Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Οπαδός με συνείδηση και ανθρωπισμό ή ανεγκέφαλος κάφρος?

Το συγκεκριμένο σκεπτικό που αναπτύσσω , είναι προϊόν εμπειρίας, συλλογισμού και διαλεκτικής στο χρόνο, καθώς και μια ιστορική αναμόχλευση στο οπαδικό πεδίο. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα ονομαστικά, αλλά θα μιλήσω γενικά.

Καταστάσεις όπως : ύπουλα χτυπήματα σε συνδέσμους από οπαδούς άλλων ομάδων χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόκληση, επιθέσεις από δεκάδες άτομα σε μεμονωμένους "αντιπάλους" (ακόμα και σε πιτσιρικάδες) επειδή τυχαίνει να φοράνε κάποιο κασκόλ, μπλούζα ή διακριτικό άλλης ομάδας, μαχαιρώματα, καρτέρια, ψευτοτσαμπουκάδες, λάσπη... Κάποιοι βρίσκουν "στέγη" μέσα σε οπαδικές ομαδοποιήσεις για να δώσουν νόημα στην ύπαρξή τους, βγάζοντας τα κόμπλεξ και την θρασυδειλία τους.

Πρακτικές ξένες στον ελλαδικό χώρο πριν κάποια χρόνια, κάνουν την εμφάνισή τους και στους ¨ημεδαπούς", πρώτα στην πρωτεύουσα και μετά στην συμπρωτεύουσα. Από τις συγκρούσεις ισάριθμων "αντίπαλων" οπαδών με τα χέρια (χωρίς να υπονοώ πως είναι καλό και συμφωνώ μ' αυτό), περάσαμε σε "πούστικες" πρακτικές με φονικά όπλα.

Σίγουρα τέτοιες πρακτικές παίζουν το παιχνίδι των μπάτσων, των αθλητικών τρομονόμων και των πολιτικών εκφραστών τους και δίνουν τροφή για νέα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στους οπαδούς.

Μήπως ήρθε ο καιρός οι πιο συνειδητοποιημένοι και υγιείς Fans όλων των ομάδων να απομονώνουν τέτοια τσογλανάκια ολκής από τις τάξεις τους?

Και τι γίνεται σε περίπτωση που δεχόμαστε αναίτιες επιθέσεις χωρίς να έχουμε προκαλέσει? Δεν είμαστε ούτε οσιομάρτυρες, ούτε χριστιανοί που γυρνάνε και το άλλο μάγουλο, αλλά ούτε και "πουλιά". Θεωρώ πως η αυτοάμυνα, η προστασία μας και η ανταπάντηση, όντας άνθρωποι με αξιοπρέπεια, προσωπικότητα και αυτοσεβασμό, είναι όχι απλά δεδομένη, αλλά και επιβεβλημένη.

Έχοντας γνώση στο τι επικρατεί στους οπαδούς των ομάδων, νομίζω ότι οι Αρειανοί (μαζί με λίγους οπαδούς άλλων ομάδων) βρισκόμαστε σε καλό δρόμο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Έχουν περιοριστεί κατά πολύ οι καφρίλες, όχι ως προϊόν κάποιου "έξωθεν" ή "εσωτερικού" "χεριού" , αλλά ως προϊόν εσωτερικής σκέψης να πολεμήσουμε τον κακό μας εαυτό.

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν...

Έτσι κι αλλιώς ο εχθρός βρίσκεται αλλού...και είναι Ταξικός...

FIGHT BACK

Δεν υπάρχουν σχόλια: