Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο πόλεμος κατά της κουκούλας και ο πόλεμος κατά του χουλιγκανισμού .

Νέες μεικτές ομάδες ταχείας επέμβασης των 12 ατόμων , νέοι νόμοι , ιδιώνυμο , αυστηρότερες ποινές , περισσότερες συλλήψεις , σύσταση δικτύου πληροφοριών που θα αποτελείτε από άνδρες της ασφάλειας , κάμερες , αναδιάρθρωση της αντιτρομοκρατικής , συνεργασία με Scotland Yard .. είναι τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση με τη σύμπλευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων φορέων στον πόλεμο κατά της κουκούλας .

Μας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;

Παρόμοια μέτρα εφαρμόστηκαν και στα γήπεδα στον πόλεμο κατά του χουλιγκανισμού αυτή τη φορά .Καινούργια σώματα που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τα γήπεδα , νέοι νόμοι , ιδιώνυμο , αυστηρότερες ποινές , περισσότερες συλλήψεις , φακέλωμα , κάμερες , το μάτι στρέφει την προσοχή του στα παράδειγμα της Θάτσερ..

Αν μη τι άλλο η Ελληνική πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις , τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα . Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το παραδεχτώ . Κουκουλοφόρους , διαδηλωτές , οπαδούς , φοιτητές , μαθητές , δασκάλους , εργαζόμενους , συνταξιούχους , άνεργους , μετανάστες , νέους , όλοι αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα , τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες πρακτικές από το ελληνικό κράτος . Τ ι να πρωτοθυμηθεί κανείς..μαθητικές-φοιτητικές διαδηλώσεις , αγροτικές κινητοποιήσεις , λιμενεργάτες και απεργίες από άλλους κλάδους , Ζωνιανά , Λευκίμη , Πτολεμαίδα , κινητοποιήσεις κατοίκων και τόσους άλλους που ήρθαν αντιμέτωποι με τις ελληνικές αρχές .


Όλοι μας χωράμε κάτω από την ίδια στέγη , αυτή της καταστολής . Το κράτος τους αντιμετωπίζει όλους ενιαία , σαν ένα αδιαχώριστο σύνολο , η αντιμετώπιση του είναι ολιστική . Το ίδιο ενιαία θα πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας και όχι διασπασμένη , κατακερματισμένη , διαχωρισμένη , αποκομμένη σε τάξεις , συντεχνίες , φορείς , και κάθε είδους μικροσυμφέροντα της στιγμής . Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να σπάσει τα οποιαδήποτε εμπόδια και τους νέους σχεδιασμούς της εξουσίας που μας επιφυλάσσουν .

Όσο για όλους εμάς που πηγαίνουμε στα γήπεδα όπως προ είπα ήμασταν από τους πρώτους που βιώσαμε ειδικές ρυθμίσεις , θεσμικές τροποποιήσεις , σκληρότερους νόμους , εξειδικευμένα σώματα , το δόγμα της μηδενικής ανοχής . Και όμως υπάρχουμε ακόμη και συνεχίζουμε ακάθεκτοι ..


"Και φόρεσε κουκούλα ωσάν σε βρίζουνε
σε κάθε αναμπουμπούλα μη σε γνωρίζουνε"

Νικόλας Άσιμος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

wsan se prizoune leei kai oxi wsan se vrizoune :))))

kali sineheia