Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Γεγονότα απ΄ όλο τον κόσμο .

19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 132 τραυματίστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα Ακτή Ελεφαντοστού - Μαλάουι στην πόλη του Αμπιτζάν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 . Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες , όταν ένας μέρος του τοίχου του γηπέδου κατέρρευσε , ένα κομμάτι του κοινού μετακινήθηκε προς άλλη κατεύθυνση . Τότε η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και οι φίλαθλοι να ποδοπατηθούν . Να σημειωθεί πως μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα ο αγώνας διεξήχθη κανονικά (έπρεπε βλέπετε να βγάλουν τον νικητή) , το μουντιάλ δεν μπορεί να περιμένει! Ποδοσφαιρικές μπίζνες με το αίμα δεκάδων ανθρώπων και βέβαια εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες δεν κάνουν μόνο στο Αμπιτζάν ..

Ο άνθρωπος που αφαίρεσε το περασμένο Σάββατο τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα κοντά στη Βαγδάτη δεν ήταν ένας από τους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες αλλά... αστυνομικός. Την αποκάλυψη αυτή έκανε την Τρίτη (17/3) το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων "Nina", διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διήμερο , σύμφωνα με τα οποία ο οπαδός πυροβόλησε παίκτη στο κεφάλι μετά από γκολ που σημείωσε ο τελευταίος στο τελευταίο λεπτό του ματς . Το ατυχές αυτό περιστατικό σημειώθηκε μάλιστα αμέσως μετά το δεύτερο γκολ που σημείωσε η γηπεδούχος ομάδα όταν : "Ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο για να ρίξει στον αέρα για να πανηγυρίσει, όμως μία βολή έφυγε σε λάθος κατεύθυνση, προκαλώντας το θάνατο του γκολκίπερ Μουχάμαντ Αμίν", ανέφερε χαρακτηριστικά η ιρακινή πηγή.

Για να περάσω σε μια ευχάριστη είδηση .. Φίλαθλος έξω από το γήπεδο Αχαρνών στον αγώνα Προοδευτικής - Αχαρναικού στην προσπάθεια του να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα παρασέρνοντας 2 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει .

Επεισόδια προκλήθηκαν στην πόλη του Τρεβίζο όταν οπαδοί της ομώνυμης ομάδας που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα προκάλεσαν υλικές ζημιές και προπηλάκισαν μέλη της διοίκησης του συλλόγου που μετέχει στην Serie B . Οι γενικός διευθυντής Λετιέρι , ο τεχνικός διευθυντής Σκετίνο , αλλά και ο υπεύθυνος μάρκεντιγκ Ντι Ρουόκο δεν γλύτωσαν από την μύνη των οπαδών που τους φώναζαν συνθήματα όπως «Φύγετε από την ομάδα είστε όλοι μαφιόζοι» και «η Τρεβίζο ανήκει στον κόσμο της » . Πάντα τέτοια ..

Σε δημοπρασία στο διαδικτύου έχουν βγει αντικείμενα που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως η φανέλα που φορούσε ο Πελέ στον τελικό του Μουντιάλ 1970 , καθώς και η μπάλα με την οποία διεξήχθη ο τελικός του Μουντιάλ 1962 , πάνω στην οποία έχουν υπογράψει όλοι οι Βραζιλιάνοι διεθνείς. Ξεπούλημα τώρα και όποιος προλάβει!



Ο πρόεδρος και ένας παίκτης της πρωταθλήτριας της Φύρομ Πομπέτα φαίρεται να έχουν στήσει τον αγώνα της για τον πρώτο προκριματικό όμιλο του τσάμπιονς λιγκ, στις 13 Ιουλίου του 2004 , με την Πιούνικ από την Αρμενία . Ντροπή ..

Η οικονομική κρίση λένε καλά κρατεί αλλά απ' ότι φαίνεται ο κουμπαράς της ΟΥΕΦΑ μια χαρά ευδοκιμεί , όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του 33ου κογκρέσου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Τα κέρδη της UEFA για το οικονομικό έτος 2007-08 ανήλθαν στα 235,7 εκ. ευρώ , έναντι 200 εκ. που ήταν οι προβλέψεις και μόλις 38.8 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά . Ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 1,925 δισ. ευρώ, έναντι 1,152 δισ. για την περίοδο 2006-07. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας , Ντέιβιντ Τέιλορ , εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον , εκτιμώντας ότι τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ για την προσεχή τριετία (2009-12) θα αυξηθούν κατά 35% .

2 αθλητές της άρσης βαρών τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά (για λόγους εχεμύθειας) , βρέθηκαν θετικοί σε χρήση διεργετικών απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια διοργάνωσης Περιφερειακού Πρωταθλήματος . Ενώ θετικό εμφανίστηκε και το πρώτο δείγμα σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε παίκτη του Όφη (αποτελεί μέλος της Εθνικής Ελπίδων) στον αγώνα με τον Λεβαδειακό για την 25η αγωνιστική . Αθλητισμός με συνταγή γιατρού .

Τελειώνω με κάτι διασκεδαστικό . Η Φιγκειρένσε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας αποφάσισε να τιμωρεί τους παίκτες που δεν δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις , με το να τους δίνει να φορούν ροζ φόρεμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: