Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Για την αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα Γερμανός ή αλλιώς μια ακόμη κρατική δολοφονία .

Αιματηρή ληστεία έγινε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι σε υποκατάστημα της εταιρίας Γερμανός στην περιοχή του Βύρωνα της Αθήνας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η Αθανασία Γκίνη ( υπάλληλος του καταστήματος ) και σοβαρά ένας από τους δύο δράστες της ληστείας .
Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας , Αλβανοί δράστες , αδίστακτοι κακοποιοί που δεν διστάζουν να σκοτώσουν για ψίχουλα , αυτοθυσία αστυνομικού , άμεση επέμβαση , τη αστυνομία θέλουμε επιτέλους , αναφώνησαν και συμφώνησαν σύσσωμοι οι τηλεδικαστές δημοσιογράφοι και λοιποί τηλεπροσκεκλημένοι κοινωνιολόγοι , εγκληματολόγοι , εμπειρογνώμονες , στα κοινοβουλευτικά πάνελ των καναλιών με αφορμή το γεγονός .

Από το φονικό γεγονός βέβαια αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά απλά τα βασικά . Ότι η ανθρώπινη ζωή , είτε αυτή είναι της άτυχης γυναίκας στη συγκεκριμένη περίπτωση , είτε των δραστών της ληστείας , είτε του δράστη αστυνομικού σε τελευταία ανάλυση άμα το προεκτείνεις , δεν έχουν καμία σημασία για την εξουσία μπροστά στην περιουσία του φιλόπτωχου ιδρύματος ¨ΓΕΡΜΑΝΟΣ¨. Η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει μία στο ανταλλακτήριο αξιών ή τουλάχιστον κοστολογείτε λιγότερο από 300 ευρώ που ήταν η συνολική λεία της εκταμίευσης που έκαναν οι δράστες από τα παγκάρια της Γερμανός Α.Ε. Ο άνθρωπος δεν χρησιμοποιείτε παρά ως θυσίασμα στο βωμό του χρήματος και του ¨καθήκοντος¨ από των πρώτο λαχόντα αδίστακτο αστυνομικό που θα τύχει να βρεθεί στο τόπο του συμβάντος . Το συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψε ο αστυνομικός με την εταιρία Γερμανός εξετελέσθη κανονικά με θύμα μια 32χρονη υπάλληλο , τραυματία τον έναν από τους δύο δράστες και το μόνο που απομένει είναι να πληρωθεί τα δεδουλευμένα στο τέλος του μήνα .

Δεν θ' αναφερθώ στις λεπτομέρειες της υπόθεσης , ποιος δηλαδή πυροβόλησε ποιόν , που στεκόταν ο αστυνομικός - που η γυναίκα και που ο ληστής , από ποιανού όπλο ήταν η σφαίρα που έπληξε την 32χρονη , γιατί λίγη σημασία έχουν όλα αυτά . Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι από τη στιγμή που ανταλλάσσονται πυροβολισμοί σε έναν μικρό κλειστό χώρο γεμάτο κόσμο , ο οποιοσδήποτε εκείνη τη στιγμή είναι υποψήφιος νεκρός . Το δόγμα
¨ΗΣΥΧΙΑ-ΤΑΞΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ¨ έδρασε για μια ακόμη φορά με τραγικά αποτελέσματα .

Σε αυτή την περίπτωση , όπως και σε πολλές άλλες κατά το παρελθόν , ο αστυνομικός δεν έκανε τη δουλειά του , αφού βρισκόταν εκτός υπηρεσίας . Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ρητό <Για μια ώρα μπάτσος , μια ζωή μπάτσος> . Αυτά τα δίποδα δεν έχουν στην ουσία "Χρόνο εργασίας" και "Ελεύθερο χρόνο" στην ζωή τους , αυτές οι δυο έννοιες είναι αδιαχώριστες στην καθημερινότητά τους . Ο μπάτσος είναι μπάτσος 24 ώρες το 24ωρο . Υπάρχουν μερικές δουλειές που η επίδρασή τους στον ψυχικό κόσμο και στα εγκεφαλικά κύτταρα αυτού που τις επιτελεί είναι εντονότερες , μόνιμες και οι βλάβες μη αναστρέψιμες .


Η εταιρία "ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι συγκλονισμένη και θρηνεί τον άδικο χαμό της Αθανασίας Γκίνη, αγαπητής συναδέλφου στο κατάστημα Βύρωνα . Βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας της Αθανασίας, συμπαραστεκόμαστε στον πόνο τους και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις" δήλωσε . Φυσικά η εταιρία δεν είναι συγκλονισμένη και δεν θρηνεί στην πραγματικότητα παρά μόνο όταν μειώνονται τα κέρδη της και κλείνουν τα υποκαταστήματά της . Είναι αυτή που παρέσυρε την Αθανασία Γκίνη και κάθε άλλο υπάλληλος της σε έναν καθημερινό αργό θάνατο με τους μισθούς πείνας , τις απλήρωτες υπερωρίες , τις λιγοστές άδειες , της εντατικοποίηση της εργασίας , τους εξευτελισμούς , την ανασφάλεια .

Για να μην ξεχνιόμαστε η εταιρία Γερμανός είναι αυτή που μας απασχόλησε πριν λίγο καιρό με ένα ακόμη ¨σκάνδαλο¨ που ήταν αποτέλεσμα της χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας , προκειμένου να πουληθεί ακριβότερα στον Ο.Τ.Ε . Το κράτος είχε αγοράσει την ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕΒΕ 50 φορές ακριβότερα από τα κέρδη που είχε η εταιρία την προηγούμενη χρονιά ή 3 φορές περισσότερα από την πραγματική της αξία . Συγκεκριμένα η COSMOTE είχε δώσει για την εξαγορά της 1.300.000.000 ευρώ την ώρα που η αξία των εταιριών σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι ίση με τις πωλήσεις της εταιρίας την προηγούμενη χρονιά . Οι πωλήσεις της Γερμανός το 2005 ήταν 430.000.000 , ενώ η COSMOTE την αγόρασε για 1.300.000.000 .

Αρκετοί από αυτούς τους αδίστακτους αστυνομικούς σαν τον πιστολέρο της περιοχής Βύρωνα σε συμφωνία με τ' αφεντικά τους βρίσκονται κάθε βδομάδα στα γήπεδα για να επιτηρούν την κατάσταση όπως συνηθίζετε να πλασάρεται . Κάποιοι εξ' αυτών δυστυχώς βρίσκονται και στις κερκίδες ανάμεσά μας όχι ως σκληρά αμειβόμενα εργαζόμενοι αλλά ως φίλαθλοι , οπαδοί , ως άτομα που έχουν πάει εκεί για να διασκεδάσουν , να περάσουν την ώρα τους , να υποστηρίξουν την ομάδα τους . Το ότι κάποιος λοιπόν μπασκινάς υποστηρίζει την ίδια ομάδα μ' εμάς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα , δεν τον διαφοροποιεί σε κάτι από αυτό που πραγματικά είναι . Όπως απέδειξε και η ληστεία στο Βύρωνα για τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό..ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΑΤΣΟΣ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΠΑΤΣΟΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: