Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έναν παίκτη είπαμε να δώσουμε και εμείς..

H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη χθεσινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή την αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Π.Α.Ε. ύψους 200 χιλιάδων ευρώ που συρρικνώθηκε στις 100 για οφειλές προς το αθλητικό σωματείο του Διγενή Λακκώματος και την εταιρεία «ΑΓΡΟΧΟΥΜ Α.Ε» που αφορούν την υπόθεση της μεταγραφής του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό απορρίπτοντας το αίτημα της Π.Α.Ε. για αναβολή της εκδίκασης σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 



Η ΑΓΡΟΧΟΥΜ είναι εταιρία που δραστηριοποιείτε στον χώρο εμπορίας και διανομής γεωργικών εφοδίων για επαγγελματική και ερασιτεχνική χρήση.



Μετά την σημερινή απόφαση η Π.Α.Ε. υποχρεούται εντός 15 ημερών είτε να καταβάλει άμεσα τις 100.000 ευρώ που οφείλονται και έγιναν απαιτητά μέσω της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου είτε να καταφέρει να επιτύχει εξώδικη διευθέτηση της οφειλής με την ομάδα του Λακκώματος αφού σε αντίθετη περίπτωση χωρίς την εγγυητική επιστολή θα υπάρξει ορατός κίνδυνος για την αδειοδότηση της ομάδας την νέα αγωνιστική χρονιά.



Στις 16 Ιανουαρίου 2009 το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Διγενή Λακκώματος και διέταζε την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Π.Α.Ε. μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στο 20% από την πώληση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 και εδραζόταν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογραφεί στις 18 Ιουλίου 2002 από τους Λάμπρο Σκόρδα και Αλκέτα Παναγούλια με τους διοικούντες της Χαλκιδικιώτικης ομάδας. 



Η απόφαση αυτή αποτελούσε εξασφαλιστικό μέτρο της απαίτησης του Διγενή και για να είναι οριστική θα έπρεπε να τελεσιδικίση με την εκδίκαση τα επόμενα χρόνια αρχικά της αγωγής και εν συνεχεία της έφεσης.



Στις 29 Γενάρη 2010 το Πολυμελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή την αγωγή του Διγενή και η ομάδα καλούνταν αρχικά να καταβάλει άμεσα 150.000 ευρώ και τα οποία ο Διγενής πήρε μετά από κατασχετήριο της Σούπερ Λίγκας. Η απόφαση αυτή ήταν προσωρινά εκτελεστεί ενώ αν η ομάδα έχανε και στο εφετείο θα έπρεπε να καταβάλει συνολικά 500.000 ευρώ (άλλες 350.000) πλέον τόκων και δικαστικών δαπανών. Σήμερα το συνολικό ποσό αγγίζει τις 700 χιλιάδες ευρώ.



Στις 20 Ιανουαρίου 2012 το Εφετείο Θεσσαλονίκης απορρίπτει την έφεση της Π.Α.Ε. κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επιδικάζοντας στον Διγενή Λακκώματος τις υπόλοιπες 350 χιλιάδες ευρώ.



Εν συνεχεία η Π.Α.Ε. έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με τελευταία πράξη στην πολύχρονη υπόθεση την προχθεσινή κλήτευση από την Ε.Ε.Α. και τη χθεσινή απόφαση που κάνει δεκτή την αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.