Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Nέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση..σκάνδαλο!

Πέρα από την τροπολογία του αθλητικού νόμου , την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση θα περάσει νέο νομοσχέδιο στο χώρο της παιδείας , το οποίο μεταξύ όλων των άλλων θα περιλαμβάνει αλλαγές στα βιβλία ιστορίας του λυκείου . Οι νέες αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες από το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων , γίνανε σε συνεργασία με το υπουργείο αθλητισμού και κατόπιν υποδείξεων της ακαδημίας Αθηνών . Σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη η συνεργασία των 3 φορέων υπήρξε άψογη και οι αλλαγές αυτές στα βιβλία ιστορίας κρίθηκαν αναγκαίες έτσι ώστε να συμβαδίζουν με μια όσο το δυνατόν αντικειμενική ανάγνωση της ιστορίας , να είναι πλαισιωμένα με τις τελευταίες γνώσεις πάνω στο χώρο της ιστοριογραφίας και να αντανακλούν τις εξελίξεις και το κλίμα της εποχής . Βέβαια δεν αποκλείεται οι νέες τροποποιήσεις να προκαλέσουν αντιδράσεις . Παρουσιάζουμε παρακάτω ενδεικτικά ορισμένες από τις τροποποιήσεις που θα συζητηθούν .
- Ο Ά παγκόσμιος πόλεμος άρχισε στις 28 Ιουνίου του 1914 , όχι λόγω της δολοφονίας του αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Φερδινάνδου και της γυναίκας του από Σέρβο εθνικιστή , αλλά λόγω της δολοφονίας του Φρανς Βάγκνερ , ιδιοκτήτη μπυραρίας , οπαδού της Aούστρια Βιέννης , στον φιλικό αγώνα με την Ζεljzeznicar Serajevo , στην Γιουγκοσλαβική πόλη .- Παρομοίως ο Β παγκόσμιος πόλεμος δεν ξεκίνησε με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία τον Σεπτέμβρη του 39 ,αλλά με την εισβολή των οπαδών της Δυναμό Βερολίνου στον αγωνιστικό χώρο με αντίπαλο την Λέγκια Βαρσοβίας , στο γήπεδο της τελευταίας .- Τα νέα βιβλία επιφυλάσσουν και άλλες συγκινήσεις . Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21 Απριλίου του 67 , η εθνοσωτήριων επανάστασιν , όπως την ονόμαζαν οι πραξικοπηματίες , έγινε με σκοπό να επιβάλλει την τάξη στα γήπεδα , η οποία κινδύνευε να θέσει εκτός τροχιάς την έννομο τροχιά της χώρας . Τα νέα βιβλία επιφυλάσσουν εκπλήξεις και σε άλλους τομείς της ιστορίας .- Το τραγικό δυστύχημα του εξπρές Σάμινα που στοίχισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους στις 26 Σεπτέμβρη του 2000 , σύμφωνα με το τελευταίο πόρισμα οφείλετε ,σε εξαγριωμένους οπαδούς οι οποίοι μετά από εκτός έδρας αγώνα και κατά την επιστροφή , χοροπηδούσαν αναίτια πάνω κάτω στο κατάστρωμα του πλοίου , με αποτέλεσμα το πλοίο να βυθιστεί .- Ύστερα από υποδείξεις της τροχαίας και του υπουργείου μεταφορών τα τροχαία δυστυχήματα δεν οφείλονται στους κακοφτιαγμένους εθνικούς δρόμους και στην έλλειψη διαχωριστικών νησίδων στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να γίνονται οι μετωπικές , για να γλιτώνουν λεφτά οι κατασκευαστικές εταιρίες . Αποκλειστικά υπαίτιοι θεωρούνται οι αφηνιασμένοι οπαδοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα για να προλάβουν τον κυριακάτικο αγώνα .- Κατά το υπουργείο περιβάλλοντος η χρήση δεκάδων καπνογόνων σε κάθε αγωνιστική στους ποδοσφαιρικούς αγώνες προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου .- Ενώ για τέλος η άρνηση των οπαδών να πληρώσουν 40 ευρώ εισιτήριο στον κ. σκόντα , θεωρείτε υπεύθυνη για τις μαύρες τρύπες στην ελληνική οικονομία , σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών .

Το υπουργείο παιδείας ευελπιστεί ότι με τις νέες ρυθμίσεις στα σχολικά βιβλία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ένας κύκλος μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας , που σαν σκοπό είχε την επιμόρφωση του Έλληνα μαθητή και την παροχή των απαραίτητων γνώσεων για το υπόλοιπο της ζωής του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: