Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Συμφωνία ΟΠΑΠ - ΕΠΟ .

Παρά τη λεγόμενη οικονομική κρίση , υπάρχει εκεί έξω μπόλικο χρήμα που ρέει σαν το γάργαρο νερό καταλήγοντας στις τσέπες των προνομιούχων. Η κρίση δεν τους αγγίζει όλους παρά μόνο τους οικονομικά ασθενέστερους όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα .



Το ποτάμι με τα ευρώ που λέγετε Ο.Π.Α.Π. και η λιμνοθάλασσα στην οποία καταλήγουν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήρθαν σε τριετή συμφωνία συνεργασίας , μετά τη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των δύο πλευρών Σοφοκλής Πιλάβιος και Χρήστος Χατζηεμμανουήλ , αντίστοιχα . Η συγκεκριμένη συνεργασία θα αποφέρει στην ΕΠΟ έντεκα εκατομμύρια ευρώ (11.000.000) , ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί κατά 500.000 ευρώ αν η εθνική Ανδρών προκριθεί στο Μουντιάλ του 2010 (το πιθανότερο) και άλλες 500.000 ευρώ , αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 .



Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία , η υπογραφή της σχετικής σύμβασης , στην οποία θα περιγράφονται οι επιμέρους όροι της συμφωνίας και τα ανταποδοτικά οφέλη της χορηγίας , θα ακολουθήσει τις καταστατικές αλλαγές της ΕΠΟ , τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. θεωρεί απαραίτητες και στις οποίες η ΕΠΟ έχει σαφώς συμφωνήσει (αμοιβαίο αλισβερίσι). Η εκταμίευση του πρώτου μέρους της χορηγίας θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης (ζεστό παραδάκι σύντομα δηλαδή).

Για τη συμφωνία με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε: "Η νέα εποχή στις σχέσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι γεγονός σημαντικό και ελπιδοφόρο" και "Είμαι ευτυχής για την απόφαση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα".



Από την πλευρά της ΟΠΑΠ Α.Ε., ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της , Χρήστος Χατζηεμμανουήλ , δήλωσε: "Η σημερινή συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο πλευρών και μια ακόμη επιτυχία στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για την υπεράσπιση του μονοπωλίου του ελληνικού δημοσίου και της συνεχούς διεύρυνσης των ωφελειών που προκύπτουν από αυτό για τον αθλητισμό και την κοινωνία".

Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών είναι στο πλαίσιο της νέας εποχής , μεταξύ του κράτους και της Ε.Π.Ο. που λαμβάνει χώρα εδώ και καιρό , μέρος της οποίας ήταν και το φάγωμα του Γκαγκάτση από την προεδρεία της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας . Οι σχέσεις των δύο πλευρών πια έχουν μπει σε νέα τροχιά και το κλίμα μεταξύ τους είναι κάτι παραπάνω από καλό , όπως φανερώνουν και οι τελευταίες μεταξύ τους συμφωνίες , μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η πιο πρόσφατη χρυσοφόρα συνεργασία μεταξύ του Ο.Π.Α.Π. και της Ε.Π.Ο. Τα δύο πάλε ποτέ αντίμαχα στρατόπεδα έχουν μόνο καλά λόγια πια να εκμυστηρευτούν το ένα για το άλλο και μπορούν πλέον να τραβήξουν ξένοιαστα το δρόμο τους αφήνοντας πίσω το ψυχροπολεμικό παρελθόν τους . Η αφαίμαξη των χρημάτων της κοινωνίας μέσο του τζόγου από τον Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. και η εν συνεχεία εκχώρηση τους στους εκλεκτούς της καρδιάς της εταιρίας αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικό προορισμό της .

Δεν υπάρχουν σχόλια: