Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Όλα συνεχίζονται..

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη την χώρα με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τον Λάρισα, τον Βόλο, το Αγρίνιο, την Καβάλα, την Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και άλλες πόλεις στέλνοντας το δικός του μήνυμα.





Από αυτές τις κινητοποιήσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν ως Άνθρωποι, δηλαδή Αυθύπαρκτα Ελεύθερα Σκεπτόμενα Συνειδητοποιημένα Κοινωνικοποιημένα Όντα, μετέχοντες αυτού του κόσμου και οι Οπαδοί. Συμμετέχοντες βέβαια όχι ως «οπαδοί» (ως υπήκοοι) με την ιδιότητα του «οπαδού», ένα σχετικό-τυπικίστικο-συμβασιακό-συμβολαιικό ιδιότυπο, που ορίζονται ως προς κάτι (όχι ως οι ίδιοι), αλλά ως Άνθρωποι.   






Έτσι ο "οπαδικός" χώρος εκφράστηκε με διάφορους τρόπους (συμμετοχή στις συγκεντρώσεις, πανό στα γήπεδα, ανακοινώσεις, άρθρα μέσα από διαδικτυακούς τόπους) παίρνοντας θέση στα τεκταινόμενα, όπως συνηθίζει να το κάνει εξάλλου με κάθε "ευκαιρία".






Ενδεικτικά την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις είχαν εκφράσει οι σύνδεσμοι της Νίκης Βόλου "Όμιλος Φίλων Νίκης Βόλου", "Blue Club "Π.Ντοκούζης" και "Θύρα 3-Volos Club", ο σύνδεσμος φίλων Ηρακλή "Αυτόνομη Θύρα 10" (http://www.iraklis-g10.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1330&Itemid=41), o σύνδεσμος φίλων Ολυμπιακού Βόλου "Austrian Boys", οπαδοί της ομάδας του Ηλυσιακού (http://rude-boyz-ilisiakos.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.html), οι "Alternatives Fans" της ομάδας του Εργοτέλη (http://www.alter-ergotelis.gr/node/113), οπαδοί της ομάδας του Ο.Φ.Η. (http://omilistas.wordpress.com/2012/02/09/ολοι-στουσ-δρομουσ/) καθώς και της Προοδευτικής Τούμπας. 









Τα γνωστά - άγνωστα φερέφωνα - «μιμίδια»  της αστυνομίας, του πολιτικού κόσμου και των μεγαλοεπιχειρηματιών - εργοδοτών τους που αυτο-αποκαλούνται δημοσιογράφοι τρομοκρατημένα σαν ποντίκια από τα χθεσινά γεγονότα φυσικά συνεχίζουν να παραμιλάνε για ιδιότυπη σύμπραξη και για υπόγειες διασυνδέσεις χούλιγκαν με τους κύκλους των "κουκουλοφόρων" και άλλα ωραία όμορφα φανταστικά σενάρια αποδεικνύοντας το ταλέντο τους στην συγγραφή -κατά παραγγελίαν- αστυνομικών μυθιστορημάτων. Για τις υπόγειες διαδρομές και σχέσεις των διαπλασμένων (εκ)παιδευμένων κατοικίδιων "δημοσιογράφων" και του ρόλου-επιχειρησιακού σχεδίου που επιτελούν φυσικά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε.






Μερικά βίντεο από τις χθεσινές κινητοποιήσεις.















Και 2  βίντεο ακόμη.




 


Τώρα όσον αφορά την πόλη μας και μιλώντας αρκετά χοντροκομμένα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της  παρά το κρύο, το ψιλόβροχο που έριχνε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της άσχημης προ-διάθεσης εξαιτίας της πολύ μικρής παρουσίας κόσμου τις προηγούμενες 2 ημέρες.




Κατά την διάρκεια της πορείας έσπασαν υποκαταστήματα τραπεζών (Πειραιώς, FBB, Marfin,), τα ΕΛ.ΤΑ της Εθνικής Αμύνης, κάμερες τραπεζών, ενώ στόχος υπήρξαν διάφορα  καταστήματα (Miele, Cyta, Hush Puppies, Public, Travel Plan, Tribeca, Sport 2000, Φωκάς) και χλιδάτες καφετέριες της παραλιακής.




Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν κατά την επιστροφή της πορείας απο την Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους και διέρκησαν για αρκετή ώρα ενώ στήθηκε οδόφραγμα μπροστά στο ξενοδοχείο Electra Palace.




Εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι έσπασαν σε κομμάτια προς διάφορες κατευθύνσεις, κάποιος κόσμος παρέμεινε στην πλατεία, ενώ άλλοι πήγαν στο κατειλημμένο από την προηγούμενη ημέρα Ολύμπιον.




Ακολούθως τα διάφορα κομμάτια από την πορεία που σκορπίσανε συγκροτούνταν, επανασυγκροτούνταν, ξαναγύριζαν στην πλατεία Αριστοτέλους και δέχονταν καθ΄όλη την διάρκεια τις επιθέσεις των Μ.Α.Τ. οι οποίοι πέταξαν δακρυγόνα και πέτρες ακόμη και μέσα στον χώρο του Ολύμπιον.


Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που παραβρίσκονταν στο Ολύμπιον κάποια στιγμή βγήκε στην πλατεία για να αποχωρήσει συγκροτημένα, δέχτηκε νέα επίθεση από την αστυνομία που είχε ως στόχο να διαλύσει τον κόσμο,  ξέσπασαν εκ νέου συγκρούσεις και το μεγαλύτερο μέρος της συνέχισε στην οδό Μητροπόλεως για να καταλήξει μέσω Ναυαρίνου στην Καμάρα και να διαλυθεί.  Ενώ κατά την διάρκεια της πορείας διμοιρίες από στενά προσπαθούσαν να σπάσουν και να τεμαχίσουν την πορεία, ενώ επιτέθηκαν στην πορεία στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Κούσκουρα καθώς και στη συμβολή Μητροπόλεως με Διαγώνιο.


Έγιναν συνολικά 20 προσαγωγές και  6 συλλήψεις. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ  υπήρξαν μερικές λιποθυμίες από τα δακρυγόνα. Από τους 6 συλληφθέντες 1 ήταν ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος, 1 κατηγορείτε για 3 πλημμελήματα (διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής), 1 για 2 πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα σωματικής βλάβης) και οι υπόλοιποι 3 έχουν από 1 πλημμέλημα (διατάραξη κοινής ειρήνης). Πέρασαν σήμερα από αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στις δώδεκα η ώρα.


Μερικά βίντεο από την Θεσσαλονίκη.












Και ορισμένα ακόμη.