Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Εγκαίνια έκθεσης στο ολυμπιακό μουσείο .

Μία μεγάλη έκθεση με κειμήλια και αντικείμενα των ολυμπιακών αγώνων εγκαινίασε ο υφυπουργός της ντόπας Γιάννης Ιωαννίδης στο ολυμπιακό μουσείο .

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την προηγούμενη Παρασκευή και σε αυτήν φιλοξενούνται πολλά αντικείμενα που έχουν συνδεθεί με την πορεία του ελληνικού αθλητισμού στους ολυμπιακούς αγώνες όπως αθλητικές εμφανίσεις , μετάλλια , σύριγγες , χάπια , αναβολικά και άλλος αθλητικός εξοπλισμός .

«Επί δέκα χρόνια, χάρη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό μαθαίνουν την ιστορία του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού, κατανοούν τη σημασία και τις αξίες του», ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ στο χαιρετισμό που απέστειλε και πρόσθεσε ότι «είχα τη χαρά να επισκεφθώ αυτό το χώρο, το καλοκαίρι του 2004. Σήμερα είμαι χαρούμενος διότι το Ολυμπιακό Μουσείο διατηρεί ζωντανά τα Ολυμπιακά ιδεώδη στις καρδιές των ανθρώπων, και ιδίως της νεολαίας».

Παρακάτω μερικά από τα αντικείμενα και άλλα έργα που μπορείτε να θαυμάσετε εάν επισκεφτείτε αυτή την έκθεση .Δεν υπάρχουν σχόλια: