Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Βαγγέλης Αλεξανδρής και σια Α.Ε.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τον προπονητικό πάγκο κάθισε και στον πάγκο των διαρκείας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα εμπορικά και επικοινωνιακά παιχνίδια της διοίκησης, καθώς και τα επαγγελματικά συμφέροντα και τα επικοινωνιακά τερτίπια του ιδίου.

Η σχετική ανακοίνωση της Κ.Α.Ε. μας εξιστορεί:


Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον πάγκο των... διαρκείας!

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Βαγγέλης Αλεξανδρής θα βρίσκεται από τις 16:00 έως τις 19:00 στα γραφεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του… εκδοτηρίου εισιτηρίων διαρκείας ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Συνεπώς, οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που θα προσέλθουν στα γραφεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα για να προμηθεύονται το διαρκείας τους για την περίοδο 2011-12, θα το παραλαμβάνουν από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.




Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που προπονητές αναλαμβάνουν να παίξουν τον ρόλο της μαριονέτας και να γίνουν το δεξί χέρι της διοίκησης, αφού αποτελεί συνήθη κοινή τακτική στους ανθρώπους που κάθονται στον πάγκο μιας ομάδας. Πιστεύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θα γίνουν αρεστοί προς πάσα κατεύθυνση.




Έτσι και ο προπονητής μας δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα και ανέλαβε να εκτελέσει καθήκοντα που δεν άπτονταν της αρμοδιότητας του, ενώ με διάφορες δηλώσεις του επιτέλεσε σε ακέραιο βαθμό την αποστολή της μαριονέτας που είχε αναλάβει. Ελπίζω το μαεστρικό κοουτσάρισμά του να είναι το ίδιο καλό και στους αγώνες.


Μάλιστα για την αξιοπιστία, την χρησιμότητα και το κύρος του όλου εγχειρήματος παρουσιάστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία «πραγματικά» περιστατικά κόσμου που έτρεξε να προμηθευτεί το εισιτήριο διαρκείας του εξαιτίας της παρουσίας του Βαγγέλη Αλεξανδρή!


Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Aris fm, «Είμαι πολύ συγκινημένος και θα σας αναφέρω δυο περιστατικά», «Συνάντησα έναν φίλο του ΑΡΗ, γνωστό μου από τα παλιά, που ήρθε από τους πρώτους να πάρει εισιτήριο», «Μέσα στον πολύ κόσμο ήρθε κι ένας νεαρός του οποίου η γυναίκα γέννησε πριν λίγες ώρες και μου δήλωσε πως με άκουσε χτες στον ραδιόφωνο και ήθελε τόσο έντονα να προμηθευτεί το διαρκείας του. Όσο σκληρός κι αν είσαι δεν μπορείς παρά να μην συγκινηθείς από το αίσθημα αυτού του Αρειανού».


Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Νιώθω υποχρέωση να ανταποδώσω ό,τι εισπράττω. Θέλω να ευχαριστήσω την Λέσχη για την πρωτοβουλία της και την κίνηση της να διαθέτει τα εισιτήρια διαρκείας σε αυτές τις χαμηλές τιμές. Δεν κοστίζει πάνω από μια μπύρα η συμμέτοχη στο Αλεξάνδρειο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ανταποκρίνεται», «Για μένα είναι τεράστια χαρά δεν το κάνω πρώτη φορά και ειδικά με την ομάδα του ΑΡΗ που ο κόσμος με υποδέχεται με θέρμη και μου εκφράζει τη χαρά και την στήριξή του».


Στο ίδιο μήκος κύματος το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Α.Ε., Θόδωρος Κουρόγλου, μίλησε για την πρακτική αξία του εγχειρήματος και επαλήθευσε τα γεγονότα λέγοντας,


«Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν τόσο άμεσα, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο κάλεσμα της ΚΑΕ και της Λέσχης και προμηθεύτηκαν το διαρκείας τους για τη νέα χρονιά», «Υπήρχε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πήραμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στήριξης στη φετινή μας προσπάθεια. Ήρθαν φίλαθλοι μετά από πολλά χρόνια, ακούγοντας τον κ. Αλεξανδρή, για να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι το ενδιαφέρον που έδειξαν οι φίλοι του ΑΡΗ για την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας θα συνεχιστεί».


Επιπλέον τόνισε πως το «μέτρο» θα εφαρμοστεί και αργότερα:


«Έχει δείξει ότι είναι μαχητής και δικαιωνόμαστε από τις πρώτες μέρες για την επιλογή μας. Αυτό φαίνεται από την προσπάθεια που κάνει για να έρθουν οι φίλαθλοι της ομάδας στο Αλεξάνδρειο τη νέα χρονιά και να το γεμίσουν», «Κάτι τέτοιο θα ξαναγίνει και με τον προπονητή αλλά και με παίκτες. Θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες ποιος παίκτης θα είναι στη Λέσχη και στα γραφεία της ΚΑΕ για να δίνει διαρκείας στους φιλάθλους της ομάδας».


Τα όσα γενικότερα εξέφερε βέβαια ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στις συνεντεύξεις του στον «Aris fm» δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντικατοπτρισμός των απόψεων, των θέσεων και των σχεδιασμών της διοίκησης. Με το απαραίτητο γλύψιμο. Ας δούμε μερικά από τα λεγόμενά του..


«... Επιστρέφω γεμάτος όρεξη και όνειρα. Στον ΑΡΗ βρήκα παλιούς συνεργάτες που θέλουν να δουν την ομάδα να προκόβει. Εκείνο που είναι συγκινητικό είναι η αποδοχή που τυγχάνω από τον κόσμο. Αυτό με κάνει πιο υπεύθυνο στις επιλογές μου και απέναντι στους στόχους ώστε η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά και να προχωρήσουμε πρωταγωνιστικά τα επόμενα χρόνια...


... Είμαι ρεαλιστής. Ο ΑΡΗΣ περνά δύσκολες στιγμές μέσα σε αυτήν την κρίση που περνά και η κοινωνία μας. Ξεκινάμε όλοι ένα πρόγραμμα να εξυγιανθεί από τα χρέη το σωματείο και τα επόμενα χρόνια απαλλαγμένοι από τα χρέη να θέσουμε υψηλότερους στόχους ...


... Όποιος δεν συμβιβαστεί με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα βρει δουλειά. Θα αναγκαστεί να ρίξει το κασέ του. Όλοι μας δείξαμε κατανόηση και όσοι αγαπούν το μπάσκετ πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά δεδομένα ...


... Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές (για τα διάρκειας). Χρειαζόμαστε την παρουσία του κόσμου και θα ήταν ευχής έργον εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα σωματεία πανελλαδικά σε αυτό το κομμάτι ώστε να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε για το τμήμα που μας έχει προσφέρει τόσες χαρές και στο μέλλον θα το επαναλάβει ...


... Πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά γιατί απειλείται η βιωσιμότητα του ΑΡΗ. Από την άλλη πλευρά, τα οικονομικά δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε υψηλά όνειρα προς το παρόν. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Οι επιλογές που κάναμε είναι μια προς μια προσεγμένες. Ρισκάρουμε λίγο όσον αφορά τους ξένους παίκτες, αλλά παίρνουμε παιδιά με ταλέντο και καλό βιογραφικό. Ο στόχος θα είναι ο πιο ψηλός που μπορεί να γίνει ...


... Ο στόχος είναι να παντρέψουμε τον ενθουσιασμό με τα νιάτα και την προοπτική, έτσι ώστε να υπάρχει αγωνιστική στήριξη σε αυτά τα νέα παιδιά. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου με παίκτες που δεν είχαν πλούσιο βιογραφικό, αλλά διέγραψαν μια αξιόλογη πορεία, με τρανταχτό παράδειγμα τον Μασεϊ. Εγώ θέλω να κρατώ χαμηλούς τους τόνους αλλά το ένστικτο και η διαίσθησή μου, λέει ότι οι φετινές επιλογές θα βγουν καλές ...


... Το ίδιο και ο Μαυραΐδης που είναι πολύ καλός παίκτης. Ένα παιδί που έχει φιλοδοξίες και θέλει να πετύχει και κάνει όνειρα μέχρι για την εθνική ομάδα. Χρειαζόμαστε τέτοιους αθλητές που έχουν μεγάλα κίνητρα, είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον, όλους τους παίκτες που φέρνουμε, υπάρχει προοπτική να τους έχουμε για τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια και αν βρεθεί σημαντική πρόταση για αυτούς, να είναι ωφελημένο και το σωματείο».


Για τέλος το μόνο που απομένει στον Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι μετά τον πάγκο της προπονητικής και τον πάγκο με τα διαρκείας είναι να καθίσει στον πάγκο με τα εδέσματα στο κυλικείο του γηπέδου και να μοιράσει στους φιλάθλους χοτ ντογκ, coca - cola και άλλα φαγώσιμα είδη.