Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Κάτω τα ξερά σας ..

Στο σεμινάριο για την ασφάλεια στα γήπεδα το οποίο διεξήχθη στις 19 Μάρτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA , της Λίγκας , της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομάδων , ο υπεύθυνος Ασφαλείας της Λίγκας, Αθανάσιος Μαχαίρας , τόνισε πως :

«Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ ήταν και παραμένει κεντρικός , με έμφαση στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων , με πρώτες τις ΠΑΕ . Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. , στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έγιναν συνολικά 30 συλλήψεις οπαδών για πράξεις βίας , ενώ μέχρι στιγμής στο δεύτερο γύρο οι συλλήψεις έχουν ανέλθει στις 50 (φυσικά από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανέβει κι΄άλλο) , έχουμε δηλαδή συγκριτικά μια αύξηση των συλλήψεων της τάξης του 62,5% . Υπάρχουν βεβαίως πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην πρόληψη, το σχεδιασμό και τη διαχείριση κρίσεων, ώστε τη νέα αγωνιστική περίοδο να διασφαλίσουμε όσο είναι δυνατόν την ασφαλέστερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος».


Η ενιαία και οργανωμένη οπαδική αντίδραση μπορεί να άρει τους όποιους νέους σχεδιασμούς τους και να αναστείλει τους ήδη υπάρχοντες .. πριν να είναι και άλλο αργά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: