Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

H δικιά μας 11η Σεπτέμβρη..

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη ενάντια στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου κέντρου εμπορίου , το Πεντάγωνο , το Καπιτώλιο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα) . Δεν θα ασχοληθούμε αν ήταν ο Μπίν Λάντεν και οι Ταλιμπάν υπεύθυνοι για ότι έγινε ή αν το όλο σκηνικό ήταν σχεδιασμένο από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες ή την αμερικάνικη ακροδεξιά , για να εξυπηρετήσουν δικούς τους εσωτερικούς σκοπούς . Λίγη σημασία έχουν αυτά τη δεδομένη στιγμή και δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει στο παρόν άρθρο . Θα εξετάσουμε κυρίως το τι άφησαν ως παρακαταθήκη οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη , για να παραλληλίσουμε την δημιουργηθείσα κατάσταση , με την εδώ ελληνική οπαδική πραγματικότητα .



Έτσι η έως τώρα κληρονομιά μας έχει αφήσει ενέχυρο για τις επόμενες γενεές δύο πολέμους(Αφγανιστάν,Ιράκ) , την επονομαζόμενη αντιτρομοκρατική σταυροφορία , την αύξηση των κατασταλτικών μέτρων στις Η.Π.Α και σε ολόκληρο τον κόσμο . Τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν σε αεροδρόμια , σύνορα , μετρό , λεωφορεία , γύρω από στόχους αγγλοαμερικανικών συμφερόντων . Τα «δημοκρατικά» δικαιώματα αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας διαταγής , ο πλανήτης βρίσκετε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης . Τα Γκουαντάναμο , τα Αμπού Γκράιμπ κάνουν την εμφάνιση τους με τη βούλα του νομοθέτη και τη συναίνεση της κοινής γνώμης αυτή τη φορά . Ενώ χιλιάδες σκουρόχρωμοι πολίτες απάγονται και μεταφέρονται εν μια νυκτί προς άγνωστες κατευθύνσεις . Απαγωγές έγιναν φυσικά και στην δημοκρατική Ελλαδίτσα με την πλήρη κάλυψη όλων των φορέων . Υπολογίζετε επίσης ότι γύρο στις πέντε χιλιάδες μέλη της Πακιστανής κοινότητας , είτε απελάθηκαν , είτε πέρασαν από «φιλική» ανάκριση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών .

Ψηφίζονται νέοι αντιτρομοκρατικοί νόμοι και διατάξεις σ’ολόκληρο τον κόσμο . Ενδεικτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 26 Σεπτέμβρη , ψηφίζετε νόμος ο οποίος διευρύνει τις αρμοδιότητες του FBI . Ενώ στις 13 Νοέμβρη ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι ανάγουν τους υπόπτους για τρομοκρατία στην αρμοδιότητα ειδικών δικαστηρίων , όπου δεν υπάρχει δυνατότητα έφεσης της απόφασης ή παρουσίας δικηγόρου . Παρόμοια στην Γηραιά Αλβιώνα και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία ψηφίζονται νέοι αντιτρομοκρατική νόμοι , οι οποίοι επιτρέπουν την κράτηση υπόπτων χωρίς κατηγορίες και άνευ δικηγόρου για 28 ημέρες , αυξάνοντας το όριο από τις 2 εβδομάδες που ήταν αρχικά .

Στην όλη επιχείρηση πρωτεύοντα ρόλο παίζουν τα μ.μ.ε , τα οποία μέσα από ακατάσχετη ενορχηστρωμένη σεναριολογία και τρομολαγνεία , έχουν ως σκοπό να σπείρουν τον πανικό και τον φόβο , στρώνοντας μ’αυτόν τον τρόπο το χαλί στους επελαύνοντες κατασταλτικούς μηχανισμούς .

Έτσι οι Άραβες και ο ισλαμικός κόσμος στιγματίζονται ως το απόλυτο κακό . Σκοταδιστές , ανορθολογικοί , αιμοδιψείς , απολίτιστοι , ορκισμένοι εχθροί της ελευθερίας που ρέπουν ασύστολα προς τη βία και το αίμα . Μοναδικό τους μέλημα να μας σφάξουν με τα τουρμπάνια , τα σαρίκια και τα φυσεκλίκια . Η ισλαμοφοβία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας έγινε το νέο χόμπι του δυτικού «πολιτισμένου» ανθρώπου .

Κατά περίσταση και με ανάλογο τρόπο θα λέγαμε ότι αντιμετωπιζόμαστε εμείς οι οπαδοί στην παρούσα φάση . Θα τολμούσαμε να πούμε ότι περνάμε τη δική μας μικρή 11η Σεπτέμβρη . Ο οπαδός είναι ο Εβραίος του σήμερα και συνηγορούν πάρα πολλά πράγματα σε αυτό . Αποτελεί για τους ιθύνοντες το Nο1 επικίνδυνο σώμα και εχθρό της κοινωνίας . Ένα χρόνιο πρόβλημα που ουδέποτε μπόρεσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά , από τον οποιονδήποτε το επιχείρησε μέχρι στιγμής .

Θύματα του η κοινωνία , τα μαγαζιά , τα γήπεδα , ανύποπτοι περαστικοί και οι διαιτητές που κάνουν τη δουλειά τους . Ακόμα και μεγάλοι και μικροί ιδιοκτήτες Π.Α.Ε δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα του «χουλιγκανισμού» και της ανεξέλεγκτης δράσεις τους . Ο οπαδός συλλήβδην μαχαιρώνει , ξυλοκοπάει αδιακρίτως , δολοφονεί τις ελεύθερες ώρες του , σπάζει σε μια ξέφρενη κούρσα ότι στέκεται στο διάβα του , καίει τα πάντα , ρημάζει ότι του ξινίζει .

Το γνωστό συνοθύλευμα αποτελούμενο από ρεπόρτερ και δημοσιογράφους , με τα κροκοδείλια δάκρυα τους , παραληρεί με ασυναρτησίες για αφηνιασμένους γνωστούς αγνώστους που δεν αφήνουν την οικογένεια να πάει στο γήπεδο , ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση , κατάλληλα θεσμικά πλαίσια , πιστή εφαρμογή των νόμων .

Έτσι σιγά σιγά η πολιτεία έσκυψε με σοβαρότητα πάνω από το πρόβλημα , έγιναν οι απαραίτητες θεσμικές μετατροπές , κάναν την εμφάνιση τους νέοι σκληρότεροι νόμοι . Νόμοι οι οποίοι σε στέλνουν με το παραμικρό στη φυλακή , εφαρμόζοντας το πολυπόθητο δόγμα μηδενικής ανοχής . Νόμοι που ισχύουν μόνο για τα γήπεδα και αποστερούν από τον κατηγορούμενο το δικαίωμα π.χ. της έφεσης , η της αναστολής της ποινής , όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες περιπτώσεις . Μ’αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκαν στην φυλακή δεκάδες ανθρώπων , από λίγες ημέρες , έως αρκετούς μήνες . Οι κατηγορίες τους ; Παράνομη εισβολή στο γήπεδο , έβριζαν τα «ιερά» όργανα της τάξης , πέταξαν στραγάλια στον αγωνιστικό χώρο , κουβαλούσαν πάνω τους καπνογόνα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θανάσιμο τραυματισμό κάποιου , για να αναφέρουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις . Συνελήφθησαν στο γήπεδο , έξω από αυτό , στη διαδρομή για το σπίτι τους μετά από μυστική παρακολούθηση . Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις αρκούσε η μαρτυρία ενός μπάτσου , αφού είναι γνωστό το πόσο θρησκευόμενοι άνθρωποι είναι και ως γνωστών ο καλός χριστιανός δεν λέει ψέματα ποτέ . Δεκάδες κάμερες , ακόμα περισσότεροι μπάτσοι , εκατοντάδες φάκελοι υπόπτων , ήρθαν να συμπληρώσουν το σκηνικό τρόμου , ευταξίας και να σώσουν την κοινωνική ζωή από την επικείμενη καταστροφή .

Φυσικά οι συμπλοκές στα γήπεδα , έξω από αυτά , η κάπου μακρύτερα , συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς , αφήνοντας πίσω τους αγωνιώδη ερωτήματα . Τι φταίει άραγε;

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την πάταξη της «γηπεδικής» βίας , εκτός όλων των άλλων , επιζητούν να δημιουργήσουν μια θεσμική και ιδεολογική παρακαταθήκη , με απώτερο σκοπό , αυτή να διευρύνετε μελλοντικά και να βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής . Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο και να τους δείξουμε ότι μάλλον από λάθος χώρο ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τα επιβαλλόμενα σχέδια τους ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: