Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δεν ξεχνώ.

Στις 4 Μαρτίου λίγο μετά την πρόθεση που έδειξε ο εκτελεστικός διευθυντής για είσοδο του στο διοικητικό συμβούλιο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το "AllAboutKONTIS.com" η επίσημη αυτοβιογραφία-αγιογραφία του. 






Η εξιστόρηση ξεκινάει από τα εφηβικά χρόνια στο μακρινό 1989 όπου περνούσε στη Βραζιλία την ώρα του χορεύοντας Samba και ιδρύοντας την δική του σχολή Capoeira. Ενώ παράλληλα «δικτυωνόταν» στο χώρο του ποδοσφαίρου, αρχικά ως διοικητικό στέλεχος της πασίγνωστης Flamengo και εν συνεχεία συνεργαζόμενος με τον πρόεδρο της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, τον οποίο και  ακολουθούσε στις προεκλογικές του εκστρατείες. Παράλληλα έκανε γνωριμίες που αργότερα αποδείχτηκε ότι θα χρειαζόντουσαν όπως με το μετέπειτα τεχνικό διευθυντή της ομάδος, Νίλτον Λεάο. 








Κάπου εκεί τελειώνει η μακροσκελής επισκόπηση της παρουσίασης των αθώων εφηβικών χρόνων του Ιωάννη Κόντη στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο. Φυσικά για γεγονότα τα οποία η δυνατότητα ελέγχου τους είναι μηδαμινή μπορεί ο καθένας να λέει με περίσσεια ευλάβεια ότι λακκάκια τον φωτίσει ο Άγιος Ιωάννης ο Κόντης. 








Εκεί η αυτοβιογραφία περνάει στην δεύτερη φάση της πολύχρονης καριέρας του που διαδραματίστηκε την δεκαετία του ΄90. Αρχικά ως μάνατζερ παικτών πια αναμεμειγμένος σε μεταγραφικές ιστορίες επί εποχής Λάμπρου Γράντα και του συνονόματου του ομογάλακτου απατεώνα Γιάννη Ζαχουδάνη, καθώς και ως συνεργάτη του Μανέλ Φερέρ με τον οποίο είχαν γνωριστεί πρωτύτερα στην Βραζιλία όταν και ανέλαβαν το 1999 από κοινού το μάνατζμεντ μιας ομάδας που αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο και κατάφεραν να την ανεβάσουν κατηγορία από την Β΄ στην Α΄. 



Κάτι ανάλογο με το να παίρνεις την Δόξα Περιβολακίου που αγωνίζεται στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. και να την ανεβάζεις στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία της. Αλλά οι συνειρμοί είναι προφανείς. Ο Γιάννης Κόντης με τον Μανέλ Φερέρ ως επιτυχημένοι πρέπει να αναλάβουν το μάνατζμεντ της ομάδας. Η αυτοβιογραφία εξάλλου δεν βγήκε στην δημοσιότητα σε τυχαίο χρονικό σημείο. Φυσικά είπαμε για μη-διερευνήσιμα γεγονότα μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει. 



Το τρίτο μέρος της Κοντιάδας καλύπτει την περίοδο από το 2006 και μετά και αναφέρετε αποκλειστικά στην μεταγραφολογία και την συνεργασία του εκτελεστικού διευθυντή με τον Φερέρ και τον Καλσάδο. Κλείνοντας δεν ξεχνάει να μας προλογίσει πως: 



«Η επικείμενη είσοδός του στο Δ.Σ είναι πράξη προς την θετική κατεύθυνση και βάζει επιτέλους και ένα τέλος στο ερώτημα πότε θα έμπαινε μπροστά. Τόσα χρόνια που δεν είχε κάποιο διοικητικό πόστο άλλωστε, πάντα αυτός… χρεωνόταν την… λέζα, την ευθύνη, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή. Τώρα θα την έχει και τυπικά. Θα έχει ασφαλώς αυξημένες αρμοδιότητες άρα και δύναμη στο οικοδόμημα που λέγεται εταιρία ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά θα έχει και την ευθύνη των πράξεών του. Πλέον και με τη βούλα, θα ξέρουν όλοι ότι στο πρότζεκτ που ετοιμάζεται, θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο». 



«Ασφαλώς θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιλογή παικτών, προπονητών, στις αποφάσεις που αφορούν τον ΑΡΗ και την επόμενη μέρα ως τον Ιούνιο του 2014 που πήρε παράταση η διοίκηση Αθανασιάδη». 



«Άλλωστε η τελευταία παρουσία του στην προπόνηση της ομάδας και το γεγονός ότι… ηρέμησε τους ποδοσφαιριστές αποτελεί την πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθήσει».



Ότι δηλαδή έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό και από το στόμα του Γιάννη Κόντη. 



Μια πρώτη παρατήρηση που μπορεί να κάνει κανείς είναι ότι το κεφάλαιο που αφορά την εμπλοκή του Γιάννη Κόντη στις επενδυτικές ιστορίες τρόμου των Αραβοισπανών, της R10 και της ONCE, καταλαμβάνει τόσο χώρο όσο και το ότι ανέβασε την Americano Futebol Clube από την Β΄ στην Α΄. 



Επίσης το μόνο που έχει να μας αφηγηθεί ο συγγραφέας της βιογραφίας, Αλέξης Σαββόπουλος, από αυτές τις 3 περιπτώσεις είναι ότι ότι στην περίπτωση του "Αλ Κασίμι" ο Γιάννης Κόντης «ακόμη και σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τα χρήματα υπήρχαν ( η αλήθεια είναι ότι ο περίφημος Αλ Κάσιμι είχε χαρίσει 100.000 ευρώ )»!!!






Και φυσικά προσθέτει ότι ο εκτελεστικός διευθυντής «διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο deal με τον επενδυτικό όμιλο στην Ελβετία. Χάρη σε δικές του γνωριμίες έγινε η επαφή που οδήγησε στο γάμο μέσα από τον οποίο θα προκύψουν και τα 2,5 περίπου εκ. ευρώ, του πρώτου σκέλους της επένδυσης, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι». 



Εκείνη την χρονική περίοδο, πριν ξεφτίσει η μπογιά του, το παραμύθι των δανειστών είχε ακόμη πέραση.



Ο υμνητής του Αγίου Ιωάννη του Κόντη συνεχίζει πάνω στο ίδιο μοτίβο απαγγέλοντας καθ΄όλη την διάρκεια στο τιμώμενο πρόσωπο εκστατικές ψαλμωδίες και ύμνους. 

 

Για την περίπτωση του Ιρανίλντο Ερμίνιο Φερέιρα που είχε έρθει επί θητείας Γιάννη Ζαχουδάνη και Τάκη Ανδριά το 2001 στοιχίζοντας στην ομάδα 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ και ταλαιπωρώντας τον σύλλογο, με προσφυγές στην FIFA και την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο., αναφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ορατό κίνδυνο να μην δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στην ομάδα για το πρωτάθλημα του 2004, καθώς και με κατασχετήριο σε βάρος της Π.Α.Ε. στις 8 Μαρτίου 2004 και παρακράτηση στις 23 Μαρτίου ενός μέρους του ποσού του τηλεοπτικού συμβολαίου της ομάδας, το μόνο που είχε να μας διηγηθεί ο ψάλτης για τον βραζιλιάνο άσσο, διεθνή και τραυματία που ήταν εκτός αγωνιστικών χώρων για κάνα τρίμηνο τουλάχιστον και ο οποίος έπαιξε όλο και όλο σε 1 φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην επανεμφάνιση του, ήταν ότι η «υπόθεσή του ταλαιπώρησε οικονομικά τον ΑΡΗ» και ότι «πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στην περίπτωση Ιρανίλντο που επέστρεψε στην Βραζιλία και έπαιξε πάλι σε υψηλό επίπεδο, αν και κέρδισε την προσφυγή και του οφείλονταν αρκετά χρήματα συναίνεσε να μπουν στο '44». 

 

Γιάννη Κόντη σε ευχαριστούμε για όλα. Τι και πού θα ήμασταν χωρίς εσένα. Μα φυσικά ο εκτελεστικός διευθυντής θα «συναινούσε» να μπουν τα χρήματα στο άρθρο ΄44 αφού τα επόμενα χρόνια θα μεσουρανούσε στον σύλλογο και θα κέρδιζε τα υπερρρ πολλαπλάσια. Οι καλές δουλειές έτσι γίνονται. Κάτι «χαρίζεις», πολλά παίρνεις. 



Σ΄αυτό το σημείο θα σταθούμε στις 2 πρώτες επενδυτικές απόπειρες του Ιωάννη του διαμεσολαβητή. Η πρώτη έχει να κάνει με την περίπτωση των Αραβοϊσπανών το καλοκαίρι του 2003. 



Τότε μετά από 2 χρόνια απουσίας επανεμφανίζετε αυτή τη φορά ως συνδετικός κρίκος φέρνοντας μας τους μάγους με τα δώρα. Τον ψευδοσείχη, Καλίντ Αλ Κασίμι, τον Χοσέ Σολάνα και τον συνοδό τους "Σάντσα Πάντσα", Πέδρο Μπεναλί, που ήθελαν αρχικά να αναλάβουν το μάνατζμεντ και εν συνεχεία να «αγοράσουν» το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Π.Α.Ε. «καταβάλλοντας» το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ και «αναλαμβάνοντας» όλα τα χρέη του συλλόγου. 



Ο Μπεν Αλί είχε εμπλακεί ως μεσάζων με τους ίδιους ακριβώς σκοπούς νωρίτερα και στη Σάλτσμπουργκ όπου και εκδιώχθηκε κακήν κακώς. Κατά τραγική ειρωνεία της τύχης η ομάδα είχε πάει εκείνο το καλοκαίρι για προετοιμασία στο Σάλτσμπουργκ. 



Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να προέκυπτε μεταβατική διοίκηση που θα αντικαθιστούσε τον Σωτήρη Καραμπέρη και τον Νίκο Τσαρούχα υπό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο του συλλόγου, Γιάννη Κόντη. Στην αρχή είχε μπει ρήτρα εμπιστευτικότητας με σκοπό να μην γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ενώ κατόπιν έγιναν επαφές με τον τότε αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος και σημερινό πρόεδρο του Α.Σ., Νίκο Παπαδόπουλο, καθώς και τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Φοιρό. 

 

Στις πρώτες 2 από τις 4 συνολικά φορές που οι φερόμενοι ως επενδυτές πάτησαν το πόδι τους στην πόλη έγιναν οι επαφές ενώ μετά την ολοκλήρωση αυτών στην 3η επανεμφάνιση τους ο διαμεσολαβητής και επόμενος πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κόντης, τους ξεπροβόδισε στην ραδιοφωνική εκπομπή του συνδέσμου "Super 3". 



Στην 4η και τελευταία  φορά που εμφανίστηκαν στην πόλη αξίωσαν να τους μεταβιβαστεί η κυριότητα του προπονητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο και εκδηλώνετε η διάθεση της μεταβατικής διοίκησης όταν προέκυψε κώλυμα με τον Γιάννη Κόντη εξαιτίας της έλλειψης από την πλευρά του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου που είχε σαν συνέπεια να έρθει αμέσως από την Αθήνα ο αδελφός του, Άγγελος Κόντης, για να υπογράψει τα συμβόλαια και να χριστεί προσωρινός μεγαλομέτοχος. 



Γίνετε η επίσημη παρουσίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμφωνίας και η επικύρωση της μεταβίβασης της Π.Α.Ε. στους νέους «επενδυτές» που από την Ισπανία θα αναλάμβαναν το μάνατζμεντ και μεταγενέστερα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Τους «επενδυτές» εκπροσώπησε ο Πέδρο Μπεναλί που μίλησε για την εταιρία που θα αναλάμβανε το μάνατζμεντ.



Φυσικά καθ΄ όλη την διάρκεια της διαπραγματευτικής πορείας τα 10 εκατομμύρια ευρώ που έτασσαν οι επενδυτές ουδέποτε εμφανίστηκαν. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το αξιόπιστο "AllAboutKONTIS" και μας ενημερώνει περί του αντιθέτου.



Η ιστορία ευτυχώς δεν είχε χαρούμενο τέλος λόγω της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην δώσει το πράσινο φως στη μεταβίβαση των μετοχών εξαιτίας της έλλειψης σημαντικών δικαιολογητικών, αλλάζοντας για πάντα το ρου της ιστορίας του συλλόγου. Ίσως αυτή την στιγμή αντί να μιλάμε για τον Άρη Θεσσαλονίκης να ασχολούμασταν με τον Ari Abu Dhabi. 



Μετά την άρνηση που εισέπραξαν από την Ε.Ε.Α. οι επενδυτές ο Αλ Κασίδη παρουσιάστηκε στην επιτροπή και τον πρόεδρο, της Κωνσταντίνο Παπαλάκη, ο οποίος δεν τους αναγνώριζε ως ιδιοκτήτες του συλλόγου, δηλώνοντας: 



«Φεύγω, τελείωσα. Χαρίζω τα 69.000 ευρώ που έβαλα στην ομάδα και αποχωρώ. Νιώθω απογοητευμένος». 



Τα 69.000 ευρώ είναι οι 100 χιλιάδες για τις οποίες μιλάει η προσωπική ιστοσελίδα του Ιωάννη Κόντη. 



Σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχαν αναφερθεί τα εξής: 



«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ.Βρέττας, διέγνωσαν από τη συζήτηση που είχαν με τους ξένους κύριους Μπεναλί και Κασίμι ότι δεν υπάρχει σοβαρή πρόθεση και ενδεχομένως δυνατότητα απόκτησης της ΠΑΕ Άρης. Κατόπιν αυτού οι δύο δικαστικοί τους διεμήνυσαν ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες των ιδίων αλλά και των παραγόντων της ομάδας της Θεσσαλονίκης που τους έφεραν σε επαφή και συντήρησαν επί τρεις μήνες μια θολή κατάσταση και κατάσταση συγκεχυμένη για τον σύλλογο». 



Η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον Νίκο Τσαρούχα να κάνει ενέργειες για να πάρει πίσω τις μετοχές και να επισκέπτεται την Ε.Ε.Α. ζητώντας χρονική παράταση λίγων ημερών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει η ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής για το ερχόμενο πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις του ανέφερε: 



«Οι επενδυτές που ήρθαν στον Άρη μας εξαπάτησαν και πίστευαν πως θα κάνουν το ίδιο και με την ΕΕΑ, αλλά ο κ. Παπαλάκης ένας έμπειρος δικαστικός δεν παρασύρθηκε όπως εμείς, που από την αγάπη μας για τον σύλλογο και λόγω της πίεσης που δεχτήκαμε από τους οργανωμένους φιλάθλους παραδώσαμε την ομάδα και τις μετοχές». 



«Ο Άρης διέρχεται δύσκολες μέρες και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι τώρα. Χρειαζόμαστε άμεσα 600 χιλιάδες ευρώ και δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα στο ταμείο μας. Περιμένουμε την συνεισφορά του απλού φιλάθλου και σε όποιο ποσοστό μπορεί ο καθένας να βοηθήσει. Εγώ δεν έχω άλλα χρήματα να βάλω». 



«Ο κ. Κοντομηνάς μας ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί άλλο με τον Άρη και δεν ξέρω πως μπορούμε να σώσουμε την ομάδα από το δύσκολο σημείο που βρίσκεται». 

  

Ενώ είχε κάνει λόγο και για τον κόσμο της ομάδας:



«Με προπηλάκισαν αλλά τους συγχωρώ εφ’ όσον έλθουν και καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων για την λύση των προβλημάτων και την σωτηρία της ομάδας». 



Η αλήθεια είναι πως όταν έφθασε η στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών, έξω από τα γραφεία συγκεντρώθηκαν δεκάδες οπαδοί της ομάδας που ζητούσαν την άνευ όρων πώληση της Π.Α.Ε., αναθεματίζοντας μάλιστα τους τότε μεγαλομετόχους Νίκο Τσαρούχα και Σωτήρη Καραμπέρη. Ο Τσαρούχας είχε προπηλακιστεί και μάλιστα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση του Μπεν Αλί, με τις μετοχές να δίνονται τελικά σε τριτεγγυητή μέχρι να «ελεγχθεί» αν τα χρήματα που υπόσχονταν οι επενδυτές υπήρχαν. 


 
Ενώ το τρισμέγιστο σίχαμα, Γιάννης Κόντης, μιλώντας τότε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Extra Sport" αποκάλυψε πως: 



«Θα τους πάω στα δικαστήρια. Έκαναν ζημιά στον Άρη και σε εμένα. Εγώ έδωσα δική μου προσωπική επιταγή στον Νίκο Παπαδόπουλο με την υπόσχεση ότι την επόμενη μέρα θα έμπαιναν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό και θα δίνονταν στους ποδοσφαιριστές. Τους νέους επενδυτές εμπιστευτήκαμε τρεις άνθρωποι. Εγώ, ο Καραμπέρης και ο Τσαρούχας. Οι δύο τελευταίοι τους κατάλαβαν νωρίτερα. Εγώ δυστυχώς άργησα...». 



H προσωπική επιταγή στην οποία αναφέρθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής και την οποία είχε παραδώσει στον Νίκο Παπαδόπουλο ήταν αντικρίσματος 150 χιλιάδων ευρώ και αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά πως ήταν ακάλυπτη. Όπως λέει και ο διαδικτυακός του τόπος, "ακόμη και σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τα χρήματα υπήρχαν"!!! 



Σε αυτό το σημείο μια μικρή «παύση». 



Προηγούμενα αναφερθήκαμε στις ενέργειες που είχε κάνει το απόβρασμα ως μάνατζερ του Ιρανίλντο κατά της Π.Α.Ε. Η αναφορά λοιπόν που είχε γίνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας την άμεση καταβολή 400 χιλιάδων ευρώ με κίνδυνο να μην δοθεί στην ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 2004 είχε πραγματοποιηθεί ακριβώς εκείνες τις ημέρες που ακολούθησαν της οριστικής αποχώρησης των επενδυτών!!!!! 



Μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» συνεχίζουμε.



Η ομάδα εκείνη την περίοδο βρισκόταν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Σάλτσμπουργκ περιμένοντας ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ την ακάλυπτη επιταγή για να πληρωθούν. Όταν ο θησαυρός αποδείχτηκε άμμος αποφάσισαν να γυρίσουν άρον άρον πίσω στα γνώριμα λημέρια με το ξενοδοχείο να παρακρατεί τα διαβατήρια τους έως ότου πληρωθεί ο λογαριασμός. Τα χρήματα τότε έδωσε το μέλος του Α.Σ., Βασίλης Πεϊτσης. 



Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Παναγιώτης Κατσιαρός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωνε από τον τόπο της προετοιμασίας: 



«Τα πράγματα είναι τραγικά. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Τη Τετάρτη το πρωί θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με το ξενοδοχείο αλλά το θέμα τακτοποιήθηκε και επιστρέφουμε. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, πρέπει να βρεθεί μια λύση για να βγει η ομάδα από αυτό το αδιέξοδο. Σίγουρα υπάρχουν οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές αλλά προτεραιότητα έχει το πιστοποιητικό για συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Όταν μιλήσαμε με τους κ. Κασίμι και Μπεναλί όλοι πιστέψαμε ότι θα γίνει κάτι αλλά τελικά φάνηκε πως αυτοί οι άνθρωποι μας έλεγαν ψέμματα». 



Ενώ ο τότε τερματοφύλακας της ομάδας, που δεν είχε ακολουθήσει ακόμη την αποστολή στην προετοιμασία, Αλέκος Δέλλιος, έλεγε από την Θεσσαλονίκη: 



«Ήρθα σε συμφωνία με τον κ. Μπενάλι για την ανανέωση του συμβολαίου μου πριν λίγες ημέρες και από την Κυριακή κάθε μέρα φεύγω και όλο εδώ βρίσκομαι. Χθες, έμαθα την πρόθεση των συμπαικτών μου να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη, επομένως δεν θα φύγω ούτε σήμερα. Οι συμπαίκτες μου πήραν εγγυήσεις γι’ αυτό και ο Νίκος Παπαδόπουλος βρίσκεται εδώ. Έχει στα χέρια του την επιταγή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει». 



«Από την Αυστρία, μαθαίνω ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Χθες, η αστυνομία ήταν έξω από το ξενοδοχείο για να μην φύγει η αποστολή χωρίς να πληρώσει το ξενοδοχείο. Παρ’ ολίγον να κατασχέσουν τα διαβατήρια των ποδοσφαιριστών για να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν. Περιμένουμε να γυρίσουν αύριο τα παιδιά, να γυρίσουν τουλάχιστον στις οικογένειές τους εδώ γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στην Αυστρία, και θα δούμε τι θα κάνουμε. Η δική μου αγωνία δεν είναι τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου, αλλά τι θα γίνει με την ομάδα». 



Τελειώνοντας να μην ξεχάσουμε ότι όσο οι Αραβοϊσπανοί επενδυτές και ο Γιάννης Κόντης σουλατσάριζαν ανέμελοι εκείνο το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη απομακρύνθηκαν από την ομάδα οι Νασίφ Μόρις, Ζοέλ Επαλέ, Χέζους Μπράγκα, Ντεμπά Νιρέν και αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές που είχαν φέρει την ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στον τελικό του κυπέλλου και την είχαν βγάλει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. 

 

Η τριάδα Επαλέ, Μόρις και Ντεμπά κατέληξαν στον Παναθηναϊκό αφού πρωτύτερα υποτίθεται ότι είχαν κάνει προσφυγές και έμειναν ελεύθεροι. Ο τότε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου, είχε δηλώσει πως η Π.Α.Ε. Άρης είχε αποζημιωθεί για την απόκτηση των Επαλέ και Μορίς. To Ζαχουδανέικο είναι μεγάλο σόι..



Η μόνη φωτογραφία που έχουμε για να θυμόμαστε τους Αραβοϊσπανούς είναι από τις υπογραφές της μεταγραφής του Λεωνίδα Βόκολου στην ομάδα που λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στον Π.Α.Ο.Κ. 






Μετά την φυγή των επενδυτών τα μπουγατσατζίδικα της Καλαμαριάς κρέμασαν μαύρη σημαία στα καταστήματα τους σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για την αποχώρηση των Αραβοϊσπανών. Κάπου εδώ τελειώνει το μαύρο κεφάλαιο των κατά φαντασίαν επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα οδηγούσε παραλίγο τον σύλλογο στην ολική καταστροφή. Το καρκίνωμα όμως παρέμεινε καρτερώντας την επόμενη ευκαιρία.



Αφού περάσαν λιγότερο από 2 χρόνια στις 19 Μαρτίου 2006 ανακοινώνετε επίσημα η συνεργασία της ομάδας με την "R10" του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο και του αδερφού ατζέντη του, Ρομπέρτο ντε Αζίζ Μορέιρα, οι οποίοι εισέπραξαν μάλιστα γι΄ αυτή την αρπαχτή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 






Το πρότζεκτ περιελάμβανε την ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία και την μεικτή κόσμου (Τούτα, Τίγκα, Βαϊσχάιμερ, Νασιμέντο, Νέγκρι...) καθώς και την προσέλκυση χορηγών εξαιτίας της παρουσίας του Βραζιλιάνου άσσου. Ο σύλλογος επίσης θα είχε δικαίωμα στο 20% της μεταπώλησης των παικτών που ήρθαν από την εταιρία “R10” και το 10% αν πωλούνταν ξανά μετά.  



Επιπρόσθετα η συμφωνία πρόβλεπε την εξαγορά της ομάδας από την "R10" αν όλα πήγαιναν κατ΄ευχή και η "Λέσχη Φίλων" έδινε την έγκριση. 






Τεχνικός διευθυντής ανέλαβε ο παλιός γνώριμος του Γιάννη Κόντη από την Cobacabana, Νίλτον Λεάο, τον οποίον αντικατέστησε αργότερα ο Μαζίνιο. 



Ο Ροναλντίνιο θα ερχόταν τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο στην Θεσσαλονίκη για να διαφημίζει και τους χορηγούς (το 80% των εσόδων από τις χορηγίες θα κατέληγε στα ταμεία της ομάδας και το 20% στον ποδοσφαιριστή), αλλά όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο και εμείς, έστελνε μηνύματα για τον αγαπημένο μας σύλλογο μέσω του προσωπικού του ημερολογίου στο διαδίκτυο, μαγνητοσκόπησε μήνυμα στη Βραζιλία μιλώντας για την ομάδα με τις πρώτες εικόνες από το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα να κάνουν τον γύρο του γαλαξία, φανέλες με την υπογραφή του έφτασαν στα γραφεία της Π.Α.Ε. και το όνομα μας ακουγόταν στα πέρατα της υφηλίου με τα ισπανικά μέσα να μιλάνε για τους Λατίνους παίκτες που έρχονταν στην ομάδα και τα ιταλικά δίκτυα για το φιλικό με την Φιορεντίνα που δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά από κανέναν. 








Ενώ ο Ασίζ εκτός από την πρώτη φορά που ήρθε δεν ξαναφάνηκε εδώ τριγύρω. Όσον αφορά την τρίτη επενδυτική προσπάθεια του Ιωάννη, την ONCE,  έχει γίνει μια αναφορά παλιότερα.






Τέλος για την τελευταία επενδυτική πρόταση με τα χίλια πρόσωπα το μόνο που χρειάζεται να υπενθυμίσουμε είναι... ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον ΑΡΗ μας από την συμμορία των 17.