Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Mικρά και μεγάλα γεγονότα απ΄όλο τον κόσμο .

Η μεγάλη βδομάδα πλησιάζει και τα πάθη του ποδοσφαίρου είπαν να συναγωνιστούν σε δόξα τα πάθη του «θεανθρώπου» . Σκάνδαλα , δωροδοκίες , απαγωγές , καταγγελίες , πήραν τη θέση τους στην ημερήσια διάταξη , μέρες νηστείας που είναι κιόλας .

Καταγγελία πως οι παίκτες του Εθνικού δέχτηκαν ποδοσφαιρική παρενόχληση ώστε να έχουν μειωμένη , ελαττωματική απόδοση με ανταλλάγματα , στον αγώνα κόντρα στην Καλλιθέα είδε το φως της ημέρας .

Ένα δωράκι θελαν να σας κάνουν οι άνθρωποι χρονιάρες μέρες που ναι ..

Ο πρόεδρος του Ιωνικού αποκάλυψε γνωστές άγνωστες πτυχές της στρογγυλής θεάς μιλώντας για πρώην (πάντα) πρόσωπα και καταστάσεις . "Πήρα τον κ. Ψυχομάνη τηλέφωνο για το περιστατικό του Αγροτικού Αστέρα για το πέναλτι που δόθηκε φέτος και μου είπε πως δεν βλέπει Β' Εθνική γιατί κοιμάται νωρίς . Αλλά αυτός ο άνθρωπος διοικούσε τη διαιτησία . Οι διαιτητές έβγαιναν την Τετάρτη και για τον Ιωνικό έβγαιναν από τη Δευτέρα εκείνη την εποχή . Και επειδή ρώτησα γιατί γίνεται αυτό , δεν τους ένοιαζε το γιατί , αλλά από πού το έμαθα .Η ΕΠΟ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός . Εγώ έτσι ξέρω . Αφού είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός . Γιατί πληρώνουν οι ομάδες τούς διαιτητές , αφού οι διαιτητές ανήκουν στην ΕΠΟ; Δεν πήρα ποτέ απαντήσεις" .

Και ούτε πρόκειται ..

Πέντε παίκτες στην "League 2" της Αγγλίας φέρεται να είναι αναμεμιγμένοι σε περίεργο στοιχηματικό ποντάρισμα . Τέσσερις συνολικά παίκτες της Άκρινγκτον , οι Τζεϊ Χάρις , Ντεϊβιντ Μάνιξ , Ρόμπερτ Γουίλιαμς , Πίτερ Κάβαναχ καθώς και Άντριου Μάνγκαν της Μπέρι , κατηγορούνται ότι στοιχημάτισαν για νίκη υπέρ των φιλοξενούμενων στον μεταξύ τους αγώνα .Οι Χάρις και Κάβαναχ αγωνίστηκαν στο ματς που επικράτησε η Μπέρι με σκορ 2-0 . Ο Μάνιξ κατηγορείται ότι στοιχημάτισε περίπου 4.000 χιλιάδες λίρες , ο Μάνγκαν 3.500 , ο Χάρις 2.000 , ο Γουίλιαμς 1.000 και ο Κάβαναχ 5 λίρες σε σύστημα". Δύο από αυτούς (ο Τζέι Χάρις και ο Πίτερ Κάβαναχ) έχουν αναμειχθεί και παλιότερα σε στοιχήματα που αφορούσαν παιχνίδια των ομάδων τους .

Χ ημίχρονο 2 τελικό ..

Ο πρόεδρος της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι , κατηγορείτε για την απαγωγή τριών ατόμων όταν μαζί με άτομα της προσωπικής του ασφαλείας επιτέθηκαν σε τρεις άνδρες τον Ιανουάριο, περικύκλωσαν το όχημα τους και υπό την απειλή όπλου, τους ανάγκασαν να επιβιβασθούν στην καρότσα ενός φορτηγού! Στη συνέχεια , τους οδήγησαν σε ένα ερημικό σπίτι και τους άφησαν εκεί . Ο 59χρονος Μπεκάλι δίνει την δική του εκδοχή τονίζοντας ότι οι φερόμενοι ως απαχθέντες έκλεψαν το αυτοκίνητο του και ζητούσαν χρήματα για να το επιστρέψουν. Εν συνεχεία εμπνεύστηκαν την απαγωγή ζητώντας λύτρα .

Πολύ φαντασία αυτοί οι απαχθέντες ρε παιδί μου , δεν γράφανε κάνα μυθιστόρημα καλύτερα , σίγουρα θα είχε μεγάλη επιτυχία ..

Στην ίδια χώρα τέσσερις διαιτητές και ο ιδιοκτήτης της Άρτζες Πιτέστι , Κορνές Πενέσκου , φέρονται να πήραν συνολικά 125.000 ευρώ , προκειμένου να διασφαλίσουν τη νίκη της Άρτζες στις αναμετρήσεις που διηύθυναν. Ο οργανωτικός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρουμανίας , Μιρτσέα Σάντου , διέψευσε τις φήμες που ακούστηκαν πως η ομοσπονδία έχει κάποια ανάμειξη στη δωροδοκία αυτή .«Όποιος προσπαθεί να με συνδέσει σε αυτό το σκάνδαλο, λέω ότι μόνο μια γενική συνέλευση της FRF μπορεί να με απομακρύνει», συμπλήρωσε .

Και κάποιος άλλος στην Ελλάδα σε παρόμοια θέση δήλωνε παρόμοια πράματα . Ρε Γκαγκάτση μήπως έχεις κάνα μακρινό ξάδερφο στο Βουκουρέστι ..

Η αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου οδηγεί «μεγάλες» και «μικρές» ομάδες , πλούσιες και φτωχές , ομάδες από «αναπτυγμένα» και λιγότερο «αναπτυγμένα» πρωταθλήματα σε αδιέξοδα και στο χείλος του γκρεμού .

Η διοίκηση της Βαλένθια εξασφάλισε δάνειο 50 εκατ. Ευρώ από τον τοπικό επιχειρηματικό όμιλο "Fomento Urbano de Castellon" , προκειμένου να εξοφλήσει τα οφειλόμενα στους ποδοσφαιριστές και στην κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την ανέγερση του νέου γηπέδου των νυχτερίδων. Τα έργα κατασκευής σταμάτησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω των οφειλών προς την εταιρεία, που είχε αναλάβει την αποπεράτωση του έργου. Φημολογείται ότι τα χρέη της Βαλένθια ξεπερνούν τα 100 εκατ. Ευρώ .

Φαντάζομαι το δάνειο συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα με προνομιακό επιτόκιο «δανεικά και αγύριστα» .

Πριν από 18 χρόνια, ο Ερυθρός Αστέρας νικούσε στα πέναλτι τη Μαρσέιγ και κατακτούσε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο , όμως τώρα έχει περιέλθει σε μία τεράστια οικονομική δίνη . Όπως αποκαλύπτεται η διοίκηση της ομάδας του Βελιγραδίου δεν έχει να καταβάλλει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών, ούτε και να καλύψει τα έξοδα διαμονής τους . Η κατάσταση αποσύνθεσης στους ερυθρόλευκους έγινε ακόμα περισσότερο αντιληπτή από το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να στείλουν μία ομάδα νέων του συλλόγου στη Γαλλία να πάρει μέρος σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά: οι διοργανωτές προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν το κόστος για τη μετακίνηση, όμως η διοίκηση αδυνατούσε να καλύψει τα υπόλοιπα έξοδα.

Λέτε μέρες που΄ναι να κάνει κάνα θαύμα και δω ο Χριστούλης , εξάλλου ορθόδοξοι είναι και αυτοί . Αν δεν βοηθήσει τους δικούς του ποιους θα βοηθήσει ..

Ο Φρανσίσκο Εστέτσε , επιθετικός της Βίλστερμαν , τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 40 (!) αγωνιστικών επειδή στις 15 Μαρτίου κλώτσησε δύο φορές τον διαιτητή Χοακίν Αντεκέρα , στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Ουνιβερσιτάριο (2-2). Ο πρόεδρο του συλλόγου , Οσβάλντο Ντελγκαντίγιο , ανακοίνωσε την προσεχή λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών…

Μην μετανιώνεις παλικάρι μου , πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση σου ..

Ο Πέδρο Σαντιλί , 62χρονος τεχνικός της Κομέρσιαλ , στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης Κομέρσιαλ-Καταντουβέντε (μικρή κατηγορία βραζιλιάνικου πρωταθλήματος), αγανάχτησε με τον άρχοντα του γηπέδου , μπήκε στο χορτάρι και χαστούκισε τον διαιτητή . Ο Σαντιλί δεν περίμενε μάλιστα να αποβληθεί και έφυγε μόνος του από το γήπεδο, υπό τις επευφημίες των φιλάθλων της γηπεδούχου , έχοντας τη μπάλα του αγώνα κάτω από τον ώμο του!

Όλε , όλε , όλε ..

95 οπαδοί συνελήφθησαν και σε 25 από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι του Βελιγραδίου ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα . Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επίθεση σε αστυνομικούς και βίαιη συμπεριφορά .

Οι αστυνομικοί είναι αγαπητή παντού ..

Είναι γνωστό πως στην Λατινική Αμερική το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από άθλημα και τρόπος διασκέδασης . Η Σαν Λορέντσο αποκλείστηκε από το Κόπα Λιμπερταδόρες και οι οπαδοί της ομάδας ενοχλήθηκαν τόσο πολύ που ξεπέρασαν το ελληνικό "βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ" . Η ήττα από την Σαν Λούις με 2-0 στο Μεξικό έφερε τον αποκλεισμό και τους φιλάθλους της ομάδας στο αεροδρόμιο όπου περίμεναν την αποστολή . Αρχικά οι αντιδράσεις ήταν μέσα σε ήρεμα πλαίσια με τους οπαδούς να ζητούν από τους παίκτες να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Οι οπαδοί κατηγορούσαν τους ποδοσφαιριστές πως παίζουν μόνο για τα λεφτά και όχι για την τιμή και τη φανέλα του συλλόγου. Όταν κάποιοι από το ποδοσφαιρικό τμήμα προσπάθησαν να απαντήσουν η ένταση ανέβηκε επικίνδυνα και αρκετοί ήταν αυτοί που απείλησαν ακόμη και με θάνατο τους ποδοσφαιριστές . Εν τέλει η αποστολή της Σαν Λορέντσο γλίτωσε από τα χειρότερα μετά από επέμβαση της αστυνομίας ενώ οι ποδοσφαιριστές της γλίτωσαν τελικά έχοντας πληγωμένη μόνο την περηφάνια τους , ενώ κάποιοι τους έφτυναν στο πρόσωπο!

Πάλι καλά , τυχεροί ήταν . Την επόμενη φορά όμως ποιος ξέρει ..

O Κοστίν Λαζάρ παίκτης της Ραπίντ Βουκουρεστίου , κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ραπίντ Βουκουρεστίου-Ότελουλ Γκαλάτι (τελείωσε 4-0 υπέρ των γηπεδούχων), ανατράπηκε εντός της αντίπαλης περιοχής στο 63ο λεπτό. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα , όμως προς γενική έκπληξη όλων ο Λαζάρ κατάφερε να τον κάνει να αλλάξει γνώμη , καθώς του εξομολογήθηκε πως η παρέμβαση του αντιπάλου έγινε πάνω στη μπάλα . Μετά από μία μικρή διαβούλευση , ο διαιτητής "ανακάλεσε" την απόφασή του και διέταξε τη συνέχιση του αγώνα με ελεύθερο χτύπημα .

Μακάρι κάποτε ο Κοστίν Λαζάρ να αποτελέσει τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στον κανόνα , ώστε να απαλλαγούμε από τους βουτηχτές ποδόσφαιρο θεατρίνους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου .

Ο Φερνάντο Τόρες μετά το πρώτο γκολ που σκόραρε κόντρα στη Μπλάκμπερν το περασμένο Σάββατο ύψωσε τα δάχτυλά του προς τον ουρανό του Λίβερπουλ , θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αφιερώσει τα γκολ του σε αυτούς που έχασαν τη ζωής του στην τραγωδία του "Χίλσμπορο" 20 χρόνια πριν. "Αυτά τα γκολ είναι για τους 96 και τις οικογένειές τους γιατί ξέρω ότι το Σάββατο ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για αυτούς, με το ματς να είναι εντός έδρας και να είναι πολύ κοντά χρονικά στην επέτειο", δήλωσε ο στράικερ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, και συμπλήρωσε "Όλα τα γκολ είναι για τους οπαδούς και τις οικογένειες . Την Τετάρτη (στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια) θα τους δούμε όλους και ξέρουμε ότι είναι σημαντική ημέρα για αυτούς και για όλους τους υποστηρικτές της Λίβερπουλ. Αυτό κάνει τον αγώνα της Τρίτης (δεύτερος προημιτελικός με Τσέλσι) ακόμα πιο σημαντικό . Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε για τις οικογένειες και τους 96 αυτούς ανθρώπους".:

Δηλώσεις από έναν άνθρωπο που αισθάνεται , δεν είναι Βρετανός και ούτε έχει γεννηθεί στο Λίβερπουλ ..

Οι τιφόζι των ομάδων στα εννιά γήπεδα της SerieA που διεξήχθησαν αγώνες την τελευταία αγωνιστική (η SerieB αναβλήθηκε) εξέφρασαν μέσο πανό και συνθημάτων την αμέριστη συμπαράσταση τους στους ανθρώπους που περνούν δύσκολες ώρες εξαιτίας του εγκέλαδου , αλλά στηλίτευσαν συγχρόνως και την απόφαση της ομοσπονδίας να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες , ελέω των τηλεοπτικών συμφωνιών που έχουν γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Όπως φαίνεται οι αιμοσταγείς «χούλιγκαν» έχουν διαφορετικά αισθητήρια και προτεραιότητες από τους καθώς πρέπει κυρίους της Ιταλικής ομοσπονδίας , των καναλιών και λοιπούς παρείσακτους .

Αυξημένες ποσότητες ενός αντί γηραντικού χαπιού , το οποίο είναι απαγορευμένο στεροειδές , βρέθηκαν σε ποσοστό περίπου 15% των Γάλλων αθλητών που εξετάστηκαν. Συνολικά ελέγχθηκαν 138 αθλητές από το ποδόσφαιρο , το ράγκμπι , την ποδηλασία και τον στίβο και ίχνη DHEA (Dehydroepiandrosterone) βρέθηκαν σε δείγματα τριχών 18 εξ αυτών . Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις ακόμη είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης , ενώ ο έλεγχος σε έναν αθλητή έδειξε αυξημένα επίπεδα και στις δύο ουσίες . Τα επτά από τα θετικά δείγματα (επί συνόλου 32) βρέθηκαν στο ποδόσφαιρο(!), ενώ 4/37 είχε η ποδηλασία , 5/30 το ράγκμπι και 3/22 ο στίβος . Ο Γαλλικός οργανισμός (AFLD) υπεύθυνος για αυτά τα θέματα υπογραμμίζει ότι δεν θα κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία , παρά την ανακάλυψη των ιχνών του συμπληρώματος , από τη στιγμή που οι έλεγχοι δεν ήταν επίσημοι . Ενώ ο πρόεδρος του AFLD , Πιέρ Μπορντρί δήλωσε ακόμη ότι ο Οργανισμός δεν μπορούσε να διεξάγει περισσότερους ελέγχους μέσα στο 2008, καθώς το κάθε τεστ κοστίζει περίπου 500 ευρώ.

Δεν φτάνει που ντοπάρονται πληρώνουμε και τις εξετάσεις τους . Υπάρχει και το Super Caotonic . Είναι ασφαλές , κάνει δουλειά και στοιχίζει μόνο τρία ευρώ ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: