Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Επώνυμη καταγγελία.

Φίλαθλος του Ηρακλή οδηγήθηκε την περασμένη Κυριακή από άνδρες της ασφάλειας, καθώς έβγαινε από το σπίτι του προκειμένου να μεταβεί στον χώρο εργασίας του, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


Ο φίλος του Ηρακλή είχε την «ατυχία» να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 299 προσαχθέντες που οδηγήθηκαν την ημέρα εκείνη σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και την «τύχη» να μην βρίσκετε αναμεταξύ των 40 συλληφθέντων σε ολόκληρη την επικράτεια.
 

Τα κατασταλτικά μέτρα και το κλίμα τρομοκρατίας δεν απέδωσε βέβαια στο βαθμό που θα ήθελαν μιας και σε ολόκληρη τη χώρα έγιναν «μικρο»επεισόδια.


Οι οπαδοί του Ηρακλή είχαν προαναγγείλει την απόφασή τους να παραβρεθούν αυτή τη φορά στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, ενώ στις 14 Φλεβάρη ο σύνδεσμος της "Αυτόνομης Θύρας 10" δέχθηκε για μια ακόμη φορά την φιλική επίσκεψη της αστυνομίας (http://www.iraklis-g10.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1336&Itemid=41).


Τέλος αναδημοσιεύετε η καταγγελία - προειδοποίηση του ενός από τους 299 επιλεχθέντες που τραβήχτηκαν εκείνη την ημέρα..


..«Τη Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, στις 7:00 το πρωί καθώς έβγαινα από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου, με πλησίασαν τρεις αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφού με πληροφόρησαν ότι απλά εκτελούν διαταγές και ότι και οι ίδιοι βρίσκουν λάθος αυτό που κάνουν, με «απήγαγαν» και με οδήγησαν με ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


Κατεβήκαμε σε ένα από τα υπόγεια του αστυνομικού μεγάρου το οποίο είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να «φιλοξενήσει» τους προσαχθέντες εκείνης της ημέρας. Αφού πέρασα από την «επιτροπή υποδοχής», παρέμεινα στο χώρο μέχρι τις 11:30, όταν και τέλειωσε η παρέλαση και προφανώς πλέον δεν αποτελούσα απειλή για την τόσο πολυδιαφημισμένη φιέστα τους.


Σε αυτές τις ώρες παραμονής μου στη Γ.Α.Δ.Θ. απήλαυσα τη ποιότητα της ελληνικής δημοκρατίας συντροφιά με μεσήλικες οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν τζόκινγκ κοντά στο χώρο της παρέλασης, συντροφιά με νεαρούς οι οποίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από τη νυχτερινή τους έξοδο και είχαν την ατυχία να μένουν κάπου κοντά στη παραλιακή λεωφόρο και με πολλούς άλλους, μεταξύ των οποίων και άλλοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι προφανώς δεν συγκαταλέγονται στους επίλεκτους πολίτες του Παπαδήμου και των συγκυβερνούντων.


Χαίρομαι που φοβάστε, αυτό είναι το συναίσθημα που σας πρέπει. Νιώθω περήφανος που με θεωρείται εχθρό της δημοκρατίας σας. Απλά σας το δηλώνω δημόσια ότι την επόμενη φορά που θα έρθετε στο σπίτι μου για να μου πείτε πόσο λυπάστε που είστε αναγκασμένοι να υπακούσετε σε διαταγές, η συμπεριφορά μου θα είναι αυτή που θα είχε οποιοσδήποτε απειλείται με απαγωγή από αγνώστους!»


Αλέξανδρος Γκάτσης

 Μέλος του συνδέσμου οπαδών ΗΡΑΚΛΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10