Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ένα ντέρπι όχι από τα παλιά .

Η Κ.Α.Ε αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ομάδα του Π.α.ο.κ. στον σαββατιάτικο αγώνα , ύστερα από το αίτημα της τελευταίας για 1000 εισιτήρια .

Ως κύριοι λόγοι της άρνησης αυτής παρουσιάστηκαν οι εξής…

Α) Δεν έχουν διαμορφωθεί έως και σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες για την παρουσία φιλάθλων αντιπάλου ομάδας στο Αλεξάνδρειο
Β) Οφείλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Γ) Οφείλει να ικανοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ήδη αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων των φιλάθλων της ομάδας μας.

Η άποψη μου για τους λόγους που παρουσιάστηκαν ως αίτια της άρνησης αυτής , είναι η εξής…

Α) Είναι υποχρέωση της Κ.Α.Ε έως τώρα να είχε διαμορφώσει ένα χώρο για τους φιλοξενούμενους οπαδούς .Εκτός και αν δεν επιθυμεί φιλοξενούμενους οπαδούς , οπότε γι’αυτό τόσο καιρό έμεινε άπραγη .
Επειδή έχω πάει σε αρκετά ντέρμπι στο αλεξάνδρειο , είτε ως γηπεδούχος , είτε ως φιλοξενούμενος . Απ’όσο θυμάμαι ένα σκοινί , μια μικρή κενή ζώνη και άντε καμιά διμοιρία ήταν υπεραρκετά για να κυλήσουν κανονικά τα ντέρμπι κατά το παρελθόν .

Β) Από τι κινδυνεύουν τα συμφέροντα της ομάδας ; Από κάνα στραγάλι που μπορεί να πέσει , από τα χαρτάκια ή μήπως από καμιά βρισιά . Με αυτή τη λογική κανένα ντέρμπι και σε κανένα άθλημα δεν πρέπει να γίνει ποτέ , μπας και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει..

Γ) Λογικό είναι να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον αγώνα αυτό . Η ομάδα πηγαίνει καλά και ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα προσπάθεια . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αλεξάνδρειο θα είναι κατάμεστο το Σάββατο .
Το ευχάριστο αυτό πρόβλημα θα το συναντήσουμε και σε άλλα παιχνίδια φέτος .
Σε τέτοιους αγώνες λογικό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από τον κόσμο και αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για το μπάσκετ και τον συγκεκριμένο αγώνα .
Λογικό είναι λοιπόν να πρέπει να κάνεις κάποια μικρή θυσία εφόσον θέλεις πραγματικά να φιλοξενούμενους οπαδούς στο γήπεδο σου και εφόσον θέλεις και οι οπαδοί της ομάδας σου να πηγαίνουν σε ανάλογα παιχνίδια εκτός έδρας .
Αν κάποιοι Αρειανοί δεν θα μπορούσαν να έρθουν στο σαββατιάτικο παιχνίδι , αυτό ισχύει και από την αντίστροφή . Κάποιοι Αρειανοί δεν θα μπορέσουν να πάνε στο δεύτερο γύρο στην αντίπαλη έδρα .
Αυτά μου θυμίζουν τις δικαιολογίες της Π.α.ε Π.α.ο.κ. που στον πρώτο γύρο για ανάλογο λόγω δεν μας έδινε εισιτήρια . Είχε πολλά διαρκείας λέγανε , η ζήτηση ήτανε αυξημένη , δεν είχαν χώρο να βάλουν τους φιλάθλους τους . Φτηνές δικαιολογίες..
Με τη λογική της Κ.Α.Ε θα πρέπει να δώσουμε εισιτήρια μόνο σε κανένα Κολοσσό Ρόδου και κανένα Αιγάλεω .

Υπεύθυνη που στο δεύτερο γύρο δε θα μπορέσω να παραβρεθώ στην αντίπαλη έδρα θεωρό τη διοίκηση της Κ.Α.Ε .

Αν το άθλημα το είχανε στα χέρια τους οπαδοί και όχι επιχειρηματίες ή άνθρωποι που ποτέ τους δεν υπήρξαν οπαδοί και επομένως δεν μπορούν και να μας νιώσουν . Τα πάντα θα ήταν διαφορετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: