Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Μικρά από όλο τον κόσμο .

Σοβαρά επεισόδια στο ΓΣΖ της Λάρνακας συνέβησαν στην 8η αγωνιστική στην Κύπρο, καθώς δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα της ΑΕΚ με την ΑΕΛ οι οπαδοί των φιλοξενούμενων αποφάσισαν να τα κάνουν... γυαλιά-καρφιά. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 και αφού η ήττα για την ομάδα τους δεν ήταν δυνατό να αποφευχθεί , οι οπαδοί της ΑΕΛ αποφάσισαν να ολοκληρώσουν πρόωρα την αναμέτρηση. Τα αντικείμενα έπεφταν βροχή, καθίσματα σπασμένα αλλά και καμμένα, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκε και το κυλικείο του ΓΣΖ .

Το πάθος για το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή είναι γνωστό ότι περισσεύει . Έτσι τον πλέον ασυνήθιστο τρόπο για να πάνε στο γήπεδο σκέφτηκαν 74 οπαδοί της Τσακαρίτα, ομάδα που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Η ομάδα τους αγωνιζόταν στην Κόρδοβα, με αντίπαλο την τοπική Ταγιέρες και αποφάσισαν να κάνουν λεωφορειοπειρατεία σε δύο αστικά λεωφορεία, προκειμένου να φτάσουν γρήγορα στο γήπεδο. Απείλησαν τους οδηγούς για να αλλάξουν την πορεία των οχημάτων και να κατευθυνθούν προς το γήπεδο . Το περιστατικό συνέβη στα δυτικά προάστια του Μπουένος Άιρες, ενώ ανάμεσα στους οπαδούς βρίσκονταν τρεις ανήλικοι, ηλικίας 11-12 ετών (!), καθώς και τρεις γυναίκες .

Στην Ουρουγουάη από την άλλη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την επ' αόριστων διακοπή του πρωταθλήματος , μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα κορυφής μεταξύ της Ντανούμπιο και της Νασιονάλ . Οι οπαδοί μάλιστα χρησιμοποίησαν και τα σημαιάκια του κόρνερ ως όπλα , δίνοντας έτσι μια διαφορετική εκδοχή της χρησιμότητας τους .

Στη Βραζιλία από την άλλη όπου η στρογγυλή θεά αποτελεί πραγματική θρησκεία , κόκκινο πανί αποτελεί πλέον για τους οπαδούς της Παλμέιρας, ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο. Οι οπαδοί του βραζιλιάνικου συλλόγου είναι εξοργισμένοι με τον 56χρονο τεχνικό και επιστήθιο φίλο του Ριβάλντο καθιστώντας τον υπαίτιο για το γεγονός ότι οι "verdão" έμειναν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φλαμένγκο ο έμπειρος προπονητής προπηλακίστηκε στο αεροδρόμιο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους Παλμέιρας. Ο Λουξεμπούργκο κατήγγειλε ότι του προκάλεσαν σωματική βλάβη στο χέρι κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι εμφανίστηκε με γύψο στο ματς της 35ης αγωνιστικής, το οποίος για κακή του τύχη έληξε με 5-2! Ο "Λούξα" παραδέχθηκε ακόμα πως έχει δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα .

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει η ενέργεια του Ντιντιέ Ντρογκμπά να... επιστρέψει στην εξέδρα ένα κέρμα που δέχθηκε, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με την Μπέρνλι για το Λιγκ Καπ. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε στο συγκεκριμένο ματς το πρώτο του φετινό γκολ και το πανηγύρισε έντονα, κάνοντας και κάποιες χειρονομίες προς τους οπαδούς της Μπέρνλι που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Στάμφορντ Μπριτζ". Αυτοί εκτόξευσαν κάποια αντικείμενα προς το μέρος τους και ο Ντρογκμπά εκνευρισμένος πέταξε ένα κέρμα , αποδίδοντας την όλη του ενέργεια στην ένταση της στιγμής . Εγώ από την πλευρά μου δίνω τα εύσημα μου στον Ντιντιέ και όταν τελειώσει το συμβόλαιο του με την Τσέλσι , υπάρχει γι’αυτόν μια θέση κενή στην αγαπημένη μας ομάδα . Τέτοιες παίκτες θέλουμε..

Το μετάλλιο που ο Ζοσέ Μουρίνιο πέταξε στις εξέδρες του "Στάμφορντ Μπριτζ" το 2006, όταν ως τεχνικός της Τσέλσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους "μπλε", έχει αποκτήσει 2,5 χρόνια αργότερα τεράστια αξία, και δεν αποκλείεται η τιμή του να φτάσει τις 20.000 στερλίνες , ποσό δηλαδή κοντά στα 23.500 ευρώ . Το πολύτιμο αυτό κειμήλιο θα μπει στην διαδικασία πλειστηριασμού την ερχόμενη Παρασκευή στο Τσέστερ , από τον Σεμπάστιαν Κάιλ οπαδό της ομάδας του Δυτικού Λονδίνου, ο οποίος το είχε πιάσει τη συγκεκριμένη ημέρα , όταν ο Πορτογάλος τεχνικός το πέταξε προς τον κόσμο. Δυστυχώς στην εποχή του χρήματος τα πάντα είναι προς πώληση . Έχω και εγώ μια μπάλα από το 93 που την είχε πετάξει στην κερκίδα ο Ζόραν Λόντσαρ . Λέτε να τη βγάλω στον πλειστηριασμό , δεν μπορεί κάτι θα πιάσει . Θα ορίσω λοιπόν τιμή εκκίνησης τα 1000 ευρώ και όσο πάει . Γίνονται ευκολίες πληρωμής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: