Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Σωσίες των παιδιών Αμερικάνοι .

Η διοίκηση της Κ.Α.Ε. έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία " Όπως συνέβη τα δυο
προηγούμενα χρόνια , έτσι και φέτος , ο ΑΡΗΣ σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν αυτή την φορά επίσκεψη το πρωί της Τετάρτης (08/04) στο δημοτικό σχολείο Λητής " .

Φυσικά και δεν είμαι ενάντια σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες , το αντίθετο μάλιστα . Διατηρώ βέβαια αρκετές επιφυλάξεις όσον αφορά αυτές τις ενέργειες λόγω του ότι συνήθως διακατέχονται από αρκετές προβληματικές , μερικές από τις οποίες έχω εκφράσει κατά το παρελθόν σε άλλο κείμενο , με αφορμή τότε τις χριστουγεννιάτικες επισκέψεις όλων των ομάδων σε διαφόρου είδους ιδρύματα .

Για να επανέλθω όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση , δεν μπορεί λοιπόν να συνεργάζεσαι με τις Αμερικάνικες αρχές (ο ρόλος τους γνωστός και μη εξαιρετέος σε παγκόσμια κλίμακα) για μια τέτοια εκδήλωση, οι οποίες δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για του κόσμου όλου τα παιδάκια εξοντώνοντας χιλιάδες από αυτά με διάφορους τρόπους κάθε χρόνο . Αλήθεια ποια είναι η άποψη του Αμερικάνικου προξενείου για τα παιδάκια στα γκέτο και τις φτωχογειτονιές των Αμερικάνικών μεγαλουπόλεων. Για τα παιδάκια που αφέθηκαν στην τύχη τους να πνιγούν στην Νέα Ορλεάνη με τις πλημμύρες που είχε προκαλέσει ο τυφώνας Κατρίνα , επειδή έτυχε να μην ανήκουν στον περιούσιο Άγγλο προτεσταντικό λευκό χλιδάτο πληθυσμό . Αλήθεια πια είναι η άποψη του Αμερικανικού προξενείου για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν κατά την τελευταία εισβολή τους στο Ιράκ και για όλα αυτά που πέθαναν από την έλλειψη φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικής υλικού λόγω του εμπάργκο που έκανε ο λευκός αιματοβαμμένος οίκος και οι σύμμαχοι του (Ο.Η.Ε.) στη χώρα αυτή .



Το να προσπαθούν λοιπόν κάποιοι συνειδητά με τέτοιου είδους κινήσεις να τους νομιμοποιήσουν στα μάτια του κόσμου , να τους παρουσιάσουν ως φιλάνθρωπους που ενδιαφέρονται για τις αθώες ψυχές , προσδίδοντάς τους ρόλο κοινωνικού λειτουργού , τους κατατάσσει αυτόματα αυτή η πράξη τους στην ίδια βαθμίδα με αυτούς . Δυστυχώς οι δοσίλογοι δεν πέθαναν όλοι το 40΄, κάποιοι συνεχίζουν να ζουν ανάμεσα μας .



Περιμένω με μεγάλη αγωνία η επόμενη μεγάλη κίνηση της Κ.Α.Ε. να είναι αντάξια της τελευταίας της εφεύρεσης . Ένας κοινός έρανος με την Ισραηλίτικη πρεσβεία για τα παιδιά της Παλαιστίνης θα ήταν ότι έπρεπε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: