Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Νέα μολυσματική νόσος απειλεί .

Κρίση φαίνεται να διαπερνά τον τελευταίο καιρό ολάκερο το σώμα της αγαπητής σε όλους μας Ελληνικής αστυνομίας. Ως κύρια αιτία της κρίσης αυτής εμφανίζεται μια καινούργια ασθένεια , η νόσος των τρελών γουρουνιών , που μετά τη νόσο των τρελών αγελάδων που μας συντάραξε πριν μερικά χρόνια , έχει έλθει ν’αναταράξει εκ νέου για τα καλά την καθημερινότητα μας με σκηνές απείρου κάλους , γέλιου αλλά και τραγωδίας δυστυχώς κάποιες φορές . Αυτή η καινούργια θανάσιμη μεταδοτική ασθένεια δείχνει μια επιλεκτικότητα στο να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και να δράσει στον ιθύνων νου των Ελλήνων αστυνομικών (προτιμήσεις είναι αυτές θα πείτε ) .
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες αυτή η καινούργια ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και επικίνδυνη καθώς ο φορέας της δυστυχώς δεν φέρει κάποια εξωτερικά σημάδια αποτέλεσμα της μόλυνσης , ούτε και εμφανίζει κάποια από τα κλασσικά συμπτώματα άλλων ασθενειών ( πυρετό , έντονο βήχα , αδυναμία , κόπωση , κτλ. ) . Η νέα νόσος κάνει αισθητές τις παρενέργειές της κυρίως στην συμπεριφορά του ασθενούς τον οποίο ωθεί σε ακαταλόγιστες πράξεις ( συνήθως βίαιες ) . Γι’αυτό όπως εξηγούν είναι δύσκολο και να διαγνωσθεί εγκαίρως ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά στο αρχικό της στάδιο . Μετά από πολύ καιρό μόνο και αφού η μολυσματική νόσος έχει αναπτυχθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό , αναδύεται από το άρρωστο σώμα του ασθενούς μια έντονη μυρωδιά λάσπης και ακαθαρσίας σαν να κυλιούνται δέκα γουρούνια σε στάβλο , απο κει και τ’όνομα της νέας αυτής ασθένειας ¨νόσος των τρελών γουρουνιών¨.
Σ’αυτήν λοιπόν οφείλονται σύμφωνα με την πραγματοσύνη που διεξήχθη από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες για περίπτωση χημικού πολέμου της ΕΛ.ΑΣ. , καθώς και έμπειρους ιατροδικαστές τα τελευταία ασυνήθιστα γεγονότα όπου αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε όταν τράβηξε τ’όπλο του κατά την απογείωση Παλαιοκώστα – Ριζάι από το αεροδρόμιο Κορυδαλλού , ενώ 23χρονος εξωτερικός φρουρός των δικαστικών φυλακών Χανίων εκτέλεσε εν ψυχρώ με κυνηγετικό όπλο 50χρονο οδηγό , που σύμφωνα με πληροφορίες του έκανε παρατήρηση , επειδή πυροβολούσε προς ένα κοπάδι και στη συνέχεια τραυμάτισε σοβαρά έναν ακόμη οδηγό , που έσπευσε στο σημείο . Στο στόχαστρο έβαλε και έναν διερχόμενο οδηγό ταξί , που γλίτωσε μόλις την τελευταία στιγμή από τα πυρά. Ενώ ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι του το ζήτησε ο Θεός .

Η ασθένεια θεωρείται υπεύθυνη και για άλλες δύο περιπτώσεις όπου στη μια σαρανταεξάχρονος αρχιφύλακας της Αστυνομίας χρησιμοποιώντας τα γνωστά σε όλους μας από τη θητεία τους στα γήπεδα λέιζερ έριχνε ακτίνες και τύφλωνε τους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί το υπουργείο Πολιτισμού για διασκέδαση όπως δήλωσε , ενώ στην άλλη αστυνομικός της φρουράς της εισόδου που υπηρετούσε στο σπίτι του Αμερικάνου πρέσβη πυροβόλησε δύο φορές, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας την ώρα που εκείνος περπατούσε στο πεζοδρόμιο , περίπου στα τρία μέτρα από το φυλάκιο .

Τίποτα δεν δείχνει ότι τα περιστατικά αυτά θα έχουν τελειωμό σύντομα . Η νόσος εξαπλώνεται επικίνδυνα ..
Για να περάσω σε ένα άλλο περιστατικό αμιγώς δυσάρεστο αυτή την φορά , που δείχνει ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας μόνο ως ¨μεμονωμένα¨ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλά αντίθετα αποτελούν τον κανόνα ! Και να φανταστεί κανείς ότι ελάχιστα είναι τα συμβάντα που έρχονται στο φως ή γίνονται ευρέως γνωστά , σε σχέση με αυτά που μένουν στο σκοτάδι ή στα μπουντρούμια των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.

Αυτή τη φορά 22χρονος φοιτητής κακοποιήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς την ώρα που τον σταμάτησαν για να του κάνουν έλεγχο, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τον μετέφεραν. Εκεί ένας αστυνομικός με πολιτικά άρχισε να τον χτυπά, ενώ του έριξε και οινόπνευμα στο πρόσωπο.


Και φυσικά μιας και βρισκόμαστε σε γιορτινές μέρες είπε η Ελληνική αστυνομία να μας διασκεδάσει λίγο παραπάνω , έτσι στο διαβιβαστικό της έγγραφο σημειώνετε ότι ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι και το σώμα του πρώτα στο περιπολικό και μετά στο τοίχο του κρατητηρίου ! Η θέση όμως των τραυμάτων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτοτραυματισμό , καθώς είναι λίγο δύσκολο να αυτοτραυματιστεί κάποιος στη βάση του λαιμού του , χτυπώντας το κεφάλι του στον τοίχο .

Για την Ελληνική μας όμως αστυνομία όλα είναι δυνατά , παλιά μου τέχνη κόσκινο ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: