Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Προσοχή αυτές τις ημέρες… κυκλοφορούν δημοσιογράφοι που θέλουν το καλό μας .

Η αγάπη μας για τη δημοσιογραφία και η εκτίμηση που τρέφουμε γι’αυτήν είναι γνωστή . Το πρόβλημα είναι ότι πάνω που πας να αγιάσεις , τσάφ ! Κάτι συμβαίνει και εμφανίζετε η καταραμένη πάλι μπροστά σου . Οπότε σε αναγκάζει να ασχοληθείς έστω και για λίγο πάλι μαζί της .

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τα τελευταία 24ωρα τους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους της πόλης μας να δείχνουν ένα ξαφνικό ενδιαφέρον για τον αθλητικό τρομονόμο , τους οπαδούς , τα αθώα θύματα , τα δημοκρατικά δικαιώματα που τόσο πλήττονται τον τελευταίο καιρό . Δεν σας κρύβουμε ότι συγκινηθήκαμε από αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον και μερικά δάκρυα κύλησαν αργά , βασανιστικά από τα βλέφαρα μας . Ίσως βέβαια να φταίει ότι εκείνη την ώρα παράλληλα καθαρίζαμε κρεμμύδια για το μεσημεριανό συμπόσιο μας , μιας και ήταν ώρα κοινής ησυχίας . Επίσης ρίξαμε και μια ματιά στο ημερολόγιο μήπως ήτανε πρωταπριλιά , με τα τρεξίματα που μας ταλανίζουν στην καθημερινότητα μας καμιά φορά ο καιρός περνάει χωρίς να το καταλαβαίνεις , αλλά τελικά τζίφος το εορτολόγιο έδειχνε αρχές Σεπτέμβρη .

Αλήθεια θα θέλαμε να ξέραμε που ήταν όλοι αυτοί οι ευαισθητοποιημένοι δημοσιογράφοι τόσο καιρό , γιατί ήταν εξαφανισμένοι ; Γιατί σιωπούσαν ; Για πιο λόγω αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον τους ; Τι έγινε ξαφνικά άλλαξε κάτι ; Μήπως αλλάξαμε ξαφνικά παράταξη , μήπως εξυπηρετούμε τα συμφέροντα άλλων βολευτών ποια , πήραμε γραμμή από το αφεντικό μας , ή μήπως πιέζουμε λιγάκι απλά για να πάρουμε καμιά επιχορηγησούλα από τον υπουργείο αθλητισμού παραπάνω ; Είπατε να χαϊδέψετε λίγο τα αυτάκια μιας μερίδας ακροατών σας στα α(θ)λήτικα ραδιόφωνα σας . Να τους καλοπιάσετε και αυτούς λιγάκι , πελάτες είναι όλοι μωρέ , όλοι χρειάζονται . Τώρα που είναι ζεστό το θέμα , γιατί όταν κρυώσει πάλι , θα πέσουμε στη χειμερία νάρκη μας .

Αλήθεια δεν είναι οι ίδιοι που κάθε φορά που συμβαίνει κάτι εντός η εκτός αγωνιστικών χώρων , αγανακτούν , ζητούν νέα σκληρότερα μέτρα , εδώ και τώρα λύσεις , γλυκοκοιτάζουν τον εκάστοτε υπουργό , στολίζοντας τον με παιάνες και δηλώνοντας του την πλήρη υποστήριξη τους στην πάταξη της ‘βίας’ . Αυτοί δεν είναι πού όλο το χρόνο προετοιμάζουν το έδαφος στον εκάστοτε υπουργό και τα κάθε λογής νομοσχέδια . Θα θέλαμε να ξέραμε επίσης εδώ και πόσο καιρό γνώριζαν γιατί νέα τροπολογία , γιατί δεν έλεγαν τίποτα τόσο καιρό και γιατί τώρα .


Αυτό που προτείνουμε στον κάθε φίλαθλο και οπαδό είναι να αφήσουν στο τραπέζι τις εφημερίδες , να κλείσουν τα ραδιόφωνα , να σταματήσουν να εκτονώνουν την αγανάκτηση τους στις τηλεφωνικές γραμμές , στα 090 , σε τυπάκους που κρατάνε ένα μικρόφωνο στο χέρι . Πέρα από την έτσι κι’αλλιώς χειραγώγηση του μυαλού μας που εφαρμόζουν όλο τον χρόνο , αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει με πλήρη επαγγελματική συνείδηση και έναν επιπρόσθετο ρόλο . Να στρέψουν την όλη αντίδραση μας ενάντια στον αθλητικό τρομονόμο , σε ανέξοδες για το σύστημα ραδιοφωνικές εξομολογήσεις . Έχουμε πολλούς καλύτερους τρόπους να αντιδράσουμε , πιο δημιουργικούς , πιο αποτελεσματικούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: