Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Mια απο τα ίδια ...

… στο σαββατιάτικο αγώνα με το παναθηναϊκό . Με έναν πραγματικά μέτριο αντίπαλο , η ομάδα έδειξε το γνωστό νωχελικό της πρόσωπο . Δεν θ’αναφερθώ στους παίκτες της ομάδος όμως αυτή τη φορά . Το μόνο εύκολο θα ήταν να πράξω κάτι τέτοιο τώρα . Καλό είναι να μη βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος . Το πρόβλημα ξεκινάει από το κεφάλι και όχι από την ουρά .

Ξεκινάει από το καλοκαίρι και τη διαχείριση του υλικού της ομάδος από τους διοικούντες . Πολλοί είπαν ότι η ομάδα ενισχύθηκε όπως έπρεπε . Εξαρτάται όμως τι εννοεί ο καθένας ενίσχυση . Αν αντιλαμβάνεται την ενίσχυση να φεύγουν μερικές από τις καλύτερες περσινές σου μονάδες ( Χαλκιάς , Παπαδόπουλος , Ίβιτς ) μαζί με τον προπονητή και την αποπομπή του Νεμπεγλέρα , για να αντικατασταθούν από κάποιους καινούργιους που μπορεί να πιάσουν , μπορεί και όχι , τότε προφανώς η ομάδα ενισχύθηκε . Αν θεωρείς ότι όλοι οι περσινοί σου αδύναμοι κρίκοι που παραμένουν στην ομάδα είναι ενίσχυση , τότε πάλι προφανώς η ομάδα ενισχύθηκε . Ο πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας είπε σε ανύποπτο χρόνο ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Κίκε πριν δύο χρόνια . Τελικά δεν ήταν και τόσο λάθος απ’ότι φαίνεται . Η άσχημη πορεία οφείλετε κατά ένα μεγάλο βαθμό στον τρόπο συγκρότησης παιχνιδιού της ομάδας και αυτό είναι δουλειά του προπονητή και ο προπονητής επιλογή της διοίκησης . Η ομάδα λέγετε ότι δεν έχει διάθεση , τσαγανό , θέληση . Αλλά και πέρσι πολλές φορές τα ίδια λέγαμε . Δηλαδή ο Ίβιτς την προηγούμενη χρονιά κατοστάρια έκανε ; Τα μηχανάκια της ομάδας , οι τρεχαλατζήδες που έκαναν τη βρώμικη δουλειά την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν , απουσιάζουν από την ενδεκάδα αυτή τη στιγμή . Ούτε έχουν αντικατασταθεί επάξια μέχρι τώρα . Αυτά όλα είναι δουλειά της διοίκησης .

Η όλη προσπάθεια να δειχθούν ως αποκλειστικά υπεύθυνοι της άσχημης πορείας οι παίκτες , αποσκοπεί στο να παραβλεφθούν οι ευθύνες του προπονητή και των διοικούντων στο θέμα αυτό . Σ’αυτούς πρέπει να στραφούν τα βέλη των φίλων της ομάδας και όχι απλά στον εύκολο στόχο , τους παίκτες . Το να κάνεις κριτική σε κάποιον δεν σημαίνει ότι του λες τον μπούλο , όπως πιστεύουν κάποιοι . Οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται έχουν μπερδέψει κάπως τα πράγματα μέσα στο μυαλουδάκι τους . Ή μήπως όχι . Μήπως απλά πρόκειται για μια σκόπιμη στρατηγική ; Ας μη φοβούνται ορισμένοι , δεν θα τους μαλώσει η μαμά τους . Ο ΑΡΗΣ είναι πάνω από την οποιαδήποτε διοίκηση και όχι η διοίκηση πάνω από τον ΑΡΗ . Δεν χρειάζεται να αγχώνονται κάποιοι και να δημιουργούν μια έντεχνη υστερία και ψευτοδιλήμματα στο λαό του Άρη . «Θέλετε να φύγει ο Σκόρδας , έ¨» . «Θα φύγει και ποιος θα έρθει ρέ» . «Θέλετε πάλι τον Καραμπέρη ,τον Τσαρούχα , τον Γράντα ;» στραβοστομιάζουν συνήθως . Θα τους πληροφορήσουμε όλους αυτούς ότι ο ΑΡΗΣ είναι πολύ μεγάλος , πολύ μεγαλύτερος από τα μικροσκοπικά μυαλά τους . Θα επαναλάβουμε ότι λέγαμε και λέγανε και οι ίδιοι πριν μερικά χρόνια . Ο ΑΡΗΣ δεν χάνεται . Δεν έχει ανάγκη , ούτε έχει υπογράψει συμβόλαιο με συγκεκριμένα πρόσωπα .Είτε αυτοί είναι παίκτες , είτε προπονητές , είτε διοικούντες . Όπως έχει πει και ο Λάμπρος Σκόρδας , στον Άρη δεν μένει κανείς με το ζόρι . Όποιος θέλει μονιμότητα υπάρχει και το δημόσιο . Αρειανέ μην παρασύρεσαι από λογικές που τεχνηέντως προσπαθούν να σε παρασύρουν , να σε περιχαρακώσουν σε συγκεκριμένα καλούπια . Τα είδωλα είναι για τα μουσεία . Όχι για τον ΑΡΗ μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: