Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απεργία 11ης Μαΐου.

O 31χρονος Γιάννης Καυκάς μεταφέρθηκε σε προθανάτια κατάσταση με ανισοκορία και επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι (κακώσεις που έσπασαν το οστό της κεφαλής), στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου και χειρουργήθηκε. Αυτή την στιγμή παραμένει νοσηλευόμενος σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου. Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν:


« Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.

Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Το ανακοινωθέν υπογράφουν:

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης.

Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου».


Μια νεαρή γυναίκα χειρουργήθηκε έχοντας τραύματα στο κεφάλι αλλά η κατάσταση της δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, ενώ ο 29χρονος Μ.Π. υπεβλήθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε σπληνεκτομή (αφαίρεση σπλήνας).

Συνολικά μεταφέρθηκαν τραυματισμένα 67 άτομα στο ΚΑΤ, 10 στον Ευαγγελισμό και 20 στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, πολλοί εξ΄αυτών με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα δόντια.

Η αστυνομία έκανε 30 προσαγωγές απ΄τις οποίες 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επίσης προέβη σε αναζητήσεις και προσπάθεια συγκέντρωσης ονομάτων διαδηλωτών στα νοσοκομεία που διακομίστηκαν. Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Κοκκαλάκης, δήλωσε όπως πάντα πως:


« Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες ».


Ενδεικτικά ηχητικό απόσπασμα, βίντεο και φωτογραφίες από τα προχθεσινά γεγονότα.




2 σχόλια:

Yellow Bullet είπε...

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αν και μπήκε την Πέμπτη, την Παρασκευή είχε κατέβει για αρκετές ώρες, εξαιτίας εργασιών της Google στα ΒLOGGS. Οπότε αν κάποιος έγραψε κάτι στα σχόλια ας μπει στον κόπο να το ξαναγράψει, γιατί δεν θα το είχαμε παραλάβει.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΣΑΝ ΑΠΡΟΚΛΥΠΤΑ..ΔΥΟ ΠΟΡΕΙΕΣ..ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ,ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΛΛΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ..

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΠΑΤΣΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1290624

ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1290418

ARIS - TOUMPA