Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

Με μπλουζάκια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Λάμψη" εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στον χθεσινό αγώνα με την Α.Ε.Κ. μιας και η 23η αγωνιστική όπως και πέρσι ήταν αφιερωμένη από την διοργανώτρια αρχή στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.
Αντίστοιχα οι ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" φορούσαν μπλουζάκια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Φλόγα".
Οι 2 οργανώσεις είναι σύλλογοι αποτελούμενοι από γονείς που τα παιδιά τους νοσούν ή νόσησαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζονται στην εθελοντική εργασία των μελών τους με σκοπό την παροχή της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδογκολογικά τμήματα.


Η Λάμψη (http://lampsi.org/) στην οποία είναι χορηγός η Π.Α.Ε. ιδρύθηκε το 1987 και έχει έδρα της την Θεσσαλονίκη ενώ η Φλόγα (http://www.floga.org.gr/) ιδρύθηκε το 1986 με παρουσία στην Αθήνα, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τον Βόλο, την Κατερίνη και άλλες πόλεις. 

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο από τα οποία μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% προέρχεται από μη οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στην χώρα μας υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 με 300 παιδιά. Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.