Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν έχεις την ατυχία να μοιάζεις στον πρόεδρο σου ..


Μέσα στα τόσα άσχημα γεγονότα που μας κατακλύζουν καθημερινά , έρχονται ξαφνικά από το πουθενά και κάποια ευχάριστα . Προσθέτοντας μια νότα αισιοδοξίας και υπενθυμίζοντας μας ότι όλα είναι εφικτά . Ότι τίποτα , προς δυσαρέσκεια των ειδημόνων , δεν έχει τελειώσει . Ένα τέτοιο γεγονός μας έρχεται από τη χώρα της Αγγλίας . Εκεί όπου η επίσημη γραμμή μας υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο , ότι το πρόβλημα της βίας στη χώρα αυτή έχει λυθεί εδώ και χρόνια . Εκτός των άλλων μιλάμε για μια χώρα με τις περισσότερες κάμερες ανά κάτοικο . Όπου το big brother δεν αποτελεί τη νέα εκπομπή στην εγγλέζικη τηλεόραση , αλλά είναι μια συνθήκη που σε ακολουθεί σε κάθε σου κίνηση . Από τι φαίνεται όμως σ’αυτή τη χώρα υπάρχουν και κάποιοι κάτοικοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι παραδόσεις υπάρχουν για να τηρούνται .
Στην πόλη του Νιούκαστλ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τον πρόεδρο τους Μάικ Άσλει . Ο οποίος εν ολίγης θεωρείτε ανεπιθύμητος στην πόλη της βορείου Αγγλίας λόγω της άρνησης του να παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του . Η άρνηση του αυτή τον έχει κάνει απεχθή στην τοπική κοινωνία . Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος , ο οποίος μοιάζει τρομερά εμφανισιακά στον μεγαλομέτοχο του . Λέγετε Άλαν Μάκ και τυχαίνει να είναι συγχρόνως και οπαδός της ομάδας . Η ομοιότητά του αυτή του έχει φέρει πολλούς μπελάδες . Πρόσφατα όπως εξομολογείτε ο ίδιος σε αγγλικά εφημερίδα εξερχόμενος από καφέ της πόλης , τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν δύο μεγαλόσωμοι άνδρες . Τον γονθρωκώπησαν λέγοντας του ότι δεν θα έχει καλό τέλος . Με τη παρέμβαση των περαστικών και τις απαραίτητες διευκρινήσεις γλίτωσε τα χειρότερα . Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Μάικ αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της ατυχίας του . Πριν δύο βδομάδες οι ανθρακωρύχοι αντιμετώπισαν την HULL στο Σαίντ Τζέιμσις Παρκ . Ο Άλαν σαν σωστός οπαδός ήταν εκεί να παρακολουθήσει την ομάδα του όπως κάνει εδώ και χρόνια . Κάποια στιγμή όμως αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφθεί τις τουαλέτες του γηπέδου . Εκεί τον πλησίασαν οπαδοί του συλλόγου με απειλητικές διαθέσεις λέγοντας του «πώς σου δίνετε η άδεια να έρχεσαι εδώ αδύνατε μπάσταρδε» . «Δεν μπορούσα να πιστέψω πως με αποκαλούσαν έτσι , γιατί δεν είμαι καθόλου αδύνατος» συμπληρώνει ο άτυχος οπαδός , εξασκώντας το βρετανικό φλεγματικό χιούμορ του .

Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς . Απ’την πλευρά μας να ευχηθούμε στην ομάδα της Νιούκαστλ να απαλλαγή σύντομα από ενοχλητικό πρόεδρό της και στον άτυχο φίλαθλο να λάβουν σύντομα τέλος τα βάσανα του . Για τα οποία δεν είναι ευθύνεται ο ίδιος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: