Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Μικρά απ’όλη την Ευρώπη .

Mε αφορμή τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Ηρακλης-Π.αοκ , ξέσπασε για ακόμη μια φορά ολόκληρη παραφιλολογία σε σχέση με τη βία στα γήπεδα . Όλοι πάντως παρόλο τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να είχαν , συμφώνησαν μεταξύ τους στο εξής . Η βία στα γήπεδα είναι ελληνικό φαινόμενο!! Παρακάτω δημοσιεύω ενδεικτικά ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές .

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν , κατά και μετά την
αναμέτρηση της Σάντερλαντ με τη Νιούκαστλ στο στάδιο του φωτός . Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε , ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταγαν μπουκάλια και κέρματα στο μέσο της Νιούκαστλ Τζόε Μπάρτον , κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης . «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τη νοοτροπία αυτών που έκαναν τα επεισόδια και είναι θαύμα που δεν είχαμε περισσότερους τραυματισμούς» ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία .

Ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ της Ταουγκρές και της Ρεάλ είχε επεισοδιακό τρίτο ημίχρονο .Κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων για τα αποδυτήρια , οι παίκτες συνεπλάκησαν μεταξύ τους στη φυσούνα του γηπέδου για αρκετή ώρα . Παρόλο την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων , τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από αρκετή ώρα . Τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το γήπεδο από Βάσκους οπαδούς οι οποίοι πέταξαν πέτρες στο πούλμαν της Ρεάλ κατά την αποχώρηση του .

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ιρλανδία μεταξύ των οπαδών της Λίνφιλτ και της Κλίφτονβιλ στη μεταξύ τους αναμέτρηση , κατά τον τελικό του County Antrim S hield . Μάλιστα βεγγαλικό το οποίο εκτόξευσε οπαδός της αντίπαλης ομάδας , πέτυχε στην πλάτη λίγο πριν εκραγεί , τον ποδοσφαιριστή της Λίνφιλτ , Κόνορ Χάγκαν .


Τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης μεταξύ οπαδών της Ρόμα και της Τσέλσι , όπου είχαν σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό τεσσάρων φιλάθλων , ανησύχησαν την ΟΥΕΦΑ καθώς είναι γνωστό ότι φέτος ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ θα γίνει στην αιώνια πόλη .


Κατά την αναμέτρηση της Χάιντουκ με την Βάρτεξ για το πρωτάθλημα Κροατίας, ο αμυντικός της Χάιντουκ, Μπουλγιάτ, ξάπλωσε στο χορτάρι με εκπληκτικό ντιρέκτ έναν ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, την ώρα που οι παίκτες και των δύο ομάδων είχαν πάρει θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή για να "υποδεχτούν" τη μπάλα , μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων. Το ωραίο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον ατίθασο ποδοσφαιριστή-πυγμάχο της Χάιντουκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: