Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

O Σκόρδας , η αντιπολίτευση , η Λέσχη Φίλων Άρη και οι «προδομένοι» οπαδοί ..

Διαμάχη η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ της Αγίας Τριάδας (Σκόρδα , Λέσχης , Σούπερ 3) χωρίς πάντως έως τώρα να έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο πατήρ , ποιος ο υιός και ποιο το Άγιο Πνεύμα . Μέχρι τώρα 3 μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν εκφράσει την επιθυμία ν΄ αγοράσουν τα δικαιώματα της νέας μεγάλης υπερπαραγωγής του Ελληνικού αθλητικού βίου . Με σενάριο , φαντασία , πλοκή , ίντριγκα και εκπλήξεις , που συναγωνίζονται σε μεγαλοπρέπεια τις παραγωγές του μετρ του είδους Νίκου Φώσκολου , το νέο σήριαλ φιλοδοξεί να γίνει το must του φετινού καλοκαιριού .


Τα όσα κωμικό τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην αγαπημένη μας ομάδα κόντεψαν να δημιουργήσουν ακόμη και σε μένα μια συμπάθεια προς το πρόσωπο του Λάμπρου . Ομολογώ όμως πως αυτή η ασυνήθιστη επίδραση δεν είχε πάνω μου διάρκεια παρά μόνο μερικά λεπτά , μετά ως δια μαγείας πήρε τον κατήφορο . Ο Λάμπρος Σκόρδας για μένα έχει τελειώσει , όχι απλά ως παράγοντας αλλά πάνω απ΄ όλα ως οπαδός , από των αγώνα πρωταθλήματος με τον Παοκ με τη γνωστή στάση που κράτησε . Εκείνη την ημέρα απλά το ποτήρι ξεχείλισε .



Βέβαια με όλα αυτά που γίνονται πώς να μην νιώσεις κάποιον οίκτο για αυτόν τον άνθρωπο . Εκεί που ήταν για μια μικρή μερίδα οπαδών της ομάδας μας το απόλυτο σύμβολο ταμπού που δεν έπρεπε κανείς να το πιάνει στο στόμα του μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε με πλάγιες αναφορές , υπονοούμενα , γρίφους αρχικά και ονομαστική επίθεση εν συνεχεία από ήρωας και σωσίας της ομάδας που αγωνίστηκε για το καλό της , την έβαλε στο άρθρο 44 και υποθήκευσε την προσωπική του περιουσία για πάρτι της , σε αποδιοπομπαίο τράγο , καιροσκόπο , αλαζόνα , Ιούλιο Καίσαρα ... Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν πως εκτός από την διαιτησία , την ερτ ... τους άλλους παράγοντες , την αδιαφορία των παικτών , τα οποία και είχαν αναγάγει σε σημαία τους σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου , υπάρχουν και γενικότερες διοικητικές ευθύνες που θα μας τις εξομολογηθούν αφού πρώτα κοινωνήσουν στην Οσία Ξένη και νιώσουν ψυχολογικά έτοιμοι για κάτι τέτοιο . Οι μέχρι πρότινος αχώριστοι φίλοι λοιπόν που πολεμούσαν μαζί υπέρ ανέμων και υδάτων , υπέρ πίστεως και πατρίς και που μόνο καλά λόγια είχαν να ανταλλάξουν ο ένας για τον άλλον τώρα φτύνουν εκεί που πριν λίγο καιρό έγλυφαν .


Χωρίς να σεβαστούν τα πάθη του θεανθρώπου , πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα έβαλαν τα όργανα να λαλούν , αφού πρώτα έκαναν μια μίνι προετοιμασία στο τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών έτσι ώστε να μετρήσουν τις δυνάμεις τους εκατέρωθεν . Ας περιμένανε τουλάχιστον να τελειώσει και η τελευταία αγωνιστική όπως είχαν ευλαβικά υποσχεθεί και μετά ας κάνανε ότι νομίζανε . Αλλά ακόμη και σε αυτό αναξιόπιστοι . Αλήθεια που πήγε το περίφημο καλό της ομάδας που με τόσο σθένος και αυταπάρνηση υπερασπιζόντουσαν . Πήγε περίπατο , πήρε παράταση για του χρόνου ή αποφάσισε να ξεκινήσει πρόωρες διακοπές πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες και χρειαστεί αντηλιακό . Who knows ?


Από την πλευρά μου και από τα υπόλοιπα μέλη των Αυτόνομων ασκήθηκε κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης και του Λάμπρου του Σκόρδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όπως οφείλαμε να κάνουμε . Το ίδιο θα συνεχίζουμε να πράττουμε από δω και πέρα όποιος και να είναι ο διευθύνων σύμβουλος , το διοικητικό συμβούλιο , που θα προκύψει από τα μαγειρέματα των εκλογών της Π.Α.Ε. που θα λάβουν χώρα τον Μάιο . Είτε αυτός λέγετε Λάμπρος , είτε είναι κάποιος/οι άλλοι . Φυσικά κριτική θα ασκείτε και σε όσους έχουν άμεση σχέση και επηρεάζουν με τις πράξεις τους την πορεία του συλλόγου μας . Είτε αυτοί είναι η Λέσχη , σύνδεσμοι οπαδών , η φυσικά πρόσωπα ασχέτως αν αυτά ανήκουν στο "διοικητικό" συμβούλιο ή όχι , όπως ο πάμε πακέτο (Ντεμπά , Επαλέ , Μόρις) με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου , Γιάννης Κόντης , εξ Αρειανισμένος αρκετά χρόνια μετά το άνθος της ηλικίας του . Ο καθένας όπως κρίνει έτσι και κρίνετε .


Η κριτική μέσα σε μια ομάδα έχει αξία μόνον όταν ασκείται μεσούσις της αγωνιστικής περιόδου . Όταν γίνετε εκ των υστέρων , τότε δεν χρησιμοποιείτε παρά ως εργαλείο για το ξεκαθάρισμα των ένδον οικογενειακών λογαριασμών ή αλλιώς καλώς ήλθατε η προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε . Μόνο όταν ακόμη τα χρονικά περιθώρια είναι ακόμη ανοικτά για αλλαγές η αυτοκριτική έχει αξία . Μετά είναι δώρων άδωρο αφού τα πάντα έχουν παρέλθει .



Η λέσ(χ)η φίλων Άρη πέρα της ελάχιστης σημασίας που έχει , με τις παράλληλες συντονισμένες ενέργειες τις με το διοικητικό συμβούλιο του Κεντρικού Σούπερ 3 απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν αποτελεί το λαοκρατικό όργανο που παλεύει για τα συμφέροντα του συλλόγου που μας πλάσαραν τόσο καιρό . Δεν πρόκειται παρά για έναν μηχανισμό πλήρως ελεγχόμενο από κλίκες οι οποίες έχουν εφεύρει και αυτό το όργανο (με λαοκρατικά ψέυτο δημοκρατικά προστάγματα) για να χειραγωγούν και να ελέγχουν τον κόσμο όπως αυτοί επιθυμούν . Η λέσχη δεν είναι παρά ένα όργανο που εκτελεί άνωθεν εντολές και οι εν καιρώ πρόεδροι της αρωματικά φυτά χώρου .


Φυσικά οι εκλογές στην Π.Α.Ε. και τα όσα συμβαίνουν πολύ λίγο μας αγγίζουν και ούτε πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτές τις διεργασίες .

Αν και θα γινόταν κάποια σύνοψη , ανακεφαλαίωση της κριτικής μας για την προηγούμενη χρονιά όσον αφορά τη διοίκηση , τη δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι να ολοκληρωθεί ο ορισμός που θα προκύψει από τις εκλογές της Π.Α.Ε. , δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με την τωρινή διοικούσα επιτροπή και τον Λάμπρο Σκόρδα . Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπούμε στο παιχνίδι των χειραγωγών μηχανισμών , της λέσχης , του κεντρικού , των ραδιοφωνικών σταθμών , των εφημερίδων , του Λάμπρου , των υποψήφιων γαμπρών . Ας βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους . Καλό καλοκαίρι Λάμπρο , όπως έστρωσες θα κοιμηθείς . Ας πρόσεχες τις παρέες σου .


Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους γίνονται οι πόλεμοι , οι συγκρούσεις κτλ. προφανώς διαφέρουν από τις επίσημες εκδοχές τους που πλασάρονται ως αιτίες . Οι λόγοι για τους οποίους πιστεύει η κοινή γνώμη ότι πολεμά και παρακινείτε να πολεμήσει πολύ μικρή σχέση έως ουδεμία έχουν με την πραγματικότητα . Συνήθως τα πραγματικά αίτια μένουν κοινό μυστικό μεταξύ μιας μειοψηφίας των διαχειριστών και υποκινητών των γεγονότων . Προφανώς ο λόγος της επανάστασης του 21΄δεν ήταν η εθνική αφύπνιση από τον λήθαργο , η αιτία του Αμερικάνικου εμφυλίου δεν είχε να κάνει σχέση με την προάσπιση των δικαιωμάτων των σκλάβων , ούτε η τελευταία εισβολή στο Ιράκ έγινε για τα πυρηνικά όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ .

Κατά τον ίδιο τρόπο οι λόγοι που προωθούνται ως αιτίες για τη διαμάχη μεταξύ της παράταξης Σκόρδα και του αντίπαλου μετώπου πολύ μικρή σχέση έχουν να κάνουν με την αλήθεια . Παρά τη μεγάλη αύξηση των μέσων μαζικής επικοινωνίας , της διαρκούς κίνησης και εκδημοκρατισμού της πληροφορίας , το πιθανότερο είναι την αλήθεια να μην την μάθουμε ποτέ . Ίσως με τον καιρό να μας αποκαλυφθεί ένα πολύ μικρό μέρος της , σαν τα αρχεία των κρατών που ανοίγουν μετά από πολλά πολλά χρόνια όταν όλοι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων έχουν γεράσει αρκετά ή έχουν πεθάνει και τα γεγονότα έχουν οριστικοποιηθεί , ακριβώς για να μην έχουν κανένα νόημα πια οι "αποκαλύψεις" .



Οικονομικοί έλεγχοι και ατασθαλίες , αγωνιστικά λάθη , γενικότερες διοικητικές ευθύνες , αυταρχικές συμπεριφορές , ανατάσεις χεριών , ανοίγματα ποδιών , θα πάρουν τη θέση τους στην επικαιρότητα , θα ακουστούν ξανά και ξανά το επόμενο χρονικό διάστημα , προσπαθώντας να μας πείσουν για το δίκιο και την αλήθεια των προθέσεων των πρωταγωνιστών τους και των διαφόρων μέσων που ελέγχουν . Αλλά όλα αυτά δεν είναι μάλλον παρά προφάσεις . Ένα είναι το μόνο σίγουρο πως η εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος , της φανέλας , των χώρων και πάνω απ΄ όλα το καινούργιο γήπεδο που σχεδιάζετε να γίνει είναι όλα τα λεφτά .. καλό φάγωτα .



Το μόνο που απομένει από δω και πέρα είναι οι μονομάχοι να αφήσουν ελεύθερο τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν όλες τις επιθετικές αρετές τους που θα τους καταξιώσουν στην συνείδηση μας για τα επόμενα 100 χρόνια . Ας ελπίσουμε ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός να μην επικρατήσει και να απολαύσουμε επιτέλους έξω αγωνιστικά τάκλιν , θεαματικές ενέργειες , τρίπλες , σκληρά μαρκαρίσματα , συνδυασμούς , τρυγονάκια , κάθετες πάσες , κορμιά να πέφτουν και πάνω απ΄ όλα ωραία γκολ που τόσο μας λείψανε όλη τη χρονιά .



Για να δούμε λοιπόν θα σταθεί η ποδοσφαιρική ομάδα για πρώτη φορά φέτος στο ύψος των περιστάσεων ;

3 σχόλια:

ribasg3 είπε...

πΩΠΩΠΩ.....
Παραληρημα ασυναρτισεων.
Η μειοψηφια λεει το αρθρο....κανουμε κουμαντο. Ρε τι βλακες ειμαστε ολοι εκει στη λεσχη. Αλλα η μεγααααλη πλειοψηφια (των καμμενων εγκαφαλικων σου κυτταρων) δεν ερχοντε να γραφτουν στη λεσχη....βλεπεις ειναι πολυ δυσκολο να γραφτουν 2.000 με το δικο σου μυαλο κ πολυ απλα να αποφασισουν τι θελουν για την ομαδα τους.Ειναι πολυ πιο ευκολο να παπαρολογεις κ να κατηγορεις χωρις καμια προταση.
Η θλιβερη μειονοτητα που μετριεσαι στα δαχτυλα του ενος χεριου δυστυχως δεν ερχεστε στη λεσχη...να γελασουμε λιγο ρε παιδι μου με την επιχειρηματολογια σου. Α κ που σαι...τα βαζω εγω τα λεφτα για να γραφτεις...μη κανεις κ εμας τα λαμογια πλουσιους.

Yellow Bullet είπε...

Eυχαριστό για τις συμβουλές σου .. Κράτα τα λεφτά σου να πιες καμιά μπυρίτσα απο ότι φαίνεται το αλκοόλ σου αρέσει αρκετά . Έιναι και δύσκολοι οι καιροί οικονομικά ..

ArisPsycherol είπε...

γραφετε τελειως ασυναρτησιες. οτι να ναι. παιδια ελεος δηλαδη. υποτιθετε οτι αυτες οι παπαρολογιες θεωρουντε κριτικη? ετσι ανωνυμα ειναι πανευκολο να την κανεις. και αυτα που γραφετε ειναι για γελια ή μαλλον για κλαματα