Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα πρακτικά.

Στην ανάγνωση πρακτικών από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της "Λέσχης Φίλων" που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 2009 προχώρησε στην έκτακτη γενική συνέλευση της "Κοινωνίας Μελών" της 4ης Μάιου το πρώην μέλος της Π.Α.Ε. και της "Λέσχης Φίλων", Αναστάσιος Δεσύπρης.






Κατά την ανάγνωση των πρακτικών που περιελάμβαναν διαλόγους που διαβάζονταν ονομαστικά έθεσε ένσταση να μην διαβαστούν οι διάλογοι που τον αφορούν μέχρι να τους περάσει από Check Up για να διαπιστώσει αν είχαν κάτι ενοχοποιητικό οπότε και προχώρησε εν συνεχεία στην δημοσιοποίηση τους.



Τα πρωτόκολλα των σοφών της "Λέσχης" που ούτε αυτοί ήθελαν για ευνόητους λόγους να διαβαστούν αλλά λόγω της πίεσης που τους ασκήθηκε αναγκάστηκαν σαν βρεγμένες γάτες να το αποδεχτούν έδειξαν πως από τότε υπήρχε σαν σκέψη στο πονηρό μυαλό τους να πουλήσουν την ομάδα σε μεγαλοεπενδυτή δίνοντας του ως αντιπαροχή μάλιστα το "νέο γήπεδο". Ενώ ως αιτιολογία χρησιμοποιήθηκε το «Θα τα ρίξουμε όλα, στα χρέη του Σκόρδα». Ακόμη οι διάλογοι έδειξαν πως για την αγωνιστική περίοδο 2009/10 προϋπολογισμός δεν υπήρχε.






Αυτά λοιπόν συζητούσαν αναμεταξύ του ο πρόεδρος της "Κοινωνίας", Γιάννης Γρανούζης, με τον πρόεδρο της Π.Α.Ε., Θανάση Αθανασιάδη και με τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους.








Μετά την ανάγνωση των πρακτικών των σοφών ο Τάσος Δεσύπρης ανέφερε:



 «Είχα αναφέρει ότι έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Σήμερα που μιλάμε από το απόγευμα μέχρι τώρα δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί ή στην καταστροφή ή στην κατάργηση αυτού που όλοι μας χτίσαμε εδώ και έξι χρόνια...».



«Αυτή τη στιγμή ο Άρης χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να προχωρήσει, χρειάζεται ανθρώπους σοβαρούς, υπεύθυνους, με επάρκεια σε πολλά θέματα και εμείς καλούμαστε να πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις».



«Η πρόταση του αγαπητού κ. Γιάννη Κόντη εμένα με προσέβαλλε πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πρόταση..».



«Δεν είμαι σε θέση και κάποιοι που είναι μαζί μου, να κάνω οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν λάβω γνώση σε πλήρη μορφή, σε συνεργασία με λογιστήριο και νομική υπηρεσία, να κάτσω να δουλέψω πολύ, τουλάχιστον 2-3 βδομάδες και να έρθω ενώπιόν σας ότι η πρότασή μου είναι αυτή και μπορεί να εφαρμοστεί έτσι. Έχω και εγώ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και πριν από ένα μήνα ζήτησα εγγράφως συγνώμη. Και ξαναζητώ».



«Όταν παρέλαβα τα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης Σκόρδα. Η ΠΑΕ είχε καθαρή αρνητική θέση 10,8 εκατ. ευρώ. Στις 30/6/12 θα έχει 22 εκατ. ευρώ! Σε τρία χρόνια η ΠΑΕ διπλασίασε τα χρέη της!».



«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Αυτό το ποσό κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ποτέ. Θα πρέπει να γίνει διακανονισμός με τους ήδη διακανονισθέντες πιστωτές μας σε βάθος χρόνου και επίσης θα πρέπει να γίνει κούρεμα. Για να γίνει κούρεμα, ο καθένας με τον οποίο συνομιλείς θα πρέπει να βλέπει ότι είσαι σοβαρός».



«Δεν τα είπα όλα αυτά πριν 3 χρόνια γιατί επί ένα ολόκληρο χρόνο έδωσα τιτάνιο αγώνα μέσα στα όργανα (εντάξει και καμιά υπερβολή να πούμε δεν πειράζει). Δεν τα είπα δημοσίως. Λανθασμένα θεώρησα ότι θα έκανα στην ομάδα. Έκανα κακό τελικά που δεν το έκανα. Δεύτερον, διότι είμαι οικογενειάρχης, είχα ένα παιδί τότε δύο ετών και φοβόμουν. Σας το λέω ξεκάθαρα. Ντροπή μου; Ντροπή μου!».  



Τα χρέη που άφησε η παρελθούσα διοίκηση ήταν 10 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά τα επίδικα από τις περιπτώσεις του "Λακκώματος", της "Sportvision" και των προσφυγών. 
 


Στα 10,8 συμπεριλαμβάνονται και τα 5 εκατομμύρια 500 χιλιάδες ευρώ που κληρονομήθηκαν από το άρθρο '44. Σήμερα τα χρέη μετά από 30 εκατομμύρια ευρώ που είχε έσοδα η Π.Α.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζουν μάλλον τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί με αυτούς ποτέ δεν ξες.