Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Mε αφορμή τη νέα τροπολογία και τις σχέσεις συνδέσμων – π.α.ε .

Με τη νέα τροπολογία οι σύνδεσμοι μετατρέπονται σε λέσχες , των οποίων την ευθύνη για τη λειτουργία τους , έχουν από δω και στο εξής οι π.α.ε . Στην ουσία με τις νέες διατάξεις οι σύνδεσμοι γίνονται πλήρως ελεγχόμενοι από τις διοικήσεις και έρμαια των ανά πάσα στιγμή διαθέσεων τους . Βούτυρο στο ψωμί δηλαδή του κάθε ιδιοκτήτη , οι οποίοι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη . Οι κόποι χρόνων και οι προσπάθειές τους επιτέλους επιβραβεύονται .Μπορεί κατά το παρελθόν με χίλιους δύο τρόπους να προσπάθησαν να πετύχουν κάτι παρόμοιο , δηλαδή να έχουν τους συνδέσμους του χεριού τους , αλλά σίγουρα δεν το πέτυχαν στο βαθμό και στην έκταση που θα ήθελαν . Τώρα όμως με τις νέες τροποποιήσεις τους παρέχονται τα κατάλληλα θεσμικά εφόδια και νομικά χαρτιά για κάτι τέτοιο .

Με αφορμή λοιπόν όλα αυτά και όσα κατά το παρελθόν έχουν ακουστεί για τις σχέσεις συνδέσμων και π.α.ε , μερικές σκέψεις πάνω στο ζήτημα . Πώς αντιλαμβανόμαστε δηλαδή τη σχέση του φίλαθλου , του οπαδού , των συνδέσμων , ως προς την επίσημη διοίκηση της ομάδας .

Καταρχήν θεωρούμε την οποιαδήποτε διοίκηση του συλλόγου αιρετή ανά πάσα στιγμή , περαστική όπως και οι παίκτες και οι προπονητές . Τη μια μέρα είναι , την άλλη δεν είναι . Έρχονται και παρέρχονται . Δεν αποτελούν και αυτοί παρά ένα μικρό κομμάτι της ομάδας σε σχέση με την ολότητά της . Ένα κομμάτι που βρίσκετε εκεί για να υπηρετεί και όχι για να επωμίζεται οικονομικά οφέλη η ίδια η να αποκτούν φήμη και δόξα που θα τους χρησιμέψει ως προβολή για τις προσωπικές τους δουλειές .Είναι εκεί για να υπηρετούν το όνομα της ομάδας , το σύμβολο , τα χρώματα , την ιδέα , τον κόσμο , αφού αυτοί είναι στην ουσία ο σύλλογος . Θα το ξαναπούμε ακόμη μια φορά και ίσως να γινόμαστε κουραστικοί ο ΑΡΗΣ είναι ο λαός του για να συμπληρώσουμε και όχι ο πούστης ο πρόεδρος του . Για να μην παρεξηγηθούμε βέβαια δεν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους όσους πέρασαν από τα διοικητικά του Άρη , ούτε έχουμε σκοπό να μειώσουμε ανθρώπους που ίσως πραγματικά προσέφεραν , αλλά αυτοί είναι πραγματικά ισχνή μειοψηφία . Έτσι λοιπόν συγχωρήστε μας αλλά δεν θα μας δείτε ποτέ να φωνάζουμε υπέρ ενός προέδρου , να τον αποθεώνουμε , δεν είμαστε προσωπολάτρες . Συνθήματα του στυλ ‘ Σκόρδα αλάνι άναψε ντουμάνι , Σκόρδα αλήτη γάμα τους το σπίτι’ , δεν μας εκφράζουν . Πάνω που είπαμε να τελειώνουμε η τουλάχιστον να μειώσουμε τα προσωπολατρικά συνθήματα για παίκτες , προπονητές , αντ΄αυτού τα επεκτείναμε ακόμα και στους προέδρους και ποιος ξέρει και πού αλλού ακόμα .. Ούτε θα δεχτούμε ποτέ από κάποιον πρόεδρο να μας κατεβάζει πανό διαμαρτυρίας . Θα του κοπεί το χέρι σύμφωνα με το οθωμανικό δίκαιο . Σκυλάκια διοικήσεων δεν θα γίνουμε ποτέ .

Επιθυμούμε τον κάθε φίλαθλο , οπαδό , σύνδεσμο , ανεξάρτητο , αυτόνομο σε σχέση με τους ιδιοκτήτες , τους μεγαλομετόχους , την διοίκηση του συλλόγου . Δεν θέλουμε τον εαυτό μας εξαρτημένο από κανέναν πρόεδρο , είτε αυτός είναι της αρεσκείας μας , είτε όχι . Δεν μας αντιπροσωπεύει καμιά διοίκηση , δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε οι μαριονέτες κανενός , ούτε να υπακούμε σε άνωθεν εντολές . Δεν είμαστε πιόνια στη σκακιέρα καμιάς π.α.ε , ε.π.α.ε , superleague . Δεν θ’αφήσουμε να αποφασίζουν αυτοί για εμάς . Αν θα πάμε στο γήπεδο , τη ώρα θα πάμε , σε ποια θύρα θα καθίσουμε , αν θα βρίζουμε , θα φωνάζουμε , τι πανό θα κρεμάμε . Αν έχουμε το δικαίωμα να πάμε να δούμε την ομάδα μας εκτός έδρας , αν μπορούμε να μετακινηθούμε άνω των τριών ατόμων .

Γι’αυτό λοιπόν επειδή επιζητούμε την αυτονομία μας σε σχέση με κάθε επίσημη αρχή , δεν θέλουμε και κάθε είδους προνόμια , παραχωρήσεις , οι εξυπηρετήσεις , από τις π.α.ε και τους επίσημους φορείς . Τα κάθε λογής πάρε δώσε θα δημιουργούσαν την εξάρτηση μας από αυτούς . Δεν θέλουμε τζάμπα εκδρομές , πληρωμένα πούλμαν , πλοία , τσάρτερ και αναψυκτικό με σαντουιτσάκι για το δρόμο . Δεν επιθυμούμε βερεσέ εισιτήρια , φτηνές τιμές για τους συνδέσμους , απαιτούμε τα ίδια για όλους . Είτε ανήκεις σε σύνδεσμο είτε όχι , είτε παίζεις εντός έδρας , είτε πας στο εκτός . Δεν παίρνουμε άδεια από τη διοίκηση αν θα πάμε στο γήπεδο , αν θα είμαστε ‘ήσυχα’ παιδιά ,δεν παίρνουμε λεφτά κάτω από το τραπέζι , ούτε θέλουμε να μας βολέψει σε καμιά δουλειά .
Γι’αυτό λοιπόν και για άλλα πολλά αντιστεκόμαστε στον νέο αθλητικό νόμο , διατηρούμε το δικό μας τρόπο σκέψης και δράσης , χτίζουμε από τώρα τις βάσεις για το αύριο που θέλουμε .. ΑΡΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

1 σχόλιο:

oldschool1914 είπε...

Oi σύνδεσμοι σήμερα σε τίποτα δεν θυμιζουν τους παλιους συνδεσμους.Ειδικα στον ΑΡΗ.Χωρις να θελω να τα ισοπεδωσω, ολα αυτά τα χρόνια επαιξαν (οι συνδεσμοι του ΑΡΗ)
σημαντικο ρολο ωστε ο ΑΡΗΣ να βρει τον δρόμο του.Ομως νομιζω πως πλεον εχουν χασει κα8ε επαφή με τον κοσμο.
Εχοντας χασει την αυτονομία τους,απο καθε άποψη,κανοντας πράγματα που καθολου δεν εγκρινω, οδηγειτε σε συρικνωση.
Δεν εμπνέουν πια χαρακτήρα σύγκρουσης ,αμφισβητισης...απέναντι σε κανέναν.
Η εντύπωση που έχω ειναι οτι ΠΛΕΟΝ παιζουν τον ρόλο του μέντορα...απλα χρησιμοποιώντας επαναστατική φρασεολογία(που λεει και το τραγούδι).