Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Έβαλε ο Ντούτσε τη στολή του .

Tα επεισόδια που συνέβησαν στον αγώνα Ρόμα – Νάπολι για την 1η αγωνιστική της ιταλικής σούπερλινγκ έφεραν στο προσκήνιο το θέμα της βίας που ταλανίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Μετά το θάνατο οπαδού της Λάτσιο από καραμπινιέροι την περασμένη περίοδο και το θάνατο μπάτσου στις συμπλοκές μετά τον αγώνα Κατάνια-Παλέρμο το 2007 , το νέα περιστατικά στην αιώνια πόλη έφεραν εκ νέου αναστάτωση στους ιταλικούς ποδοσφαιρικούς κύκλους . Έτσι κάποιοι μέσα στην ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φαίνεται ότι ζήλεψαν την φήμη των Ελλήνων συναδέλφων τους και είπαν να τους συναγωνιστούν σε φαντασία και πρωτοτυπία .

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της γείτονας χώρας , Αντόνιο Ματαρέσε , πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα εδώ και τώρα για την καταπολέμηση της βίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες . «Έχουμε αόριστους και αδύναμους νόμους που πρέπει ν’αλλάξουν» σημειώνει . Ενώ μεταξύ όλων των άλλων φαεινών ιδεών συμπληρώνει ότι «ο κάθε πολιτικός έχει τη δική του ιδέα αλλά εμείς προτείνουμε την ιδέα να τοποθετήσουμε κελιά μέσα στα στάδια , ώστε ο καθένας που διαπράττει μια εγκληματική πράξη να φυλακίζετε άμεσα» . Εμείς από τη πλευρά μας εκτός από τα κελιά προτείνουμε να τοποθετηθούν εκτελεστικά αποσπάσματα , γκιλοτίνα , καθώς και θάλαμοι αερίων .

Απ’ότι φαίνεται όλη αυτή η γηπεδική τρομουστερία δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο αλλά βρίσκει απήχηση και σε προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη . Φανερώνοντας ότι η βία στους αγωνιστικούς χώρους δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος μόνο στην φτωχή , κακόμοιρη , υπανάπτυκτη ελλαδίτσα , αλλά ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο που ταλανίζει και προκαλεί εφιάλτες ακόμα και σε «προηγμένες» ευρωπαϊκές χώρες . Δε συγκεντρώνετε όλους τους οπαδούς και να τους στείλετε με το πρώτο πλοίο της γραμμής στη Γυάρο ή τη Μακρόνησο , για να γλιτώσετε μια και καλή . Άκου εκεί κελιά μέσα στα γήπεδα !! Όχι τίποτα άλλο , αλλά να αποσυμφορηθούν επιτέλους και τα αστικά κέντρα . Να γίνει επιτέλους πράξη η πολυπόθητη αποκέντρωση και ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας . Να δυναμώσει ακόμα και ο ελληνικός τουρισμός που τώρα τελευταία είναι λίγο πεσμένος .

2 σχόλια:

oldschool1914 είπε...

Δεν τους νοιαζει η βια με την εννοια της βιας..αφου και η αστυνομια ασκει βια.Αυτο που τους νοιαζει ειναι απο ποιον ασκειτε σε ποιΟυς και ποιος εχει το πανω χερι.Επισης να δημιουργουν το καταλληλο εδαφος για επενδυσεις στον χωρο αφου ειναι οτι καλυτερο για διαφορες δουλειες...
Και καλα 8α ηταν να σταματησουν αυτες τις ανοησιες περι οικογενειας στα γηπεδα...ουτε φαντασια δεν εχουν ..ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩς Ο ΚΟΣΜΟς ΔΕΝ 8Α ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ

Yellow Bullet είπε...

KΑΛΑ ΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ . ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ , ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ .