκηση).


Τον τελευταίο καιρό πριν να ακολουθήσει η αποχή των παικτών είχαν διαμεσολαβήσει βέβαια και κάποια άλλα γεγονότα, όπως η προσφυγή του Ευθύμη Κουλοχέρη όπου τελικά του επιδικάστηκε το ποσό των 300.793 ευρώ, η προσφυγή του Ντάνιελ Τσέζαρεκ που ζητούσε το ποσό των 200.000 ευρώ και αποζημίωση που μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 550.000 ευρώ για να την αποσύρει στην συνέχεια και να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους διοικούντες στις 25 Γενάρη, η προσφυγή του Μιχάλη Σηφάκη που ζητούσε τα δεδουλευμένα του περί τις 235.000 ευρώ την οποία απέσυρε στην συνέχεια, καθώς και δηλώσεις στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος για την οικονομική κατάσταση -και όχι μόνο- του συλλόγου.


Όπως του Βράνιες Γιούριτσα, «Μετά από 10 χρόνια στη Μπουντεσλίγκα, ήρθα στον Άρη, μια ομάδα που πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ καλά. Βέβαια, ερχόμενος εδώ, διαπίστωσα πως υπάρχει ελλιπής οργάνωση και λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων που έχω, αποφάσισα να αποχωρήσω. Γενικά, πάντως υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στην ομάδα, κυρίως απέναντι στους παίκτες οι οποίοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες και φαίνεται αυτό και στο γήπεδο και δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει η κατάσταση»..


..του Νέρι Καστίγιο, «Πολλές φορές ασκήθηκε έντονη κριτική σε ότι αφορά το δικό μου το συμβόλαιο και ότι είμαι ο ποδοσφαιριστής του Άρη που παίρνει τα πιο πολλά χρήματα. Αν δείτε τους λογαριασμούς μου θα δείτε ότι αυτό δεν ισχύει. Δεν έχω πληρωθεί αυτά τα χρήματα που πιστεύει ο κόσμος»..


.. του Μιχάλη Σηφάκη, « Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Η χρονιά πάει στράφι. Έγιναν πολλά λάθη το καλοκαίρι. Στο κάστινγκ, στις επιλογές. Οι ενδείξεις δεν ήταν καλές από τα φιλικά της προετοιμασίας. Έχω μετανιώσει που ζήτησα συγγνώμη μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Έχω μετανιώσει διότι αν επέμενα, κάποιοι θα έβλεπαν το πρόβλημα»..


..«Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρχαν δύο προτάσεις. Η μία από την Εβιάν, η άλλη έχω συμφωνήσει με τον Άρη να μη δει το φως της δημοσιότητας. Δεν έχει νόημα. Οι οικονομικές απολαβές ήταν καλύτερες, αλλά δεν πίεσα καν να φύγω. Σεβάστηκα την επιθυμία του Άρη. Περίμενα, όμως, να μου γινόταν τουλάχιστον μία πρόταση ανανέωσης. Θα έλεγα ναι για το καλό όλων. Δεν έγινε καν πρόταση! Στεναχωρήθηκα. Περίμενα μία διαφορετική συμπεριφορά. Εκείνη την περίοδο, επαναλαμβάνω. Πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο και τις δηλώσεις μου είχαμε κάνει μία συζήτηση με τον πρόεδρο, έχοντας διαπιστώσει κάποια σημάδια στον Άρη που έδειχναν πως η ομάδα ασθενεί. Δεν υπήρχε "υγεία" στα αποδυτήρια και δεν λειτουργούσαμε όπως αξίζει στην ιστορία της ομάδας»..


  .. και τέλος του νέου «Ζοζέ Μουρίνιο» ότι οι παίκτες του Άρη ήταν εδώ και 1 χρόνο απλήρωτοι και ο ότι ο ίδιος προτίθονταν ν΄ αποχωρήσει αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση.


Απ΄την μεριά μας δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε με το πλευρό των εργαζομένων-αθλητών μας, όπως και με τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού «Aris FM», ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουν μέχρι τ΄«άκρα» όποια και να είναι αυτά.