Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό .

Όσο περνάνε οι αγωνιστικές και πλησιάζει η λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος , καθώς ακολουθούν και τα πλέι οφ , τόσο τα κοράκια αναλαμβάνουν δράση προς διάψευση όσων ισχυρίζονταν τον ερχομό μιας νέας εποχής για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική διαιτησία .

Οι υπόγειες διαδρομές και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν . Οι δηλώσεις , οι συνεντεύξεις στα μ.μ.ε δεν έχουν σταματημό , ενώ έχει χαθεί το μέτρημα όσον αφορά τις ανακοινώσεις των Π.Α.Ε .

Όλοι δείχνουν ν’αγωνιούν και να μαγειρεύουν το αποτέλεσμα της επόμενης βδομάδας καθώς ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν . Όλοι στέκονται σ’αναμμένα κάρβουνα , όλοι εκτός από έναν βέβαια , τον Σωκράτη Κόκκαλη που έχει προνοήσει προπολού να σιγουρέψει τα προς το ζην (και κάτι παραπάνω ) της επόμενης χρονιάς .

Με όλα όσα τραγελαφικά βλέπει κανείς να διαδραματίζονται και όλα όσα παρακολουθεί να λέγονται από τους επίσημους πρωταγωνιστές προέδρους , ιδιοκτήτες των ομάδων , δεν θέλει και πολύ κανείς για ν’αντιληφθεί τη δυσοσμία του οικοδομήματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου . Προφανώς η Σούπερλιγκ δεν αποτελεί έναν συνεταιρισμό για το καλό των ομάδων και του ποδοσφαίρου , όσο και αν καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να μας πείσουν περί αυτού , αλλά ένα συνεταιρισμό αλληλοσυμπληρούμενων και αντιτιθέμενων συμφερόντων των ιδιοκτητών των ανωνύμων εταιριών . Και οι ομάδες , το όνομα , η ιδέα , το άθλημα , απλά το αναγκαίο όχημα για όλα αυτά . Δεν υπάρχει καμία ευγενής άμιλλα , κανένας συναγωνισμό των ομάδων , παρά αθέμιτος ανταγωνισμός συμφερόντων .


Όπως είπα έχει πραγματικά ενδιαφέρων να παρακολουθεί κανείς τα όσα γίνονται και λέγονται , ενδυκτικά λοιπόν ..

Στις 24/2 λοιπόν στις έντεκα το πρωί στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ ανέβηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι διαγράφονται από τον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας της Super League οι: Γιαννόπουλος Γ. (ΣΔΠ Αθηνών), Σκουφίτσας Β. (ΣΔΠ Αθηνών), Κούτρης Π. (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Κακλαμάνος Α. (ΣΔΠ Αρκαδίας), Μεσσαλάς Β. (ΣΔΠ Αχαΐας), Μιντιούρης Ν. (ΣΔΠ Σερρών), Σίπκας Α. (ΣΔΠ Φλώρινας) και τοποθετούνται οι: Βελλιώδης Αθανάσιος (ΣΔΠ Αθηνών), Φασόλης Γεώργιος (ΣΔΠ Αθηνών), Ψυχομάνης Γεώργιος (ΣΔΠ Αθηνών), Ζαμπετάκης Μάρκος (ΣΔΠ Θεσ/νίκης), Νικάκης Βασίλειος (ΣΔΠ Αιτ/νίας), Χατζής Ηλίας (ΣΔΠ Καρδίτσας), Παπατριανταφύλλου Εμμανουήλ (ΣΔΠ Κιλκίς)».

Για τρεις όμως μόνο ωρίτσες καθώς εν συνεχεία η παραπάνω ανακοίνωση εξαφανίζεται ως δια μαγείας για να πάρει την θέση της μια άλλη , η ακόλουθη:

«Η δημοσίευση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ των αλλαγών του Πίνακα Παρατηρητών Super League έγινε με απολύτως προσωπική απόφαση -και μάλιστα ως τελευταία ενέργεια πριν από την υποβολή εκ μέρους του της παραιτήσεώς του- του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ, προερχόμενου από τη Super League, κ. Γ. Μπίκα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ως εκ τούτου δεν ισχύουν».

Αποτέλεσμα ο Μπίκας παραιτείται από την ΚΕΔ και πληροφορήθηκε τη «διευκρινιστική» ανακοίνωση της ΕΠΟ από τα ΜΜΕ...
Από την άλλη ο πρόεδρος της Λάρισας μας πληροφορεί για το σύστημα το οποίο υπηρετεί πως..

"Δυστυχώς καταναλώνουμε όλοι πάρα πολύ χρόνο σε παρασκηνιακές συζητήσεις για θέματα θεσμικά πάνω στα οποία θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι. Πώς γίνεται ως Σούπερ Λίγκα να ψηφίζουμε ομόφωνα τον κ. Πιλάβιο και 15 ημέρες μετά να θέτουμε εν αμφιβόλω τις επιλογές του; "

" Η απόφαση ήταν ομόφωνη για την αντικατάσταση Ψυχομάνη . Εμείς θέλουμε να υπάρχει αντικειμενική διαιτησία. Όμως, την αντικειμενικότητα κάποιοι την αντιλαμβάνονται διαφορετικά. Θεωρώ ότι οι επιλογές κάποιων ομάδων επηρεάζονται από αγκυλώσεις του παρελθόντος".

Ενώ για τους διαιτητές λέει πώς "Δεν τους αφήνουν να κάνουν το έργο τους όπως πρέπει..."

Όσο για το ποιοι δεν τους αφήνουν λέει πώς "Δεν θέλω να πω ονόματα... Οι οποιοιδήποτε... Οι οποιοιδήποτε θεσμικοί παράγοντες... Είτε είναι εμπλεκόμενοι με το θέμα της διαιτησίας άμεσα είτε έμμεσα".
Ενώ για τον τρόπο που επηρεάζονται οι διαιτητές είναι και εκεί κατατοπιστικότατος "O επηρεασμός μπορεί να είναι ψυχολογικός, μπορεί να είναι χίλια πράγματα...".

Επίσης τελειώνει με την προειδοποίηση "πως αν η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν αλλάξει εγώ και κάποιοι συνάδερφοι θ' αποχωρήσουμε". Απ' το στόμα σας και στου θεού τ' αυτί ..


Απ' την άλλη ο Βίκτωρας Μητρόπουλος απογοητευμένος που δεν μπόρεσε ν' αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Ε.Π.Ο για να συνεχίσει αυτός επάξια την θητεία Γκαγκάτση δήλωσε για τη διαιτησία και τον αγγελικά πλασμένο κόσμο του ποδοσφαίρου πώς :
- Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τρυπώσει στη διαιτησία.
- Ο Γκαγκάτσης κάνει ακόμη 100% κουμάντο στην ΕΠΟ.
- Ομάδες ήξεραν τους διαιτητές που θα σφυρίξουν 1 εβδομάδα πριν τον ορισμό τους.
- Υπάρχει ένα αόρατο χέρι που επιβάλλει τις ομοφωνίες σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, διαιτησία. -
-Υπάρχουν οι αδιάφοροι και οι αδιάφθοροι.

Ενώ πάνω στο ίδιο μοτίβο ο αδιάφθορος και γνωστός για το ήθος και την εντιμότητα του αναπληρωτής πρόεδρος της Παναχαΐκής δήλωσε και αυτός με τη σειρά του για τον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου ότι :
"Η Παναχαΐκή έχει να κοντράρει με ομάδα κακοποιών και με επικίνδυνους ανθρώπους. Θέλω να καταγγείλω ότι οι άνθρωποι της Αγίας Παρασκευής ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον πρόεδρο της Ηλιούπολης κ. Τσακογιάννη τον οποίον ενημέρωναν για την εξέλιξη του σημερινού αγώνα! Ζητώ την συνδρομή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης, του Υφυπουργού Αθλητισμού και των αρμοδίων οργάνων, ώστε να προστατέψουν την Παναχαΐκή και να μην υπάρχουν γεγονότα σε ομάδες που κόβουν δοκάρια, τρομοκρατούν διαιτητές, παίκτες και παράγοντες άλλων ομάδων. Όλες οι ομάδες που παίζουν μαζί με την Παναχαϊκή είναι πριμοδοτημένες!"

Μην πιστεύετε και μην ακούτε τίποτα , όλα όσα λέγονται και γίνονται είναι ψέματα και κακοήθειες που απλά προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: