Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Έρχεται το τέλος ;

To μοντέλο του Ινδού, Ρώσου , Αμερικανού , Σαουδάραβα και Άγγλου μεγαλοεπενδυτή φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ξεφτίζει στην Αγγλία , αφού το μόνο που αφήνει πίσω του είναι χρέη και ομάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης .

Η ολοένα μεγαλύτερη επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου , οδηγεί το άθλημα σε αδιέξοδα , έτοιμο να παρασυρθεί την οποιαδήποτε στιγμή , στην δίνη της εκάστοτε οικονομικής κρίσης .

Τα συνολικά χρέη των αγγλικών συλλόγων αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια λίρες .
Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή έχει χρέος 350 εκατομμύρια στη βασιλική τράπεζα της Σκωτίας . Ο Τζορτζ Ζιλέτ ένας από τους συνιδιοκτήτες της ομάδας του λιμανιού παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ζήτησε τη βοήθεια των οπαδών για την ανέργεση του νέου γηπέδου!
Ο Ισλανδός ιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ φέρετε να έχει χάσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ μετά της πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων . Η χορηγός εταιρία στη φανέλα των σφυριών έκλεισε και αυτή με αποτέλεσμα ο αγγλικός σύλλογος να πληγεί ακόμη περισσότερο . Οι φήμες φέρνουν τα σφυριά το Γενάρη να πουλάνε πάνω από εννέα ποδοσφαιριστές , στην προσπάθεια τους να κλείσουν κάποιες από τις μαύρες τρύπες που έχουν ανοίξει .
Τελευταίο θύμα αυτού του παγκόσμιου φαινομένου είναι και η ομάδα της Τσέλσι, με τον οικονομικό διευθυντή του συλλόγου Φρανκ Άρνεσεν να κάνει δηλώσεις σε Αγγλικά μέσα, αναφέροντας ότι θα γίνουν περικοπές την φετινή σεζόν. "Αυτό που ζούμε είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός και δεν θα μπορούσε να μην ακουμπήσει τον Ρομάν. Ο ίδιος μου ζήτησε αμέσως να αρχίσουν οι περικοπές ξεκινώντας από τους σκάουτερ αλλά και άλλες δραστηριότητες".

Ο πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Λορντ Τρίσμαν ανακοίνωσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε να χαλιναγωγηθεί το κόστος των αγώνων στο πρωτάθλημα, αναθεωρώντας τα οικονομικά του πρωταθλήματος .

«Το χρέος δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Είναι αναπόφευκτο. Εξαρτάται από το ενεργητικό της κάθε ομάδας και το χρέος που έχουνε να πληρώσουν και σίγουρα οι μεγάλες ομάδες έχουν υψηλό ενεργητικό. Δεν λέω ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε αλλά είναι επίσης επικίνδυνο να επηρεαστούμε από τις υπάρχουσες οικονομικές καταστάσεις. Πάντα ανησυχούσαμε. Το Αγγλικό ποδόσφαιρο πάντα ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να γνωρίζουμε ότι διανύουμε οικονομικούς καιρούς που έχουν ενδιαφέρον» , τόνισε ο γενικός διευθυντής της πρέμιερ λίγκ .

Αυτά ακούνε οι εδώ παράγοντες μας και παίρνουν θάρρος . Σου λένε αφού τα «χρέη δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά , αλλά αναπόφευκτα» . «Ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο ξόδευε πάντα περισσότερα απ’όσα έβγαζε» , λογικό είναι μετά και οι εδώ σαίνηδες να ζηλεύουν και να θέλουν να κάνουν ακριβώς τα ίδια .


Βοήθεια μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: