Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Είναι γνωστό ότι ο εργαζόμενος ταυτίζετε με τη δουλειά του και τον εργοδότη του. Θεωρεί ότι το καλό της δουλειάς του , το καλό του εργοδότη του , είναι και δικό του καλό . Αφού αν η επιχείρηση πάει καλά , θα έχει και αυτός δουλειά , θα πάρει το μισθό του κ.τ.λ . Βέβαια όλα αυτά καταρρέουν από στιγμή σε στιγμή . Φτάνει να έρθει η απόλυση για να γίνουν εργαζόμενος και αφεντικό δύο θανάσιμοι εχθροί .

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον χώρο του ποδοσφαίρου . Πολλοί ποδοσφαιριστές
τις περισσότερες φορές τουλάχιστον , προσπαθούν να επαινέσουν , να κολακεύουν , την ομάδα στην οποία αγωνίζονται . Έτσι μέσα από συνεντεύξεις , δηλώσεις , σε εφημερίδες και ραδιόφωνα , ακούμε διαρκώς για το πόσο μεγάλη είναι κάποια ομάδα , πόσο γνωστή είναι στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο . Τη μεγάλο λαό έχει , πόσο φανατικός είναι ο κόσμος της και πόσο πολύ της συμπαραστέκεται . Πάντα ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα , θα ήθελε να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα , ίσως να κλείσει και την καριέρα του , καθώς και άλλα τέτοια πολλά . Οι δηλώσεις παραμένουν πάντα οι ίδιες , απλά κάθε φορά αλλάζει μόνο η ομάδα . Μ’αυτόν τον τρόπο ο αθλητής επιδιώκει να έχει υλικό όφελος , να είναι αρεστός στον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας , καθώς και στον κόσμο της . Συγχρόνως εξυπηρετεί ταυτόχρονα τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της εκάστοτε διοίκησης , η οποία καρπώνεται όλο αυτό το αγγελικά πλασμένο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του συλλόγου . Από κοντά τα μ.μ.ε και οι αυλοκόλακες δημοσιογράφοι , που μέσα από τέτοιες δηλώσεις , προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη , τη συμπάθεια , του πελατειακού κοινού , που χρειάζεται τέτοιες δηλώσεις που τον ανεβάζουν στην πεζή καθημερινότητα του . Θέρετρο αυτών των καταστάσεων έχει γίνει δυστυχώς πολλές φορές και η ομάδα μας .

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θ’αναφερθούμε στον μέχρι πέρσι τερματοφύλακα μας Κώστα Χαλκιά του οποίου οι τελευταίες δηλώσεις , μας προξένησαν πολλές απορίες και ερωτήματα . "Με απασχολεί σαφώς το γεγονός ότι αγωνίζονται πολλοί ξένοι στο πρωτάθλημα, με προβληματίζει ποιοι παίκτες θα αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα μετά από μερικά χρόνια. Δυστυχώς δεν έρχονται πρωτοκλασάτοι ξένοι για να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο μερικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ φέρνουν ξένους με αξία και εμπειρία. Από τις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες, υπάρχουν αρκετές που βασίζονται σε πολλούς ξένους παίκτες και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες ανάλογης αξίας για να αγωνιστούν σε αυτές τις ομάδες". ‘’ Θα συνιστούσα κυρίως στις μικρότερες ομάδες να εμπιστευτούν Έλληνες παίκτες γιατί πιστεύω ότι έτσι θα έχουν πολύ μεγαλύτερα αγωνιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη’’ . Aυτές ήταν μερικές από τις δηλώσεις του Χαλκιά που φιλοξενήθηκαν στα μ.μ.ε . Στα οποία τώρα τελευταία έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία , στην οποία πρωταγωνιστούν ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι , σχετικά με τους καιμένους Έλληνες παίκτες που δεν παίζουν και τι θα απογίνουν αυτοί . Μάλιστα αυτή η παραφιλολογία έχει συνδεθεί ακόμα και με το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας μας . Υπεύθυνο για αυτό κρίθηκε ότι στην ομάδα μας δεν παίζουν πολλοί Έλληνες .

O «κ.» Χαλκιάς κατέταξε την ομάδα μας στις μικρομεσαίες ομάδες . Τότε προφανώς «κ.» Χαλκιά είστε και εσείς ένας μικρομεσαίος τερματοφύλακας , αφού σ’αυτήν την ομάδα αγωνιζόσασταν επί δύο συναπτά έτη . Αλήθεια «κ.» Χαλκιά σε ποια μεγάλη ομάδα( ομάδα δηλαδή με πολλά λεφτά και πλούσιο μεγαλομέτοχο) αγωνιστήκατε έως τώρα στη καριέρα σας . Από όσο θυμόμαστε μια φορά όταν ήσασταν στα πρώτα βήματα της καριέρας σας ρεζέρβα και από κει φύγατε κιόλας κακήν κακώς . Αλήθεια μπορείτε να μας πείτε στην ομάδα που αγωνίζεστε τώρα πόσοι «Έλληνες» αγωνίζονται στην ενδεκάδα ; Γιατί είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι στη δική μας λίγοι . Αλλά καλό είναι να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα . Αφού είναι επίσης τόσο καλοί οι «Έλληνες» ποδοσφαιριστές γιατί δεν τους προτιμούν οι ευρωπαϊκές ομάδες ; Αλήθεια οι Ρεγκέιρο , Κάλβο , Αμορόζο , Λέμπο κ.τ.λ σας φαίνονται παίκτες με μικρή αξία και εμπειρία ; Γιατί σίγουρα η αξία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δικιά σας . Μπορείτε να μας πείτε ακόμη στους παραδοσιακά μεγάλους ξένους παίκτες που φέρνει η τωρινή σας ομάδα συγκαταλέγονται και οι Μπακαγιόκο , Μπαιάνο , Κνολ , Σάλμον , Σνάουτσερ , Βιερίνια , Μάρκος Αντόνιο ;
Είπαμε «κ.» Χαλκιά οι εργαζόμενοι ταυτίζονται με τον εργοδότη τους . Αλλά υπάρχουν κάποιοι που το γλείψιμο το εξασκούμε με μεγαλύτερο ζήλο , αφοσίωση και όρεξη . Άξιος ο μισθός σας !! Εμείς ελπίζουμε αυτή τη φορά η ομάδα να σταθεί στο ύψος της και να σας φιλοδωρήσει όπως σας αρμόζει . Επίσης να μας χαρίσετε απίστευτες στιγμές γέλιου ως τερματοφύλακας , όπως το κάνατε στα καλοκαιρινά φιλικά σας παιχνίδια και καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας σας .

1 σχόλιο:

oldschool1914 είπε...

δε χρειαζετε να μας ακουγετε περιεργο.ετσι ειναι.ειναι πολλα τα λεφτα...τον χριστο προδωσαν....ο χαλκιας να μην πει καμια κρυαδα....?.Οσο για αυτην την καραμελα για του ελληνες παιχτες...τοοοσα χρονια ελληνες ειχαμε..ε και?ΑΠΛΑ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ....