Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Προαγωγή .

Ο Στέργιος Αποστολίδης που υπηρετούσε Διευθυντής Ασφάλειας Θεσ/νίκης όταν συνέβη το περιστατικό της "ζαρντινιέρας" το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2006 , πήρε προαγωγή σε αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδας , τιμώντας τον έτσι με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική αστυνομία για τις υπηρεσίες του στο σώμα .



Ο καριερίστας αυτός ήταν που υπέγραψε το πρώτο υπηρεσιακό σήμα , χαρακτηρίζοντας τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου από αστυνομικούς , ως "αυτοτραυματισμό" . Στις 20 Νοεμβρίου του 2006, τρεις μόλις μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή , ο προαναφερόμενος υπαλληλάκος της ασφάλειας βγαίνοντας σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού είχε υπερασπιστεί την εκδοχή της "ζαρντινιέρας" , ενώ παράλληλα προβαλλόταν το βίντεο του ξυλοδαρμού . "Έγιναν τα πράγματα όπως σας είπα, έπεσε σε ζαρντινιέρα" και "Δεν δέχομαι ότι δεμένο με χειροπέδες εδάρη το παιδί" είχε πει χαρακτηριστικά.



Η "ζαρντινιέρα" είναι η γνωστή υπόθεση του ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή , από άνδρες της α(να)σφάλειας Θεσσαλονίκης , οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με σκούφους , καπέλα , μαντίλες (δεν τους πιάνει ο νόμος περί κουκούλας) τον πλησίασαν και τον ξυλοκόπησαν ενώ περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης , αρκετές ώρες μετά τη λήξη της καθιερωμένης πορείας του πολυτεχνείου .



Από αυτήν την περίπτωση και από πολλές άλλες ο καθένας μπορεί να καταλάβει την αξιοπιστία που μπορεί να έχουν οι καταθέσεις των αστυνομικών των οποίων θύματα έχουν πέσει και δεκάδες οπαδοί που οδηγήθηκαν στη φυλακή από μαρτυρίες και μόνο των μπάτσων . Καλό πάντως είναι να ξεκαθαριστεί ότι αυτές οι "καταθέσεις" δεν αποτελούν στιγμιαίες εμπνεύσεις κάποιων κακοήθη αστυνομικών που παράβαση καθήκοντος προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ανωτέρους τους ή την ελληνική δικαιοσύνη και να οδηγήσουν αθώους στη φυλακή , αλλά πάγια συνειδητή τακτική της αστυνομίας . Όταν πρέπει να γίνουν συλλήψεις ή εκεί όπου τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να βάλουν κάποιον μέσα έρχονται να ολοκληρώσουν το έργο οι "μαρτυρίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: