Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η κάθαρση συνεχίζετε.

Η «κάθαρση» του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε την περσινή χρονιά συνεχίζετε με αμείωτη ένταση και τα κομματικά-πολιτικά παιχνίδια όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών της 6ης Μαΐου το ίδιο επίσης.


Μιας και το όλο σύστημα όσο και τα επιμέρους κομμάτια από το οποίο αποτελείτε πρέπει να βγούνε δυνατά στην μάχη των εκλογών, να πείσουν για την αξιοπιστία και την καθαρότητα τους, να δείξουν έργο, να φανούν μάχιμα, αδιάφθορα, ανένδοτα και αθεράπευτα εργασιομανή.




Εκλογές έχουμε δεν είναι για να παίζουμε. Κάθε ψήφος είναι χρήσιμη και μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.


Ενώ η αξιοπιστία του όλου συστήματος αρκετά έχει τραυματιστεί έως τώρα.


Και ο αθλητικός χώρος σαν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που απορροφά τα φώτα της δημοσιότητας, ενδείκνυται για κάθε είδους επικοινωνιακά παιχνίδια.


Έτσι έφεση άσκησε την περασμένη Τετάρτη ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο., Παναγιώτης Καρράς, κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κλόνισε το ποδοσφαιρικό και πολιτειακό σύστημα:


«Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς άσκησε έφεση κατά της 142/2012 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League (αφορά τον αγώνα Άρης-Αστέρας Τρίπολης στις 08-04-2012)».


Η εκδίκαση της υπόθεσης από την Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.




Την ίδια μέρα ο Πάνος Μπιτσαξής επανήλθε δριμύτερος με νέο δελτίο τύπου:


«Το χειρότερο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και της εκκωφαντικής σιωπής, τόσο της ίδιας, όσο και της σκιώδους ηγεσίας της, είναι ότι οπλίζει το χέρι του κάθε φανατικού να βιαιοπραγεί, χωρίς τον φόβο της αγωνιστικής συνέπειας. Το «καλύτερο» είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα της συλλογιστικής της.


Αν ξανασυμβεί αύριο, το ίδιο ή βαρύτερο περιστατικό, ποιος θα είναι ο ηθικός αυτουργός;


Νομίζουν κάποιοι, ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, επειδή πηγαίνει σε εκλογές. Σφάλλουν. Η χώρα έχει και θεσμικό οπλοστάσιο και αμυντικά αντανακλαστικά και την καθολική συναίνεση των πολιτών και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της ανομίας.


Οι αποφάσεις της Πολιτείας θα ληφθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο, μετά την δικαστική ολοκλήρωση της θλιβερής αυτής υπόθεσης, είτε από αυτήν την Κυβέρνηση, είτε από την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές.


Ένα μήνυμα προς την Ε.Π.Ο. Με τέτοιου τύπου λογικές το αυτοδιοίκητο τρίζει και το μέλλον των Πρωταθλημάτων είναι αβέβαιο


Δελτίο τύπου εξέδωσε και η «πρωτοεμφανιζόμενη» οργάνωση που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια τους αγωνιστικούς χώρους με την παρουσία της, "Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος":


«Με κατάπληξη και αγανάκτηση παρακολουθεί η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (Ο.Δ.Π.Ε.) όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος της διαιτησίας του ποδοσφαίρου από επίσημους και μη κύκλους.


Η πρόσφατη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE καταδεικνύει ότι οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνουν τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους, ενώ παράλληλα απαιτούν από αυτούς να είναι αξιόπιστοι και αποδοτικοί. Η απόφαση για επανάληψη του αγώνα ΑΡΗΣΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι ευθεία και βάναυση επίθεση σε βάρος των διαιτητών του αγώνα αυτού και κλονίζει τα ίδια τα θεμέλια της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Οι διαιτητές του αγώνα αυτού αποφάσισαν σωστά και σύμφωνα με τον Κανονισμό τη διακοπή του αγώνα. Μήπως ήταν λάθος τους το ότι επέζησε η βοηθός διαιτητού ή τουλάχιστον το ότι δεν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο;


Καταδικάζουμε τη σε βάρος των διαιτητών επίθεση είτε προέρχεται από την εξέδρα είτε αναδίδεται από πειθαρχικές αποφάσεις.


Έτσι «μεγαλουργεί» το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου






Αν και για το μέλος της του συνδέσμου Μεσσηνίας, Πέτρο Κωνσταντινέα, που αποχώρησε από την ενεργό δράση στις 8 Απρίλη, βγάζοντας ανακοίνωση μάλιστα που έκανε λόγο για...


 ...«Ύστερα από 16 χρόνια διαιτησίας αποφάσισα να αποχωρήσω από το "διαμορφωμένο" από τους ίδιους τους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου.. Ο χώρος του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE έτσι όπως είναι πλαισιωμένος δε με αντιπροσωπεύει πλέον.. Για τους "ανθρώπους" που λυμένουν το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο θεός»...


... δεν είχε να μας πει κάτι. Έστω και μπούρδα.


Δελτίου τύπου για ψηφοθηρικούς λόγους, αν και από διαφορετική κατεύθυνση, έβγαλε και ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης αθλητισμού του κόμματος, Γιάννης Ιωαννίδης:


«Το θέμα της βίας πρέπει να αντιμετωπίζεται... Αυτό όμως δε σημαίνει ότι με αφορμή την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου θα πρέπει να καταστρατηγούνται βασικές αρχές δικαίου αλλά και λειτουργίας των οργάνων της πολιτείας.


Στην περίπτωση του ΑΡΗ, έχουμε ένα απαράδεκτο γεγονός ρίψης αντικειμένου στην επόπτη... Για την πράξη αυτή ήδη επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή στον ΑΡΗ.


Όμως άλλο θέμα είναι η διακοπή ενός αγώνα εξαιτίας μια τέτοιας πράξης. Στη διακοπή ενός αγώνα θα πρέπει να μην υπάρχουν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, οπότε πλέον ο διαιτητής υποχρεούται να διακόψει τον αγώνα.


Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε ειπώθηκε και από το σύνολο σχεδόν των επιφανών κριτών της διαιτησίας, την προηγούμενη Κυριακή σε σχετικές αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές, η διακοπή ήταν εκτός κανονισμών και εκτός προϋποθέσεων επιβολής της.


Συνεπώς πιστεύω, ότι οποιαδήποτε παρέμβαση πολιτικού οργάνου, στο έργο του πειθαρχικού οργάνου με σκοπό να το επηρεάσει και να το επιβάλει να κάνει αυτό που το ίδιο επιθυμεί, είναι εκτός...».    


Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι επίσης ο ένας εκ των δύο εισηγητών του νομοσχεδίου με τον τίτλο, "ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4049, Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις".



ΦΕΚ Α 35 - 23.02.2012



Ο δεύτερος εισηγητής του νέου αθλητικού νόμου (ΦΕΚ A 35 - 23.02.2012) είναι ο βουλευτής Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.Σ.Ο.Κ., Σάββας Εμινίδης.


Ο ξανθός έχει διατελέσει ακόμη Υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009, όταν και εκ των ημερών του είχαμε τα μαζικότερα κρούσματα φαρμακοδιέγερσης στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.




Δήλωση για τους ίδιους λόγους έκανε και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.