Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Υπάρχουν "γήπεδα" και ΓΗΠΕΔΑ .

Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας οι κατασκευή νέων υπερσύγχρονων γηπέδων . Κατά βάση μεγάλης χωρητικότητας , με ανέσεις , εμπορικούς χώρους , κυριλέ εστιατόρια , καφετέριες , μεγάλα πάρκινγκ κτλ . Η κατασκευή τους δεν προσβλέπει παρά μόνο στην εμπορική τους εκμετάλλευση από τους εκάστοτε ιδιοκτήτες της ομάδας , οι οποίοι επιχειρηματίες και αυτοί ως επί τω πλείστων , ευελπιστούν με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη τους όσο περισσότερο γίνετε .

Κάθε ομάδα που «σέβεται» τον εαυτό της και θέλει να πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα πρέπει να διαθέτει και από ένα τέτοιο γήπεδο .

Είναι βέβαια εντολή και οδηγία συγχρόνως της ίδιας της ΟΥΕΦΑ , η οποία και αυτή από την πλευρά της ευελπιστεί στο μερτικό της .

Η κατασκευή των νέων γηπέδων βέβαια συνήθως στην ουσία χρηματοδοτείτε από την ίδια την πολιτεία με διάφορους τρόπους (παραχώρηση εκτάσεων , ταμειακές διευκολύνσεις , διαμεσολάβηση για τα απαραίτητα δάνεια από τις τράπεζες κτλ) . Στην ουσία δηλαδή οι ιδιοκτήτες(όσοι βέβαια είναι αρεστοί και κάποιας εμβέλειας) δεν χτίζουν παρά τζάμπα γήπεδα , τα οποία εν συνεχεία καρπώνονται την εμπορική τους χρήση προς ιδίων όφελος .

Στη Γερμανία όμως φαίνεται ότι υπάρχει μια ομάδα , της οποίας οι οπαδοί κουρασμένοι από το να περιμένουν την οικονομική στήριξη του κράτους και κινούμενοι από την αγάπη τους για το σύλλογο αποφάσισαν να πράξουν κάτι το μοναδικό . Να ανακατασκευάσουν οι ίδιοι το νέο γήπεδο της ομάδας τους!!


Έτσι 900 οπαδοί της Ούνιον Βερλίν(αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία) σήκωσαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά ανακατασκευάζοντας το παμπάλαιο από το 1920 γήπεδο της ομάδας τους .

Από τις 2 Ιούνη συναντιούνται κάθε πρωί στις 6.30 στην κοιλάδα "An derlten Forsterei" και ξεκινούν τη δουλειά .Το εκπληκτικό είναι πως εργάζονται χωρίς την παραμικρή αμοιβή, ενώ μέχρι τώρα έχουν συμπληρωθεί 45.000 ώρες δουλειάς από τους αφοσιωμένους οπαδούς. Επιπλέον, όποιος εγκαταλείπει το πόστο του ή δεν καταφέρνει να δώσει το "παρών" θα συνεισφέρει από 10 μέχρι 25 ευρώ σε έναν ειδικό λογαριασμό, με απώτερο σκοπό να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών για το νέο "στολίδι".

Μακάρι η προσπάθεια τους αυτή να βρει «μιμητές» σε όλο τον κόσμο και να αποτελεί οδηγός για κάθε παρόμοια προσπάθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: