Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Tα μαθητικά τα χρόνια δεν τ΄ αλλάζω με τίποτα .

Στίχοι- μουσική : Νίκος Καρβέλας . Πρώτη εκτέλεση : Άννα Βίσση .
Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα
πάλι παιδί λίγο να βρισκόμουνα
στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία
με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία
και τους καθηγητές που κοιτάζουν καχύποπτα
τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα

Τους μαθητές τους τρώει το στρες
κι η αγωνία αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές
Τους μαθητές τους τρώει το στρες
κι όλοι θέλουν να ξεφύγουν από Φυσικοχημείες,
Άλγεβρες, Γραμματικές

Τους μαθητές τους τρώει το στρες
τα καρδιοχτύπια οι συζητήσεις μες τις σχολικές αυλές
Τους μαθητές τους τρώει το στρες
μα σαν τελειώσει το σχολείο τελειώνουν της ζωής μας
κι οι στιγμές οι πιο γλυκές

Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα
πάλι παιδί λίγο να βρισκόμουνα
στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία
με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία
και τους καθηγητές που κοιτάζουν καχύποπτα
τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα



Σε κάθε αγώνα στο γήπεδο Χαριλάου δεκάδες μαθητές με τα ειδικά εισιτήρια στο χέρι που κοστίζουν μόλις 0,20 , λίγο λιγότερο από ένα φοιτητικό εισιτήριο (0,25) δηλαδή , περιφέρονται λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στους γύρω από το γήπεδο δρόμους , περιμένοντας το λάκτισμα του διαιτητή .


Αποδέκτες των εισιτηρίων αυτών γίνονται συνήθως αιώνιοι έφηβοι που λίγο πριν βγουν στη σύνταξη , χωρίς μάλιστα μερικοί απ΄ αυτούς ν΄ ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλό συνταξιούχων , εξαργυρώνουν στην είσοδο του γηπέδου την παρατεταμένη νεανικότητα τους . Μετά τους αιώνιους φοιτητές λοιπόν η κοινωνία μας έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα , τους αιώνιους μαθητές , που συνεχίζουν να μένουν στην ίδια τάξη παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που φόρεσαν για τελευταία φορά την μπλε ποδιά . Τελικά μάλλον ισχύει αυτό που λένε , ότι ο καθένας είναι όσο αισθάνεται .

Το καθόλου περίεργο είναι πως αυτά τα μαγικά χαρτάκια κυοφορούνται επί μονίμου βάσεως από συγκεκριμένα άτομα και το γραφείο ελέγχου βρίσκετε σε γνωστό σύνδεσμο της ομάδας μας και από κει στα άξια τέκνα του .


Φυσικά για να το ξεκαθαρίσω δεν είμαι ενάντια στο να μπαίνει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται στο γήπεδο δωρεάν . Αλλά αυτό με τι αντίκρισμα γίνεται ; Το ζήτημα με τα μαθητικά εισιτήρια και γενικώς τα εισιτήρια δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα . Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία μοιράζονται αυτά τα χαρτάκια . Πρέπει να είναι κάποιος μαθητής ; φοιτητής ; Να έχει χαμηλό εισόδημα ; Να είναι πολύτεκνος ή παραπληγικός ; Πώς γίνετε πάντα να φεύγουν προς συγκεκριμένη ροή . Τι είδους προβληματικές σχέσεις δημιουργεί αυτή η κατάσταση μέσα στο σύλλογο , για τον ίδιο τον σύλλογο .


Το θέμα είναι απλό ...

Το ζήτημα των εισιτηρίων ανήκει στο γενικότερο πλέγμα εξάρτησης των συνδέσμων από τις Π.Α.Ε. και των Π.Α.Ε. από τους συνδέσμους αντίστοιχα . Θα σου παρέχω εγώ σαν διοίκηση διάφορες εξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις και συ σαν σύνδεσμος θα μου δίνεις τη στήριξη σου και θα μου χαρίζεις τη σιωπή σου . Τα πάρε δώσε απαιτούν αμοιβαιότητα και από τις δύο πλευρές . Όσο καλύτερες σχέσεις διατηρείς με τη διοίκηση , όσο πιο αρεστός της είσαι , τόσο θα γίνεσαι και μόνιμος αποδέκτης της εύνοιάς της . Θα γίνεσαι αποδέκτης των μαθητικών εισιτηρίων , των προσκλήσεων , θα επιδοτείσαι για τις εκδρομές σου έτσι για να μπορείς να λες ότι πας παντού , όχι βέβαια γιατί αγαπάς περισσότερο την ομάδα , τρέχεις και είσαι περισσότερο οπαδός από κάποιος άλλους , αλλά και εξαιτίας όλων αυτών των παροχών κτλ.

Ή μήπως να ξεχάσουμε το τι έγινε με τον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και το μοίρασμα των εισιτηρίων . Το πώς σκανδαλωδώς μοιράσθηκαν δυσανάλογα τα εισιτήρια και το τι φράγκα βγήκαν από τις προσαυξήσεις στην αρχική τιμή και τις "συνδρομές" από τη διακίνηση τους . Για πολλούς συν Αρειανούς μας η παρουσία τους στον τελικό τους στοίχισε όσο μια επίσκεψη με αιθέριες υπάρξεις στην Πέγκυ Ζήνα . Έτσι εξηγείτε γιατί μετά την λήξη του αγώνα μερικοί ήταν "ευχαριστημένοι" παρά την ήττα και δεν έβγαλαν άχνα . Και να φανταστεί κανείς ότι οι σύνδεσμοι είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα . Το καλό της ομάδας τελικά το μεταφράζει όπως θέλει κανείς .


Αλήθεια σε τι διαφέρουν όλα αυτά από τις περασμένες σκοτεινές εποχές των μεγαλομετόχων .


Με τέτοιου είδους διασυνδέσεις λοιπόν δεν μπορείς να είσαι ανεξάρτητος σαν οπαδός και να υπερασπίζεσαι ελεύθερα το καλό της ομάδας . Η στάση που θα κρατάς στα γεγονότα θα ρυθμίζετε και από αυτές ακριβώς τις σχέσεις ..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mathitika eishthria pou metapolountai sth timh twn 10 eurw.ta kerdh apo 50 teoia eishthria anerxontai se kamia 400 peripou.as analogistoun kapoioi ti kerdh uparxoun se olh th xronia apo auth th diadikasia.kai ennoeitai oti ta eishthria auta den einai mono 50 se kathe mats.arage poioi epwfelountai apo auth th diadikasia......?

Ανώνυμος είπε...

sto proigoumeno keimeno lete kai eseis oti o super-3 strefete enantion PAE kai twra lete oti pali sunexizei na tin upostirizei. teleia...

Yellow Bullet είπε...

Φίλε ανώνυμε μόνο τα συμπεράσματα που εβγαλες δεν λέω . Ξαναδιάβασε το τελευταίο κείμενο προσεκτικά και οπιοδήποτε άλλο κείμενο θέλεις και θα καταλάβεις ..

ribasg3 είπε...

ειστε θλιβεροι.....
Καμια συζητηση...κανενα επιχειρημα....κανενα αποδεικτικο στοιχειο.
Κ το κυριοτερο, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Μονο μιζερια κ κριτικη.
Οπως δλδ καθε νεοελληνας-τα ξερετε ολα αλλα δεν κανετε ΚΑΜΙΑ προταση για να καλυτερευσουν οι συνθηκες.

Yellow Bullet είπε...

Eυχαριστούμε για τα συμπεράσματα σου ..Καλό καλοκαίρι .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Έχουν γίνει και στο παρελθόν (μετοχές Γράντα και τα πολλά χαμένα μπλοκ των 20.000 δρχ.) Πού πήγαν αυτά τα λεφτά ρε παιδιά;

Yellow Bullet είπε...

Αυτά τα λεφτά φίλε πήγαν για το "καλό" του ΑΡΗ .. Τι να πρωτοθυμηθούμε .. Τα συνδεσμιακά εισιτήρια που κοστίζανε 800 δραχμές και πουλιόντουσαν 1000 (200 δραχμές για το σύνδεσμο) επί εποχή Τσαρούχα και Γράντα. Μαθητικά των 0,20 που πουλιόντουσαν 10 ευρώ κτλ .. Δεν πρόκειτε να βρείς άκρη .