Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Βίοι «παράλληλοι».

Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο «Αris FM» του επίσημου ενιαίου παραγοντικού Άρη με το συγκρότημα των «Αθλητικών Νέων» του πρώην προέδρου Λάμπρου Σκόρδα να μην διανύουν και την καλύτερη περίοδο σχέσεων, με την αναμεταξύ τους ένταση να κορυφώνετε κατά τις προεκλογικές περιόδους, ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που τους «ενώνουν».

Πέρα από το «καλό» της ομάδας που και οι δύο πλευρές επαίρονται διαρκώς πως μονοπωλιακά εκπροσωπούν το μόνιμο κοινό σημείο αναφοράς που έχουν λες και είναι σιαμαία αδελφάκια είναι οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών στο προσωπικό τους.


Αυτές οι καθυστερήσεις πληρωμών που είναι κοινό μυστικό στους κόλπους του συλλόγου σε κάποιο βαθμό είναι και επιλεκτικές και εξαρτώνται από τον βαθμό «εντοπιότητας» του εκάστοτε εργαζόμενου προς τις κλίκες που τις διοικούν. Όλοι οι εργαζόμενοι ας πούμε που δουλεύουν για λογαριασμό της «Π.Α.Ε.» και του «Άρης ΦΜ» δεν περιμένουν το ίδιο μέχρι να δουν άσπρη μέρα. Σε άλλους το μηνιάτικο δίδετε στην ώρα του ενώ άλλοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν καρτερικά μπας και κάποια στιγμή λαλήσει ο κόκορας.

Έτσι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις εν λόγω επιχειρήσεις αναγκάστηκαν ως έσχατο μέσο πίεσης να κατέβουν σε απεργία μήπως και φιλοτιμηθούν οι εργοδότες τους και τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα.

48ωρη απεργία για τις 11 - 12 Αυγούστου είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα «Αθλητικά Νέα» η οποία εν συνεχεία ανεστάλη γιατί ο Λάμπρος έσταξε το μπαγιόκο, ενώ σε 24ωρη απεργία είχαν προχωρήσει και στις 15 Ιουλίου. Από την άλλη οι τεχνικοί ραδιοφωνίας του «Aris Fm» προχώρησαν σε 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουλίου, ημέρες όπου η επίσημη φωνή της ομάδας «σίγησε».

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης μάλιστα στις 12 Ιούνη είχε μιλήσει για «αντεργατική και ανάρμοστη συμπεριφορά» του Λάμπρου Σκόρδα, νυν ενοικιαστή και διαχειριστή του ραδιοσταθμού «Αθλητικά Νέα 98,7», εξαιτίας τον καθυστερημένων πληρωμών, την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων στους τεχνικούς και της μαύρης εργασίας που υφίστανται οι υπάλληλοι στον ραδιοσταθμό. Ενώ είχε καταγγείλει την απόλυση εργαζομένου επειδή είχε τολμήσει να καταθέσει σε δίκη στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εναντίον του Λάμπρου Σκόρδα υπερασπιζόμενος συνάδελφό του.