Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Δράσεις εντός και εκτός γηπέδου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (24/3/12).


Πανό στήριξης στους κατοίκους της Βορείου Ανατολικής Χαλκιδικής που διεξάγουν αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή.


Η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» (της οποίας σημαντικός μέτοχος είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. του Γιώργου Μπόμπολα) με την συνεργασία τοπικών δημοτικών παραγόντων και της αστυνομίας επιχειρεί να ξεκινήσει εργασίες στην τοποθεσία Σκουριές του όρους Κάκαβος, όπου σχεδιάζει να ανοίξει έναν τεράστιο κρατήρα επιφανειακής εξόρυξης χρυσοφόρων και χαλκοφόρων κοιτασμάτων.


Απέναντί τους έχουν πλήθος κατοίκων -από το κοντινό στις Σκουριές- χωριό της Μ. Παναγίας αλλά και από την Ιερισσό καθώς και αλληλέγγυους από την ευρύτερη Χαλκιδική, την Θεσσαλονίκη και περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και του Κιλκίς που σχεδιάζονται παρόμοιες μεταλλευτικές δραστηριότητες.


Στις 20 Μαρτίου η εταιρία μετέφερε υποχρεωτικά με τα λεωφορεία της εκατοντάδες εργαζόμενους από το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών στις Σκουριές, όπου έχει στηθεί το φυλάκιο του αγώνα τον κατοίκων, που είχε ως κατάληξη την επίθεση ανθρώπων της εταιρίας σε μερικούς δεκάδες συγκεντρωμένους κατοίκους της Μ. Παναγίας και των τραυματισμό αρκετών μεταξύ των οποίων ένας 48χρονος που μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο.


Στις 25 Μαρτίου μετά την παρέλαση που έγινε Ιερισσό, όπου οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ιερισσού παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και σφιγμένες γροθιές, μπροστά σε μια άδεια από επισήμους εξέδρα, 3 χιλιάδες άτομα πήγαν στην Μεγάλη Παναγία για να διαδηλώσουν.


Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στην περιοχή "Χονδρό Δέντρο" για να καταγγείλουν την κατάληψη του βουνού από την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", συμφερόντων της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας "Άκτωρ" και της "Eldorado Gold", όπου δέχτηκαν την επίθεση των παιδιών του λαού, γνωστότερα και ως Μ.Α.Τ., με ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.


Κατά την αποχώρηση από το μέρος η αστυνομία έστησε μπλόκα και έκανε ελέγχους σε αυτοκίνητα αλληλέγγυων που επέστρεφαν Θεσσαλονίκη και έβγαζαν φωτογραφίες τις ταυτότητες τους, τους ίδιους και τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.


Παράλληλα σταμάτησαν λεωφορείο που μετέφερε κόσμο από τη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν από τους επιβάτες να δώσουν τα στοιχεία τους για να τους αφήσουν ελεύθερους. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν με μαζικές συλλήψεις. Μετά την ομαδική άρνηση να δώσουν τα στοιχεία τους και να επιτρέψουν να φωτογραφηθούν οι ταυτότητές τους, η αστυνομία τους κατέβασε με το ζόρι και συνέλαβε 3 άτομα.


Μέλη της επιτροπής αγώνα Μεγάλης Παναγίας μετέβησαν στον Πολύγυρο για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες. Οι 3 αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέμβαση των τοπικών επιτροπών αγώνα και του κόσμου της περιοχής.(ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛ/ΚΗΣ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (24/3/12).


ΕΠΟΥΛΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ CONN-X
ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΔΕΙΑ)

ΠΑΝΑΘΗΑΙΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ (22/3/12).


(ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ... 
ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ 
ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΘΩΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ
ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ TV
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ...
ΜΑΓΚΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ (20/3/12).


Πανό συμπαράστασης, που ύψωσαν μέλη της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για την Γάζα" και του "Συλλόγου Ιντιφάντα", για τον Παλαιστινιακό λαό που εδώ και 64 χρόνια βάλλεται μέσω της στέρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των παράνομων εποικισμών, του τείχους, των βομβαρδισμών, του αποκλεισμού της Γάζας και πολλών άλλων εγκλημάτων που συντελούνται με την στήριξη της διεθνούς κοινότητας.


Η Ελληνική Αστυνομία απαίτησε να εξαφανιστεί το πανό καθώς ερέθιζε τους συμμάχους μας Ισραηλινούς κυβερνώντες, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τα πανό με πολιτικό περιεχόμενο απαγορεύονται από τη διοργανώτρια αρχή, όχι όμως και τα «νόμιμα εγκλήματα» που συντελούνται εις βάρος των Παλαιστινίων. Ενώ τα μέλη απειλήθηκαν με σύλληψη.


Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού που με την παρουσία και την στήριξή του έκανε κατανοητό ότι το πανό δεν θα απομακρυνθεί. Ενώ 5 λεπτά περίπου πριν τη λήξη του αγώνα ο οργανωτής της κερκίδας θύμισε στον κόσμο τη συνεχιζόμενη βάρβαρη πολιτική εις βαρών του λαού της Παλαιστίνης, όπου και όλο το γήπεδο φώναξε "Λευτεριά στην Παλαιστίνη". (FREEDOM TO PALESTINE)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Στις 3 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία του συνδέσμου φίλων Α.Ε.Κ., "Πειρατές του Ονείρου", παραβρέθηκε στο πλευρό τον Χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο Αττικής, προκειμένου να συμπαρασταθούν ηθικά και υλικά στους εργαζόμενους που κλείνουν 150 ημέρες απεργίας και αγώνα, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 93 απολυμένων συναδέλφων τους, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.


Παρέδωσαν κείμενο που αναρτήθηκε από τους χαλυβουργούς στην κεντρική πύλη του εργοστασίου και το οποίο έγραφε:


 «Αδέρφια χαλυβουργοί, ο ανυποχώρητος Αγώνας σας αποτελεί καύχημα και καμάρι κάθε εργαζόμενου που Αντιστέκεται σε τούτους τους σκληρούς καιρούς. Είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα σας και παίρνουμε κουράγιο. ΒΑΣΤΑΤΕ ΓΕΡΑ!!! Τη νίκη τη φέρνει ο Αγώνας. Μια μικρή συμβολή (200 ευρώ) και από εμάς.  Με σεβασμό: Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ε.Κ. "Οι Πειρατές του Ονείρου"» 

 
Ενώ προσέφεραν συμβολικό ποσό προς ενίσχυση των απεργών.


Πανό που αναρτήθηκαν κατά την περσινή χρονιά στην πλατεία Συντάγματος από την ανθρωπιστική, πολιτιστική, κοινωνική, μα πάνω απ’ όλα επαναστατική κίνηση, "Ηasta la Victoria Siempe", που αποτελείτε από ανθρώπους διάσημους και άσημους, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, εργάτες, ηθοποιούς, φοιτητές  και άτομα που αγωνίζονται για τα παραπάνω.


Στην κίνηση συμμετέχουν μεταξύ των άλλων οι εν ενεργεία ή παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ηλίας Ατματζίδης, Γιάννης Βαλαώρας, Ηλίας Κυριακίδης, Σάββας Κωφίδης, Σάββας Παπάζογλου, Μίμης Παπαϊωάννου, Τάκης Παραφέστας, Ηλίας Πουρσανίδης, Χουάν Ρότσα, Νίκος Σαργκάνης, Στέλιος Σεραφείδης και οι πετοσφαιριστές Χρύσανθος Κυριαζής και Γιώργος Ντράκοβιτς.
ΗΡΑΚΛΗΣ. (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΝΟ)  


(ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ)