Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε το α(θ)λητικό νομοσχέδιο.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις 15 Φεβρουαρίου από την αυτοδιοίκητη βουλή και κατατέθηκε στις 22 το υπ΄αριθμόν "4049" αθλητικό νομοσχέδιο που καλείτε «αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις».


Με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της αυτοδιοίκητης Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αυτοδιοίκητης Σούπερ Λίγκα με το αυτοδιοίκητο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού κυρίως για το άρθρο 19 του νομοσχεδίου που αναβαθμίζει και ενισχύει τις αρμοδιότητες της «αυτο»διοίκητης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθώ. Πολλοί αυτοδιοίκητοι μαζεύτηκαν και χάσαμε την μπάλα..


Το 1ο σκέλος του νομοσχεδίου που μας ενδιαφέρει υπερψηφίστηκε όπως αναμενόταν από τα αυτοδιοίκητα κόμματα της βουλής όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.


Οι διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχουν σε παλαιότερο άρθρο (http://aris-autonomen.blogspot.com/2011/08/blog-post_10.html).


 *Η μόνη διαφοροποίηση που έχει γίνει σε σχέση με το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου αφορά το άρθρο 5 «Διοικητικά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα» και έγκειται στην υπευθυνότητα που θα έχουν τα σωματεία σε περίπτωση τέλεσης παράνομων πράξεων βίας από οργανωμένους οπαδούς τους όπου η υπευθυνότητα θα καταλογίζετε μόνο για ενέργειες που έγιναν κατά την διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης στην οποία μετείχε το σωματείο ή κατά την διάρκεια οργανωμένης μετακίνησης για την παρακολούθηση της εκδήλωσης και όχι για ενέργειες που έγιναν «με αφορμή αθλητική εκδήλωση».