Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Στήριξη στον Ηλυσιακό Α.Ο.

Πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα γεγονότα συμβαίνουν εδώ και λίγο καιρό στο χώρο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της Β’εθνικής . Γεγονότα που αν τελεσφορήσουν μπορεί να αποτελέσουν την αρχή και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον .

Φυσικά δεν μιλάω παρά για την περίπτωση του Ηλυσιακού που βρίσκετε υπό την ομηρία του νέου ιδιοκτήτη της Θωμά Μητρόπουλου . Του γνωστού σε όλους μας Θωμά Μητρόπουλου , μεγαλομετόχου επίσης του Αιγάλεω , αλλοτινό μέλος της π.α.ε. Ολυμπιακός και αδελφό του άλλοτε προέδρου της παράγκας της Ε.Π.Ο. Βίκτωρα Μητρόπουλου . Ένας άνθρωπος δηλαδή με πρότερο έντιμο βίος , όπως γίνετε κατανοητό .

Ο Θωμάς αγόρασε πριν μερικούς μήνες τις μετοχές του Ηλυσιακού από τους νυν ιδιοκτήτες , αλλά με σκοπό απ’ότι φαίνεται και με τη βοήθεια της πολιτείας , να αφανίσει την ομάδα της ανατολικής Αθήνας .

Έως τώρα έχει μεταφέρει την έδρα της ομάδας από του Ζωγράφου όπου αγωνιζόταν παραδοσιακά στο Αιγάλεω , άλλαξε τα χρώματα στη φανέλα της , ενώ έχει αναγκάσει τον Ηλυσιακό να αγωνίζεται χωρίς σήμα στη φανέλα . Αλλά φυσικά δεν έχει σκοπό να σταματήσει εκεί . Απώτερος του σκοπός είναι να μετονομάσει την ΠΑΕ Ηλυσιακός Α.Ο. σε ΠΑΕ ΗΑΟ Αιγάλεω με σκοπό να καταφέρει να συγχωνεύσει της δύο ομάδες και έτσι να καταφέρει το Αιγάλεω να ανέβει κατηγορία αφού αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην Γ’εθνική . Με θύμα βέβαια το όνομα , το έμβλημα , τα χρώματα , την ιστορία του συλλόγου του Ηλυσιακού .

Θα ήθελα να ήξερα τι λέει για όλα αυτά η εφημερίδα Άποψη . Ποια είναι η άποψη της για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται , μιας και αυτή κόπτεται για το καλό του ποδοσφαίρου .

Από την πλευρά μου η συμπαράσταση στο σύλλογο του Ηλυσιακού και σε κάθε παρόμοιο σύλλογο θεωρείτε δεδομένη . Δεν μπορεί το κάθε σωματείο να γίνετε έρμαιο στις προθέσεις του κάθε επιχειρηματία που τυχαίνει να είναι μεγαλομέτοχος .

Παρακάτω μερικές από τις θέσεις των φίλων του Ηλυσιακού που μάχονται για το αυτονόητο , τη σωτηρία του σωματείο τους .

- Όχι στις δια της βίας συγχωνεύσεις των Ομάδων
- Καταδικάζουμε τις απαγορευτικές-τρομοκρατικές-τριτοκοσμικές πρακτικές απέναντι στα Ερασιτεχνικά Σωματεία και τους φιλάθλους (μη έκδοση εισιτηρίων-απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα με την ευλογία των Κρατικών Αρχών και της Αστυνομίας)
- Όχι στα ερμαφρόδιτα δημιουργήματα «ομάδων» χωρίς Ιστορία, χωρίς Σήμα, χωρίς Χρώμα...χωρίς Φιλάθλους, που απλά εξυπηρετούν βραχυχρόνια ύποπτα «επιχειρηματικά» οφέλη
- Φωνάζουμε ότι οι ομάδες δεν είναι μόνο επιχειρήσεις... σήμερα εδώ, αύριο αλλού...σαν τα Super Market - Καταδικάζουμε την ανοχή της Πολιτείας και την έλλειψη προστασίας προς τα Ερασιτεχνικά Σωματεία και τους αγνούς Φιλάθλους - Όχι στο εμπόριο των Φίλαθλων Συναισθημάτων μας, της αγάπης για το Ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό
- Όχι στον εξαγορασμό των Κατηγοριών
- Τέλος λέμε όχι στην διαγραφή-προσβολή της Ιστορίας των Αθλητικών Σωματείων και όχι στην προσβολή της Προσωπικότητας του κάθε Έλληνα Φιλάθλου-Φορολογούμενου Πολίτη από τέτοιες επαίσχυντες τακτικές
-Ζητάμε ένα υγιές Ελληνικό Ποδόσφαιρο χωρίς κομπίνες, στησίματα, ξεπουλήματα, εξαγορές αγώνων, ομάδων, οπαδών, συνειδήσεων
-Ζητάμε την δύσκολη αυτή ώρα την συμπαράσταση όλων σας, των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων όλης της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: