Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

95 χρόνια περάσαν .

.. 95 χρόνια πάνε από τότε που μια παρέα ατόμων αποφάσισε να ιδρύσει μια ποδοσφαιρική ομάδα η οποία εν συνεχεία μετατράπηκε σε αθλητικό σύλλογο , δίνοντας της τ'όνομα ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , έτσι ώστε ν'αντανακλά το μαχητικό πνεύμα που έπρεπε να διέπει όλους όσους ήθελαν να την απαρτίζουν .


Όλα αυτά τα χρόνια ο ΑΡΗΣ αγαπήθηκε από χιλιάδες κόσμου αποτελώντας έναν ζωντανό οργανισμό , μέρος της ιστορίας , της παράδοσης , της κουλτούρας , της καθημερινότητας αυτής της πόλης .Ο ΑΡΗΣ υπήρξε μεράκι , πίστη , λαχτάρα , καημός , παρηγοριά , στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές χιλιάδων ψυχών .


Φυσικά από το 1914 όπου οι Αγοραστός , Βλαχόπουλος , Οπλοποιός , Σαλούστο , Οσμάν , Κόρατς , Τσιντιφάν και πολλοί άλλοι ίδρυσαν αυτόν τον σύλλογο πολλά έχουν αλλάξει .

Ο αθλητισμός , ο σύλλογος , ακολούθησαν τις γενικότερες κοινωνικές μεταβολές στο πέρασμα των δεκαετιών και κάπου το νόημα , το συναίσθημα , χάθηκε , αντικαταστάθηκε , μεταλλάχθηκε , χωρίς να καταφέρουν να το εξαλείψουν τελείως από το χάρτη .

Είναι στο χέρι μας να το επαναφέρουμε εκεί που ήταν , να δημιουργήσουμε εκ του μηδενός έναν νέο αθλητισμό , μια νέα κοινωνία μακριά από τους σημερινούς συσχετισμούς . Αυτό είναι το μεγάλο "στοίχημα" της εποχής μας και το μαχητικό πνεύμα του συλλόγου μας θα είναι οδηγός σ' αυτήν την προσπάθεια μας .


Μακάρι να ήταν κάθε μέρα 1914 ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: