Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Γενική Γραμματεία Π&Π.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανώσεις όλων των κατηγοριών στο βόλεϊ αναφέρθηκε  η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. 




Οι κατατάλλα λαλίστατοι άλλες φορές Παύλος Γερουλάνος και Παναγιώτης Μπιτσαξής συνηθίζουν να πίνουν το αμίλητο νερό σε τέτοιες περιπτώσεις.


Ακολουθεί μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ε.Ο.ΠΕ. στις 11 Απριλίου.


 «Η ΕΟΠΕ πλησιάζοντας η λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στα πρωταθλήματα...για το γεγονός ότι ολοκληρώνεται μία αγωνιστική περίοδος υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα.


Παράλληλα, ευχαριστεί όλο τον κόσμο του αθλήματος και τους υπό οποιονδήποτε τρόπο συναλλασσόμενους με την Ομοσπονδία για την κατανόηση της οικονομικής κατάστασης, η οποία δεν επιτρέπει στην ΕΟΠΕ να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.


Σίγουρα, δεν είναι φυσιολογικό για μία αθλητική Ομοσπονδία, να έχουν περάσει 100 ημέρες στον νέο χρόνο και να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την τακτική επιχορήγηση του 2012 και ενώ η περικοπή της τακτική επιχορήγησης του 2011 ήταν ήδη πολύ μεγάλη.


Παρόλα αυτά, το Διοικητικό Συμβουλίου της ΕΟΠΕ σεβόμενη την κρίση που διέρχεται η χώρα, καταβάλλει προσπάθειες να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε, αντιμετωπίζοντας κυρίως τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι τα σωματεία έχουν ήδη αναλάβει μεγάλο φορτίο και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω...


Από την άλλη πλευρά, όμως, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την αξίωση από την Πολιτεία...να περιορίσει την έμμεση αύξηση των περικοπών στα έσοδα, μέσω των απαιτήσεων των εποπτευόμενων από αυτήν νομικών προσώπων.


Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τη δέσμευση που ανέλαβε με τον πρόσφατο νόμο για την επιχορήγηση στα ΤΑΑ Α1 και στα Σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, περιόδου 2010-2011».